Vijdland

Gratis gegidste Vijdwandeling tijdens Autovrije Zondag

Kom op zondag 19 september naar Autovrije Zondag in Beveren. Wandel samen met een gids in de voetsporen van Joos Vijd langs de mooiste erfgoedparels in Beveren. De tocht is ongeveer 7 kilometer en volledig gratis.

Om de Vijdbeleving compleet te maken kan je proeven van Vijdkaas, Vijdkoekjes en Vijdbiertjes aan onze stand.

Plaats van afspraak: aan de stand van Toerisme Beveren om 13u30.

Beveren in 4 seizoenen locaties

Prosperpolder

22 wedstrijdfoto’s  zijn gebundeld in de tijdelijke expo Beveren in 4 seizoenen. De foto's weerspiegelen Beveren en de deelgemeentes: verrassend, vol contrasten en gemoedelijk. De polder, de haven, de kastelen en de mensen hebben hier hun unieke geschiedenis en typische karakter. Samen vormt dit een unieke eenheid. Een heerlijke wandelbeleving langs Beverse parels. 

Vijdland

Vijdland wandelroute

Een prachtige multimediale wandeling van 7 km voor jong en oud langs de mooiste erfgoedparels in Beveren. Vijdland vertelt aan de hand van video en podcast wie Joos Vijd was en wat hij betekende (en nog steeds betekent) voor Beveren.

Belpop Bonanza Beveren

Belpop Bonanza wandel- en fietsroute

Ontdek hoe Beverse rockhelden en moderne kleinkunstenaars een muzikale thuismatch spelen of hoe Vrasene dé bakermat werd voor de popcornmuziek. Muziekkenners Jan Delvaux en Jimmy Dewit alias DJ Bobby Ewing gidsen u langs 10 unieke Beverse muziekmijlpalen.

Wandelen in Beveren

#blijfwandelen

De wandeltochten leiden u langs mooie en ook de minder bekende paadjes. Opgelet: deze wandelen zijn niet meer bewegwijzerd.

Drempelloos wandelen!

Drempelloos wandelen

Wil jij een gezonde toegankelijke wandeling maken met een open kijk op een handicap? Doe dan een KVG-wandeling van  3 of 5 km in Hof ter Saksen.

Deel een foto van jezelf of jouw gezin op sociale media met de hashtag #openkijkophandicap.

Wandelaars Trage Wegen

Trage wegenwandeling Haasdonk

Heel wat sportievelingen ontdekten op de wandelingen van de Dag van de Trage Weg drie mooie wandelingen langs veldwegjes. Startpunt is Hof ter Saksen.

10000 stappen

10 000 stappen

Verken in Beveren en Verrebroek de twee routes van ongeveer 7 km.  De 10 000 stappen wandeling staat aangeduid met signalisatieborden.

Trage Weg Molenbeekpark

Trage Wegenwandeling

Trage wegen vindt u overal. Samen vormen verharde veldwegjes en onverharde bospaden een netwerk waar u als zachte weggebruiker ongestoord kan wandelen. Ideaal voor een ochtendloopje, een ommetje met de hond of om een frisse neus te halen na het werk.

Wandelnetwerken

Wandelnetwerken in het Waasland

Twee nieuwe wandelnetwerken die samen goed zijn voor 420 kilometer aan wandelplezier! Heb je liever de wandelgids? Dat kan ook! Deze wandelgids bundelt het beste uit beide netwerken in 5 heerlijke wandelroutes met een stevige portie eet-, drink-, doe- en verblijfstips bovenop.

Toerisme Waasland

Toerisme Waasland

In het Waasland treft u prachtige verborgen plekjes, idyllische dorpjes, uitgestrekte polders en een wereldhaven. Raadpleeg de website van Toerisme Waasland om meer routes in de Wase regio te ontdekken of stippel je eigen wandelroute uit met de wandelrouteplanner.

Is er een bewegwijzeringsbordje weg? Wij horen het graag! Stuur een mailtje met vermelding van de locatie naar toerisme@beveren.be.