Oliver Bosman

Oliver Bosman

Nominatie: 'A walk in the park'

"Hallo, ik ben Oliver, 35 jaar oud wonend in Beveren. Fotografie is voor mij pure ontspanning waarbij ik even kan ontsnappen uit de dagelijkse ratrace en realiteit. Verder draait fotografie voor mij rond het zo objectief mogelijk vastleggen van herinneringen. Mijn bedoeling is om telkens het moment, het uitzicht zodanig te fotograferen dat het gemaakte beeld de realiteit benadert. Mijn doel is om bij het maken van de foto een bepaalde sfeer in de foto te steken.

Als geboren en getogen Beverenaar vind ik de diversiteit best wel aantrekkelijk. Beveren heeft een gevarieerd landschap van mooie parken, uitgestrekte velden tot de industrie in de haven. Dit maakt dat Beveren een enorme waaier aan mogelijkheden biedt om te ontspannen, dat er verschillende sferen en gevoelens opgewekt worden."

Foto Heleen Hubrechts

Heleen Hubrechts

Nominatie: 'Het leven door een groene bril' 

Heleen: "Ik ben 45 jaar oud en woon in Kallo. Fotografie is voor mij de tijd vergeten, wanneer mijn blik valt op een beeld dat ik hoop vast te leggen, om het te bewaren en te koesteren. Het mooiste aan Beveren en z'n omgeving vind ik de natuur en wandelpaden."

Foto Rudy Maes

Rudy Maes (4x)

Nominaties: 'Kasteel Cortewalle in een regenplas''Kallo onder hoogspanning', 'Kasteel Hof Ter Saksen door het oog van de fotograaf' & 'Zonnestraal voor de gelovigen'

"Hallo, ik ben  Rudy Maes uit Melsele. Mijn passie voor fotografie is aangeboren, het zit in de genen. Het mooiste aan Beveren vind ik de natuur, onze kastelen en de parken."

Foto Anneleen Poppe

Anneleen Poppe

Nominatie: 'Indrukwekkende kranen & kleurrijke containers'  

Anneleen: "Ik ben 51 jaar oud en woon in Melsele. Tijdens uitstapjes vind ik het leuk om iets moois vast te leggen als herinnering. Door fotografie ga je wel aandachtiger kijken naar dingen rondom je. 

De verscheidenheid in Beveren spreekt me aan. Zowel de mooie, rustige plekjes in de natuur als het centrum van Beveren waar alles te vinden is wat je nodig hebt. Bovendien is de ligging tussen Antwerpen en Sint-Niklaas heel gunstig."

Foto Guido Poppe

Guido Poppe

Nominatie: 'Inkom Cortewalle'

"Ik ben Guido, 73 jaar oud wonend in Beveren. Fotografie is altijd al mijn hobby geweest, je kan er alle kanten mee op. Het mooiste plekje in Beveren vind ik Cortewalle en Hof ter Saksen. Wat ik nog zo mooi vind aan Beveren zijn de gebouwen, mooie fietspaden en de natuur/bloemen langsheen de baan."

 

Foto Geert

Geert Santon (2x)

Nominatie: 1.'Fort Haasdonk', 2.'Hof ter Saksen'

"Hallo, ik ben Geert , 52 jaar oud wonend in Beveren-Waas. Fotografie is voor mij een hobby geworden. Het is 6 jaar geleden begonnen toen ik startte met de aankoop van mijn eerste spiegelreflexcamera en het volgen van een cursus aan de avondschool. Al snel belande ik ook in de fotoclub Fragma 13. 

Het mooiste aan Beveren vind ik de prachtige bloemen, het mooie landschap, de parken en kastelen."

Foto Bruno

Bruno Stevenheydens (5x)

Nominatie: 1. 'Schorren Prosperpolder - Hedwigepolder' 2.'Hof ter Saksen',  3.'Beveren, Middenheide zonsopgang'4.'Ouden Doel, Zoetenberm', 5. 'Doel, mistige ochtend'. 

"Hallo, ik ben Bruno, 53 jaar oud en wonend in Lier. Onbewust was ik altijd al door fotografie gepassioneerd, omdat iedereen wel een camera had viel me dat niet onmiddellijk op. In 2013 stelde ik een reeks foto's tentoon in Cortewalle. In 2016 heb ik een cursus gevolgd aan de kunstacademie, niet zozeer voor de techniek, maar eerder voor het kijken. Fotografie geeft me de mogelijkheid om verhalen te vertellen die met een pen maar deels te beschrijven zijn, mensen te laten zien wie ze zijn of een gebeurtenis/reis tot een essentie samen te vatten in een reeks beelden. 

