De Lijn

Alleen rijksregisternummer nodig voor onlineaankoop abonnement De Lijn

Wie online een abonnement van De Lijn wil kopen, hoeft niet langer op zoek te gaan naar zijn identiteitskaartlezer en pincode. Voortaan volstaat het rijksregisternummer. Een primeur voor het openbaar vervoer in België, zo meldt De Lijn.
Op basis van het rijksregisternummer, dat je onder meer op je identiteitskaart kan terugvinden, haalt de openbaarvervoermaatschappij zelf de nodige gegevens op om het abonnement in orde te brengen. De aanvrager moet nog enkele zaken invullen zoals mailadres en startdatum van het abonnement, en uiteraard betalen. Een week later zit het abonnement in de bus.
Momenteel zijn alle abonnementen (1 maand, 3 maanden, 1 jaar) online beschikbaar voor gebruikers tot en met 64 jaar. "Door ons verkoopproces te bouwen rond het rijksregisternummer, winnen meer dan 400.000 abonnees een hoop tijd", zegt de directeur-generaal van De Lijn, Roger Kesteloot, in een persbericht. "Ze moeten niet meer naar het gemeentehuis, de fotograaf en de Lijnwinkel om een abonnement te kunnen kopen. Dat kan nu allemaal met het rijksregisternummer, enkele gebruiksgegevens en een paar muisklikken."
De Lijn verwacht dat dankzij de nieuwe methode meer mensen hun abonnement online zullen kopen. Vorig jaar ging het om 7 procent. 68 procent van de abonnementen werd in een Lijnwinkel afgehaald, en 25 procent werd via overschrijving betaald.

Derde-betalersysteem

Om alle inwoners van Beveren aan te moedigen zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer i.p.v. de auto heeft het gemeentebestuur beslist financieel tussen te komen in de aankoopprijs van abonnementen. Sinds 1 januari 2005 geeft de gemeente een korting van 25% op de Buzzy Pazz (abonnement -25 jaar). De abonnementen zijn geldig in heel Vlaanderen, op alle voertuigen van 'De Lijn'.

Voor de prijs van een abonnement verwijzen wij u door naar de website van 'De Lijn'.

Hoe kunt u genieten van deze korting?
Via www.delijn.be of op het telefoonnummer 09 210 94 43 kunt u een abonnementsaanvraag bekomen. Na storting ontvangt u het abonnement thuis per post. U kunt ook het abonnement afhalen (op vertoon van uw identiteitskaart) in één van de vele Lijnwinkels. De korting wordt automatisch verrekend. De dichtstbijzijnde Lijnwinkels vindt u aan het station van Sint-Niklaas en onder de Groenplaats te Antwerpen.

Winkelbus op dinsdag

De gemeente Beveren heeft met De Lijn een overeenkomst afgesloten waardoor reizigers op dinsdag (marktdag in de centrumgemeente Beveren) een gratis biljet ontvangen voor verplaatsingen binnen de gemeente. Zowel de op- als afstaphalte moeten hiervoor tot Beveren of deelgemeenten Doel, Haasdonk, Kallo, Kieldrecht, Melsele, Verrebroek en Vrasene behoren. Op de reguliere lijnen én de belbussen krijgen reizigers op deze dag van de chauffeur telkens u opstapt een nulbiljet waarmee men 1 rit binnen Beveren kan maken.

Omleidingsnieuwsbrief

Door evenementen of wegenwerken moeten de bussen van De Lijn vaak een omleiding volgen.
Met de omleidingsnieuwsbrief brengt De Lijn u vooraf op de hoogte zodat u er tijdig rekening mee kan houden. 
Hoe schrijft u zich in?

  1. Surf naar www.delijn.be en meldt u aan
  2. Zoek uw buslijn en bewaar ze in uw profiel
  3. Schakel de optie "ontvang e-mailmeldingen" aan

Streeklijnen

De volgende lijnen doen onze gemeente aan:

* Lijn 31: Doel - Kieldrecht - Sint-Niklaas
* Lijn 81: Antwerpen L.O. - Beveren - Westakkers - Sint-Niklaas - Lokeren
* Lijn 82:  Antwerpen L.O. - Beveren - Haasdonk - Sint-Niklaas - Lokeren
* Lijn 83: Antwerpen L.O. - Beveren - Kallo - Kieldrecht
* Lijn 84: Antwerpen L.O. - Beveren - Vrasene - Kieldrecht
* Lijn 85: Antwerpen L.O. - Beveren - Vrasene - Sint-Gillis-Waas - Stekene - Moerbeke-Waas
* Lijn 87: Antwerpen L.O. - Burcht - Zwijndrecht (Krijgsbaan)
* Lijn 89: Antwerpen L.O. - Kallo - Kieldrecht
* Belbus 240: Stekene - Sint-Gillis-Waas - Moerbeke
* Belbus 280: Beveren - Kruibeke - Temse

De dienstregeling van deze bussen kunt u raadplegen op de website van 'De Lijn': www.delijn.be. Voor alle reis- en vertrekinformatie kunt u ook terecht in het contactcenter van 'De Lijn' op het nummer 070 220 200.

Tram

Aan de tramterminus aan de Krijgsbaan (gelegen op de grens tussen Melsele en Zwijndrecht) kunt u dagelijks tram 3 nemen met bestemming Victor Roosenplein in Merksem. Deze tram rijdt gemiddeld elke 10 minuten. De dienstregeling kunt u raadplegen op de website van 'De Lijn': www.delijn.be.