Dag van de Trage Weg

Dag van de Trage Weg 2022

Kon u zondag 16|10 niet meewandelen op de 'Dag van de Trage Weg' in Vrasene? Geen nood, we laten de pijlen nog tot 30|11 hangen zodat nog meer mensen kunnen genieten van de drie mooie bewegwijzerde wandelingen.

Je kan de plannetjes ook ophalen aan de balie van toerisme in het gemeentehuis.

De startpijlen vindt u aan de fietsenstalling van de sportzone in de Smisstraat in Vrasene. Veel wandelplezier!

Zwansele wandeling

Nutteloze Bordjesroute Zwansele in Melsele

50 kwinkslagen toveren een lach op uw gezicht

Melsele is vanaf nu het centrum van gezwans. Kunstlabaarg vzw uit Melsele mocht met steun van de gemeente Beveren in haar thuisdorp het idee van de 'Nutteloze Bordenwandeling' van bedenker Kamiel De Bruyne adopteren en doopte de geanimeerde wandelroute Zwansele. Vijftig kwinkslagen liggen er verspreid op en rondom een suggestieroute van in totaal 11 km die u kan fietsen of wandelen.

"Fijne, maar volstrekt zinloze boodschappen kruisen er uw pad en toveren er een lach op uw mond."

Vingerlingpad

Wandelen langs het Vingerlingpad

Kieldrecht is ontstaan uit de spanning tussen water en een bijzondere menselijke dynamiek. Dat heeft geleid tot de inpoldering van een gebied dat tegenwoordig bekend staat als Linkerscheldeoever. Op het grondgebied van Kieldrecht liggen de Konings-Kieldrechtpolder, de Oud-Arenbergpolder, de Nieuw-Arenbergpolder en de Prosperpolder. Landbouw is hier de belangrijkste economische activiteit. Zo ligt deze grensgemeente op het snijpunt van polder, haven en natuur – wat duidelijk zichtbaar is op het Vingerlingpad.

Kastelenwandeling

De Kastelenwandeling

Deze bewegwijzerde wandeling (7km) in het centrum van Beveren brengt u langs 3 prachtige kastelen: Cortewalle, Hof ter Saksen en Hof ter Welle. Onderweg komt u ook nog andere bezienswaardigheden tegen.

Weetje: de kastelenroute ligt op dezelfde route als de vroegere 10.000 stappen wandeling. Het parcours is niet gewijzigd, enkel de signalisatie en de benaming. Volg dus vanaf nu de oranje kasteelbordjes.  

 

Sint-Maarten te paard

Wandelen in het spoor van Sint-Maarten

De Martinusroute is sinds 2005 een door de Raad van Europa erkende culturele route. De noordelijke Martinusroute, van Utrecht naar Tours, is een bewegwijzerde etappe van ca. 450 km in de meer dan 4000 km lange 'Via Sancti Martini'. Toerisme Beveren heeft van het stuk dat door Beveren loopt een wandellus gemaakt van 12 km.

Wilt u het volledige tracé ontdekken? Koop aan de balie van Toerisme de wandelgids voor 18 euro. Laat zeker een stempel zetten op elke Sint-Maartensbestemming die u hebt bezocht.

Wandelbox 10.000 stappen

Wase wandelbox: wandelen voor iedereen

In deze box vindt u 14 wandelkaartjes in Beveren, Hamme, Kruibeke, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster die openvouwen tot een A3 .

  • 7 routes van ongeveer 3.000 stappen die vlot toegankelijk zijn, dus ook met een buggy, rollotar of rolwagen
  • 7 routes van 10.000 stappen door prachtige natuur en langs  erfgoedsites

Koop de wandelbox aan de balie van toerisme in het gemeentehuis (€9). Elke stap telt!

Philip Verheyen

Wandelen met Philip Verheyen

Wist u dat de Verrebroekenaren, ook wel ‘Filippen’ genoemd worden? Hierbij wordt er verwezen naar een beroemde dorpsbewoner, Philip Verheyen (1648 – 1710). Philip is welbekend voor zijn anatomische kennis . Hij bundelde zijn bedenkingen en bevindingen in ‘Corporis Humani Anatomi’ of de ‘Ontleedkundige beschrijving van het menselijke lichaam’. Zijn boek was hét handboek voor geneeskundestudenten aan de Europese universiteiten. Doe de wandeling (7 km) en ontdek de geschiedenis van Philip Verheyen.

