Omwille van de verhuis naar het nieuw gemeentehuis sluiten de gemeentelijke loketten van wo 21 t.e.m. za 24 april.
Vanaf ma 26 april staan we terug tot uw dienst in het nieuw gemeentehuis, Gravenplein 8. Telefonisch blijven we steeds bereikbaar T 03 750 15 11.
Vijd

Vijdawa

Doe de gegidste vijdwandeling of laat u betoveren door de expo² een tuin uit de tijd van Vijd.

Kasteel Cortewalle

Erfgoedparels

Ontdek de eeuwenoude erfgoedparels van Beveren: kasteel Cortewalle, erfgoedhuis Hof ter Welle, Sint-Martinuskerk, Kapel O.-L.-V. Van Gaverland en Fort Liefkenshoek

Waaslandhaven

Waaslandhaven

Ontdek de fascinerende haven met de Kallosluis en Kieldrechtsluis, het Hedwige-Prosperproject. Doe een bustocht rond het volledige havengebied of bezoek Kunst in de haven.

Actief

Actief

Doe de dorpswandeling in Doel, de wandeling in Prosperpolder, ontdek het Verdronken Land van Saeftinghe of doe de natuurwandeling in Doelpolder Noord.

Hof ter Saksen

Natuur

Ontdek Hof ter Saksen, de munkhaven cottage gardens in Verrebroek of het Arboretum Grootenbosch.

Proeven en Genieten

Proeven en genieten

Smul van de culinaire wandeling (h)eerlijk Beveren! Vroeger & Nu, bezoek het Saeftingherhof of  doe de proevertjeswandeling.

Schip MSC

Excursies voor scholen

Op stap met uw leerlingen? Ontdek ons aanbod van volledig begeleide leeruitstappen.

Beveren heeft een rijk verleden: van de uitgestrekte polders met zicht op de haven tot Fort Liefkenshoek en onze kastelen Cortewalle,
Hof ter Welle en Hof ter Saksen met zijn natuurpark. Het zijn getuigen van de boeiende verhalen die zich hier ooit afspeelden. Natuur, havenontwikkeling, geschiedenis, streekproducten, onze gemeente heeft het allemaal in aanbod! Boek een bezoek en ontdek het. 

Dienst Toerisme stelt samen met u een bezoekprogramma op, volledig op maat van de groep. Hierbij kunnen we rekening houden met uw vragen i.v.m. toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers, bereikbaarheid met het openbaar vervoer,…

Vraag uw bezoek minstens 3 weken vooraf aan via T 03 750 15 80 of E toerisme@beveren.be

U betaalt op de dag van het bezoek. Volgende tarieven gelden: rondleiding met een gids kost 60 EUR voor de eerste 2 uren en 30 EUR per bijkomend uur, met een maximum van 150 EUR voor een hele dag. Verenigingen aangesloten bij een Beverse adviesraad en Beverse scholen betalen 55 % van de gidsenvergoeding. Het gemeentebestuur past het resterende deel bij.

Bij aanvraag van een rondrit zorgt de groep zelf voor vervoer. Beverse scholen kunnen voor een rondrit of voor een bezoek aan Fort Liefkenshoek gratis vervoer aanvragen bij de dienst Toerisme.

De dienst Toerisme doet steeds een beroep op de gidsenvereniging Beveren om leuke rondleidingen voor scholen, verenigingen en toeristen aan te bieden.

In januari 2021 start een nieuwe gidsencursus (volzet) die onze pool van huidige enthousiaste gidsen op termijn komt versterken. Samen kijken we er naar uit om bezoekers wegwijs te maken in onze uitgestrekte gemeente.