Stageplaatsen

Bent u op zoek naar een leerrijke stageplaats in een boeiende werkomgeving? Wij hebben heeft het hele jaar door plaats voor verschillende stagiairs in verschillende diensten/functies.
Er zijn 2 verschillende soorten stages:

  • Stage via uw school 
    Op school leert u de nodige theoretische kennis binnen een bepaald vakgebied. Tijdens een stage zet u deze kennis om in de praktijk. U krijgt hierbij de kans om een unieke werkervaring op te doen en te proeven van het echte werkleven. Zo hebt u later op de arbeidsmarkt al een goeie troef in handen.
  • Stage via een opleidingsorganisatie (VDAB, SYNTRA,...) 
    U bent werkzoekende en volgt een cursus bij een opleidingscentrum. Vaak betekent dit dat u al werkervaring hebt maar dat u zich wil ontwikkelen in een ander vakgebied. Ook dat kan bij ons. U kan tijdens deze stage uw talent verder ontplooien en uw kansen op een nieuwe job vergroten.

Aan uw stageaanvraag zijn een paar voorwaarden verbonden

  • U kan enkel een stage aanvragen als u student bent of werkzoekend en een opleiding volgt. Voor beide gevallen dient de verzekering ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid ten laste worden gelegd van de onderwijsinstelling.
  • Een stage is steeds onbezoldigd. Dit wil zeggen dat u voor uw stageperiode geen loon of andere vergoedingen zal ontvangen.

Een stage geeft geen garantie op een vaste job. U mag uiteraard wel deelnemen aan de selectieproeven als u voldoet aan alle voorwaarden.
Een aanvraag om een stage te doen gebeurt ofwel door de school ofwel door de student. Hiervoor wordt een ingevuld aanvraagformulier aan de personeelsdienst bezorgd. Er dient duidelijk vermeld te worden over welke periode het gaat, welke dienst/functie de voorkeur geniet, overzicht van het takenpakket, … Als er nog vrije plaatsen zijn en er voldoende ruimte is om de stagiair de nodige begeleiding te geven wordt deze aanvraag voorgelegd aan het bestuur. De toekenning van de stageplaats is pas definitief na een bevestiging.