Beveren heeft plaatsen die zowel de aanwezigheid van de natuur als de stiltegebieden, zongekleurde tarwevelden en de drukte van de haven combineert. De zoektocht naar kleinschaligheid naar een bijzonder moment in de gemeente vind ik bijzonder boeiend."

Foto Roland Tempels

Roland Tempels

Nominatie: 'Perceptie langs De Melkader'

"Hallo, ik ben Roland, 65 jaar oud wonend in Beveren. Fotografie houdt me al 30 jaar bezig. Ik hou ervan om creatief te zijn, om foto's te maken van plaatsen die iedereen kent maar ze zo uniek mogelijk in beeld te brengen. De evolutie rond fotografie (technologie en software) volg ik op de voet. Het is echt een hobby op zich. 

Ik hou van Beveren en hun slogan 'Beveren verbindt'. Meer dan ooit moeten we inderdaad verbonden blijven. Beveren is een mooie, verzorgde gemeente met een gezellig centrum. Hoewel industrie nooit ver weg is, is er nog ruimte voor natuur in de polders en reservaten. Zelf hou ik van het park Cortewalle en Hof ter Saksen."

Foto Sarah Van Driessche

Sarah Van Driessche

Nominatie: 'Ochtendmist' 

"Hey, ik ben Sarah 37 jaar oud en woon in Beveren. Ik hou ervan om herinneringen op de gevoelige plaat vast te leggen en terug te kijken naar mooie, unieke plaatjes. 

Zelf ben ik opgegroeid in Beveren. Ik hou van de rust in de gemeente (park Cortewalle, Hof ter Saksen, de polder), maar ook van de leuke initiatieven die Beveren neemt om er een bruisende gemeente van te maken."

Foto Maria Van Esbroeck

Maria Van Esbroeck (2x)

Nominatie: 'Doelse dijkmolen aan de Schelde' & '21 juli, nationale feestdag in Beveren met vuurwerk' .

"Hallo, ik ben Maria. Mijn passie voor fotografie is iets wat in me zit. Fotografie begint met het 'zien' en het gevoel dat het beeld oproept te kunnen weergeven. Met mijn fotografie probeer ik verhalen achter de dingen en de vluchtige werkelijkheid weer te geven. Wat me aanspreekt aan Beveren zijn onze parken, kastelen en de natuur."

Foto Roger Van Vossel

Roger Van Vossel

Nominatie: 'Ochtendlicht' 

Roger: "Ik ben 85 jaar oud en woon in Beveren. Noem het een passie of onweerstaanbare drang, een fotograaf ZIET meer dan een gewone kijker. Hij let meer op details. Het mooiste aan de gemeente vind ik het landschap, de parken en monumenten."

Foto Gino

Gino Vercauteren

Nominatie: 'Contrast natuur/industrie'

"Hallo, ik ben Gino, 51 jaar oud en wonend in Melsele. Ik neem graag foto's van hetgeen ik mooi vind tijdens wandelingen en fietstochten. Het mooiste aan Beveren vind ik de parken zoals Cortewalle, Hof ter Saksen en Hof ter Welle."

Foto Maudy

Maudy Verhaeghe

Nominatie: 'Sluis Kallo' 

"Hey, ik ben Maudy, 53 jaar oud en woon in Kallo. Mijn liefde voor fotografie werd aangewakkerd door mijn eerste passie, mijn zoon en de honden. Je legt herinneringen vast zodat ze voor altijd bij je blijven. Tijdens de vele wandelingen in verschillende omgevingen leer je anders kijken naar de omgeving. Je wandelt langs prachtige locaties en hoe vaak je ergens ook al geweest bent, elke keer opnieuw merk je weer iets anders op. Op dat moment is het even alleen jou en de locatie. Niets moet, alles mag. 

Wat me aanspreekt in Beveren is dat het een gemeente is waar er vanalles te beleven valt. In de parken en natuurgebieden is het heerlijk wandelen. In de deelgemeentes kan je genieten van het ongerepte landbouwgebied en bruisende haven."