Door de coronamaatregelen werkt onze dienstverlening enkel nog op afspraak.
Wilt u een afspraak met één van onze medewerkers? Dit kan via T | 03 750 15 11
Vijdland

Multimediale wandel- en fietstocht

Deze multimediale belevingstocht leidt u langs adembenemende kastelen en tuinen, een bruisende wereldhaven en de eindeloze polders. Vijdland vertelt aan de hand van video en podcast wie Joos Vijd was en wat hij betekende (en nog steeds betekent) voor Beveren. De meeslepende verhalen zijn geschreven door Jonas Bruyneel, auteur van het boek ‘Vijd’.
Download de Vijdlandkaart hier. De Vijdlandfolder is gratis verkrijgbaar in het infokantoor Toerisme.

  • Vijdland wandelroute (7 km)
    Een prachtige wandeling van 7 km voor jong en oud langs de mooiste erfgoedparels in Beveren.
  • Vijdland fietsroute (35 km)
    Fietsroute van 35 km langs adembenemende landschappen, een bruisende wereldhaven en de mooiste monumenten van Kallo, Beveren en Melsele.

Stap met de erfgoedapp in de voetsporen van Joos Vijd!

Download de erfgoedapp op uw smartphone of tablet via de Apple of Androidstore, meer info op www.erfgoedapp.be. Ga naar kompas en download de tour Vijdland. Of bekijk de filmpjes via een QR-code aan de Vijd-schrijnen. 

Vijdland

Wat?

5 filmpjes en 5 podcasts gebaseerd op waargebeurde feiten en personages uit de tijd van Vijd.

Storyline

De meeslepende verhalen zijn geschreven door Jonas Bruyneel, auteur van het boek 'Vijd. Het verdriet van het Lam Gods' (Lannoo, 2018).

Lam Gods Beveren

Wie is Joos Vijd?

Zonder de kunstminnende Beverenaar Joos Vijd (ca. 1360-1439) zouden we vandaag niet kunnen genieten van het wereldberoemde Lam Gods. Ook in Beveren genieten we nog dagelijks van zijn realisaties. Wie was deze markante edelman die zo rijkelijk uitgedost afgebeeld staat op het meesterwerk van de gebroeders Van Eyck?

Maak kennis met de verrassend veelzijdige Joos Vijd als Beverse inpolderaar en turfhandelaar, kasteelheer van Cortewalle, stichter van een middeleeuws klooster, man met een onvervulde kinderwens en zo veel meer.

Vijd bier en koekjes

Proevertjes uit de tijd van Vijd

Bier Verenigt en enkele artisanale bakkers van Beveren lieten zich inspireren door het middeleeuwse landschap uit de tijd van Joos Vijd en ontwikkelden lekkere artisanale producten.

Proef de ‘zoute’ en ‘zoete’ Vijd, de vijf speciale biertjes gebrouwen met ingrediënten uit een middeleeuwse brouwerskuip of de L.A.M. gin.

Onze Vijdbieren en –koekjes zijn verkrijgbaar in diverse horecazaken (kijk uit naar de Vijdsticker) en bij bakkers Van Steenlandt, Everix, Verhelst-Buys & Basta Sia Buono. Het hele Vijdassortiment vindt u ook in het Toeristisch infokantoor.

studioedelweiss

Sneak Preview - XPO #Iedereen Vijd

Jan Matthys werkte samen met de nakomelingen van de familie Vijd en dit resulteerde in een kleine maar fijne XPO.

Vanaf maart 2021 te bewonderen in de tuin van het erfggoedhuis Hof ter Welle. 

Locaties Vijdland

Vijdland neemt je mee langs adembenemende kastelen en tuinen, een bruisende wereldhaven en eindeloze polders. Je treedt letterlijk in de voetsporen van Joos Vijd en bezoekt de plaatsen die voor hem belangrijk waren. Beluister de verhalen langs de gotische schrijnen die je tegenkomt langs het traject. 

 

Activiteiten in het kader van Vijd