Bonapart Bier

Huisbier BONàPART

BONàPART, het huisbier  van Fort Liefkenshoek,  is een blond bier met een zachte ronde smaak en bittere toetsen. Het bevat een alcoholpercentage van 8 à 8,5 %.

Kom het bier met buskruit zelf ondekkken op het terras van het Fort Liefkenshoek of bij de dienst toerisme in Beveren. Het fortbier is verkrijgbaar in geschenkverpakking: mandje, glas en 4 flesjes BONàPART of in een karton met 6 flesjes. Beiden kosten 12 euro en zijn verkrijgbaar op beide verkooppunten.

Sint-Maartensgebak

Vervaardigd op basis van zanddeeg en frangipane, met daarin gehakte ananas verwerkt, gedrenkt in grand-marnier. Het is geglaceerd met suiker en konfituur.Te verkrijgen in de periode van de Sint-Maartensviering.

Mosterd De Kroon

Ambachtelijk bereide, straffe mosterd. Op basis van verschillende mosterdzaden en azijn.

Beverse bieren

Beveren kent gepassioneerde brouwers die de smaakpapillen van onze bezoekers verwennen. Zet u op een Bevers terrasje en geniet van een van de heerlijke Beverse brouwsels of loop eens langs de balie toerisme in het gemeentehuis voor een mandje met 10 Beverse streekbiertjes. (€25)

Melseelse aardbeien

Stop aan één van de aardbeikraampjes of automaten, langs de weg en proef ons heerlijke rode goud. Of ga naar de lokale bakker voor de heerlijke aardbeitaartjes.

Weyns honing

Weyn kreeg de honingsmaak te pakken en bouwde zijn plan uit te Beveren-Waas, waar de eerste vestiging tot op heden trouw haar dienst bewijst als productieatelier. Weyn’s Honing slaagde erin zich te profileren als één van de voornaamste Belgische ondernemingen binnen de honingbranche, iets wat mogelijk werd gemaakt door de kritische eisen inzake kwaliteit en respect voor de bij die vanaf het begin voorop werden geplaatst.

Pré salé rundvlees van het Saeftingherhof

 

Het vlees wordt gekozen uit de eigen beste vrouwelijke dieren, die gedurende vele jaren kunnen genieten van het vrije leven in het Verdronken Land van Saeftinghe. Door als boer rechtstreeks aan de consument te verkopen werken ze samen aan duurzame landbouw met een zo kleine mogelijke voetafdruk .

Kerstgebak

Soort frangipane waarin gemalen noten verwerkt zijn. Voorzien van een fruitlaag met abrikozen en rozijnen. De versiering gebeurt met enkele typische kerstattributen.
Bakker Vermeiren - Tel. 03 775 94 57
Pastoor Steenssensstraat 41 - Beveren

Puitenslagersgebak

Het gebak wordt vervaardigd op basis van zanddeeg en frangipane, met daarin krieken en pindanoten verwerkt. Bovenaan is het versierd met een kikker (sticker).

Verkoopadres:

Bakker Vermeiren - Tel. 03 775 94 57
Pastoor Steenssensstraat 41 - Beveren

Proevertjeswandeling met gids

Tijdens de proevertjeswandeling door het centrum van Beveren (+/- 4 km), maakt u niet alleen kennis met een aantal monumenten en bezienswaardigheden, maar geeft de gids u ook uitleg over eigen Beverse producten. Deze wandeling is enkel beschikbaar voor groepen.