affiche 'Schatten van Vlieg'

Ga je mee op schattenjacht in Beveren?

Van 1 juli tot 31 augustus kan je met je kinderen op een gratis culturele avonturentocht! Vlieg heeft dit jaar maar liefst zes schatten verstopt in Beveren en de deelgemeenten. 

Na elke geslaagde zoektocht wacht er in één van de verdeelpunten een kleine attentie op je.
Heeft je speurneus drie of meer schatten gevonden?  Dan maak je ook kans op leuke prijzen die de schattenjagers in het najaar kunnen winnen.

Ga alvast je  gratis deelnameboekje afhalen bij één van de volgende verdeelpunten:

•    Balie Toerisme | Gravenplein 8 | Beveren | T 03 750 15 80 
•    Bib Beveren | Gravenplein 3 | Beveren | T 03 750 10 50 
•    Fort Liefkenshoek | Ketenislaan 4 (Haven 1974 ) | Kallo  | T 03 750 12 90 

Alvast veel succes  en plezier op schattenjacht!
 

 

Schatten van Vlieg in de Bib van Beveren: Zie jij wat ik zie?

Waar zit de Schatkist Van Vlieg dit jaar verstopt in de bib en welke verrassing hebben we voor jou voorzien? Vraag je tablet aan de balie en ga op zoek naar de opdrachten. Je kan kiezen voor de zoektocht van 6 tot 8 jaar of van 9 tot 12 jaar. De opdrachten laten je op een andere manier naar de bib en de collectie kijken. We gaan aan de slag met viewmasters, zoekboeken en een fototoestel. Aan jou om het antwoord te zoeken op de vraag: ‘Zie jij wat ik zie?’

Schatten van Vlieg 'Fort Liefkenshoek '

Fort Liefkenshoek heeft een boeiende en gevarieerde geschiedenis waar je nu nog de sporen van terugvindt. Geef je ogen de kost en ontdek samen met vlieg de schatten van het verleden. Geniet van de vergezichten op de uitkijktoren en kom eens piepen in de officierswoning.” Al meer dan vierhonderd jaar overschouwt Fort Liefkenshoek de Schelde. Doorheen de jaren viel het fort in handen van Spaanse, Nederlandse en Franse troepen en diende het als militair bolwerk, douanestation, marinebasis en quarantaineplaats voor zieke emigranten. Vandaag vind je er een bezoekers- en belevingscentrum.

Schatten van Vlieg 'Beeldig Hof Ter Saksen'

Tijdens deze zoektocht ontdek je meer dan 20 kunstwerken die je gewichtloos doen wegdromen over zweven en zwaarte..

Lang voor de tentoonstelling werd opgesteld, bezorgden de kunstenaars foto’s en tekeningen van de beelden die ze wilden tonen. De foto’s raakten wat door elkaar. Helpen jullie ons om de juiste foto bij het juiste beeld te plaatsen?

Schatten van Vlieg 'Expeditie Kunst'

Op Expeditie langs 11 kunstwerken in het Centrum van Beveren. we ontdekken deze kunstwerken op een heel ander manier met doe-opdrachten en een expeditie-opdrachten.

  1. KIJK naar de lijnen, vlakken, vormen, texturen en kleuren
  2. KIJK welk materiaal er werd gebruikt
  3. KIJK hoe het voelt
  4. KIJK naar de voor- en achterzijde. Kan je er omheen lopen
  5. KIJK naar de plaats waar het werk staat
  6. KIJK of het werk iets voorstelt. Wanneer het iets voorstelt, lijkt het dan heel erg op wat het voorstelt of is het toch een beetje anders?
Schatten van Vlieg 'Vijd’s verdronken schat'

Ga op ontdekking met de Middeleeuwer Joos Vijd, ooit rijkste turfsteker van Vlaanderen in dit schorre en slik-gebied dat hij inpolderde. In deze weelderige weilanden aan de rand van de Waas-landhaven ga je op dijken en in polders op zoek naar de verdronken schat van Ouden-Doel. Ga en kom aan de hand van zoek-en-doe-opdrachten in aanraking met de constante krachten die van de streek een unieke plek maken. . m.a.w. een superleuke wandeltocht in Ouden-Doel voor jong en oud, families en gezinnen en slimme (groot)vaders.

Schatten van Vlieg 'Breng jij de verdwenen planten terug'

Uit historische bronnen weten we dat in de provincie Oost-Vlaanderen 200 jaar geleden heel wat planten voorkwamen die er nu verdwenen of bedreigd zijn. Help met ons deze verschillende zeldzame planten terug te vinden.