Belpop Bonanza Beveren

Belpop Bonanza wandel- en fietsroute

Ontdek hoe Beverse rockhelden en moderne kleinkunstenaars een muzikale thuismatch spelen of hoe Vrasene dé bakermat werd voor de popcornmuziek. Muziekkenners Jan Delvaux en Jimmy Dewit alias DJ Bobby Ewing gidsen u langs 10 unieke Beverse muziekmijlpalen.

Wandelnetwerken

Wandelnetwerken in het Waasland

Twee nieuwe wandelnetwerken die samen goed zijn voor 420 kilometer aan wandelplezier! Heeft u liever de wandelgids? Dat kan ook! Deze wandelgids (€6) bundelt het beste uit beide netwerken in 5 heerlijke wandelroutes met een stevige portie eet-, drink-, doe- en verblijfstips bovenop.

Bunkerlinie

GR 5A Wandelronde van Vlaanderen

Wandel de GR 5A 'Wandelronde van Vlaanderen', een grote wandellus in Oost- en West-Vlaanderen van 582 km lang. Deze mooie route start en eindigt in Brugge en loopt langs Beveren.

Interesse? Volg de wit-rode markeringen in Beveren. De wandelgids is te koop aan de balie Toerisme in het gemeentehuis (20€).

Fort van Haasdonk

Streek-GR Waas- en Reynaertland: in de voetsporen van Reynaert de vos

Stap mee in de voetsporen van de vos Reynaert - het bekende middeleeuwse dierenepos - via de GR Waas- en Reynaertland. Deze grensoverschrijdende route loopt van Lokeren via Beveren naar Hulst. In 2020 nog uitgeroepen tot de 'beste wandelroute in de Benelux'. Niet te missen als je graag wandelt in een gevarieerd landschap met een rijke geschiedenis. Het GR-traject is in twee richtingen bewegwijzerd met een geel-rode kleur. De wandelgids is te koop aan de balie Toerisme in het gemeentehuis (17€).

Drempelloos wandelen!

Drempelloos wandelen

Wil jij een gezonde toegankelijke wandeling maken met een open kijk op een handicap? Doe dan een KVG-wandeling van  3 of 5 km in Hof ter Saksen.

Deel een foto van jezelf of jouw gezin op sociale media met de hashtag #openkijkophandicap.

Toerisme Waasland

Toerisme Waasland

In het Waasland treft u prachtige verborgen plekjes, idyllische dorpjes, uitgestrekte polders en een wereldhaven. Raadpleeg de website van Toerisme Waasland om meer routes in de Wase regio te ontdekken of stippel uw eigen wandelroute uit met de wandelrouteplanner.

Wandelen in Beveren

#blijfwandelen

De wandeltochten leiden u langs mooie en ook de minder bekende paadjes. Opgelet: deze wandelen zijn niet meer bewegwijzerd.

Trage Weg Molenbeekpark

Trage Wegenwandelingen

Trage wegen vindt u overal. Samen vormen verharde veldwegjes en onverharde bospaden een netwerk waar u als zachte weggebruiker ongestoord kan wandelen. Ideaal voor een ochtendloopje, een ommetje met de hond of om een frisse neus te halen na het werk.

Piet Staut - De Os

Wandelen langs NUTSkastKUNST

Het project NUTSkastKUNST zorgt voor meer kleur in het straatbeeld en brengt het rijke kunstpatrimonium in Beveren op nutskasten tot leven. Rondom het marktplein en in een aantal centrumstraten kregen 15  saaie grijze nutskasten een fris kunstkleedje. Wandel mee langs het gemeentelijke kunstcollectie en ontdek op een originele manier kunstenaars als Ward De Dobbelaer, Wim Van Remortel, Leona Van Wouwe en Piet Staut.

Vijdland

Vijdland wandelroute

Een prachtige multimediale wandeling van 7 km voor jong en oud langs de mooiste erfgoedparels in Beveren. Vijdland vertelt aan de hand van video en podcast wie Joos Vijd was en wat hij betekende (en nog steeds betekent) voor Beveren.

Is er een bewegwijzeringsbordje weg? Wij horen het graag! Stuur een mailtje met vermelding van de locatie naar toerisme@beveren.be.