Praktische informatie over uw vaccinatie
Praktische informatie vaccinatie 5-11 jaar
Veelgestelde vragen over het coronavaccin
Anderstalige informatie Covid-19 en vaccinatie

VACCINATIENIEUWS

 

COVID-vaccinatie in vaccinatiepunt oud-gemeentehuis Beveren

Inwoners kunnen voor hun COVID-vaccin terecht in het vaccinatiecentrum in het oud-gemeentehuis van Beveren, Stationsstraat 2. De openingsuren van het vaccinatiecentrum zijn elke dag verschillend. In uw uitnodiging staat vermeld op welke dag en welk uur we u verwachten in het vaccinatiecentrum.
De kinderen 5 tot 11 jaar worden in de school gevaccineerd (mits toestemming ouders).

Maak een afspraak met de helpdesk voor een snelle boosterprik

Van 18 tot 28 januari kunt u, indien u 18+ bent, een afspraak maken met de helpdesk van het vaccinatiecentrum T 03 750 16 00 als u snel uw boosterprik wenst, ook als u al een vaccinatie-uitnodiging ontving. Er zijn immers veel plekjes vrijgekomen omdat veel mensen hun afspraak afzeggen door ziekte of quarantaine.

Boostervaccin COVID-19 

In Vlaanderen zullen zo goed als alle gevaccineerde 18+’ers tegen eind januari hun derde prik ontvangen hebben. De volgorde van uitnodigen wordt bepaald in functie van dalende leeftijd en de tijdsduur sinds het vorige vaccin. 
Voor wie niet mobiel is en daardoor niet in een vaccinatiecentrum geraakt, is thuisvaccinatie mogelijk. Neem hiervoor contact op met uw huisarts.

Vaccinatie kinderen tussen 5 en 12 jaar

Kinderen tussen 5 en 12 jaar komen sinds kort ook in aanmerking voor een vaccinatie tegen het coronavirus. Het kind moet effectief 5 jaar moet zijn op het moment van de vaccinatie. De vaccinatie-uitnodigingen zijn ondertussen allemaal de deur uit. De vaccinatie is niet verplicht, maar verkleint het risico op besmettingen en ziekte en biedt zo voordelen voor het kind en de maatschappij. Meer informatie over de vaccinatiecampagne 5-11-jarigen

Vaccinatie op school
In Beveren wordt de vaccinatie voor 5-11-jarigen aangeboden op de scholen. U ontvangt hiervoor een toestemmingformulier via de school van uw kind. Bezorg onderstaande ten laatste op donderdag 13 januari aan de school:

  • Het ingevulde toestemmingsformulier (door beide ouders of voogd ondertekend)
  • Ingevulde medische vragenlijst
  • Kleefbriefje van de mutualiteit

Als u kiest voor vaccinatie op de school hoeft u niets te doen met de uitnodigingsbrief vaccinatie die u per post ontving.
De effectieve vaccinaties (eerste prik) op de basisscholen zullen doorgaan in de periode tussen 18 en 28 januari. Na ongeveer 3 weken zal ook de 2de prik worden gegeven op school.

Vaccinatie in het vaccinatiecentrum Beveren
Ouders die aanwezig willen zijn bij de vaccinatie kunnen met de uitnodigingsbrief die ze per post ontvangen, een afspraak voor de twee vaccinaties vastleggen in het vaccinatiecentrum van Beveren. Dit doet u bij voorkeur digitaal. Indien niet mogelijk via het callcenter T 03 750 16 00.

Hoe afspraken voor vaccinatie in het vaccinatiecentrum boeken?
In de week van 10 januari krijgt elk kind tussen 5 en 11 jaar een uitnodigingsbrief in de brievenbus. Deze brief ziet er zo uit: bekijk een voorbeeldbrief. Met de vaccinatiecode op deze uitnodigingsbrief kunt als ouder of voogd afspraken voor de twee vaccinaties inplannen op www.laatjevaccineren.be/registratie. De beschikbare tijdssloten houden rekening met de schooluren. 
(Nog) geen uitnodigingsbrief gekregen? Vanaf het moment dat de uitnodiging verstuurd is, kunt u voor uw kinderen de vaccinatiecode ook online terugvinden via myhealthviewer.be. Ook op die webpagina kunt u de afspraken inboeken. Klik hier voor meer informatie en een handleiding. 

Als iemand anders uw kind naar het vaccinatiecentrum begeleidt (bv. grootouder, volwassen broer of zus, begeleider …), dan is hiervoor een schriftelijke toestemming van de ouders nodig. Download hier deze toestemmingsbrief.

QVAX

U kunt zich aanmelden voor een boosterprik via www.qvax.be.  Hierbij wordt rekening gehouden met de uitgestippelde intervallen voor de verschillende vaccintypes.

Inschrijven op QVAX geeft geen garantie op een effectieve uitnodiging. Veel hangt af van de beschikbaarheid van capaciteit, vaccins of prioriteit voor andere inschrijvers op de wachtlijst (op basis van leeftijd en interval).

Let op! U actualiseert best wekelijks je beschikbaarheden in QVAX. Op deze manier blijft u actueel en uitnodigbaar in het systeem.
Wanneer uw beschikbaarheden niet correct ingegeven zijn in QVAX, zal u niet opgeroepen worden.

Vaccinatie 12-jarigen

Elk kind dat 12 jaar wordt, ontvangt een uitnodiging voor vaccinatie in het vaccinatiepunt.

Nog niet gevaccineerd?

Bent u nog niet gevaccineerd maar wenst u graag een vaccin? Neem dan contact op met het call center van het vaccinatiecentrum: T 03 750 16 00. Dit nummer is van maandag tot vrijdag te bereiken van 8.30 tot 17 uur.

Let op voor phishing!

Af en toe krijgen we meldingen van een verdacht bericht dat de ronde doet. Het bericht lijkt van My e-box te komen en nodigt u uit voor een COVID-19-vaccin. Als u op de knop klikt, worden uw bankgegevens gevraagd. Geef in geen enkel geval uw persoonlijke gegevens of codes door.  Stuur het bericht door naar verdacht@safeonweb.be en verwijder het daarna. Meer informatie over phishing? Klik hier 

Call Center Vaccinatiecentrum

Met vragen die rechtstreeks met het vaccinatiecentrum te maken hebben (wijzigen afspraak, assistentie om uw afspraak te bevestigen) kunt u terecht op

T 03 750 16 00

Dit nummer is van maandag tot vrijdag te bereiken van 8.30 tot 17 uur.