Trage Wegen

Wat? 

Beveren heeft heel wat pareltjes van trage wegen. Dat zijn paadjes en weggetjes die niet toegankelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer. Wandelaars, fietsers en ruiters zijn de belangrijkste gebruikers.

Wegels zoals Poenjaardwegel, Bankwegel en Duvelsdammeke zijn goed gekend, maar sommige paadjes liggen wat meer verborgen. Daarom krijgen deze wegen een houten paaltje met het trage wegenlogo en een plannetje van het wegeltraject. Alle trage wegen zijn ook gebundeld in de overzichtskaart ‘Trage Wegen’, te koop in het infokantoor voor € 2.

Sinds 2011 organiseert de Gemeente Beveren elk jaar de Dag van de Trage Weg, een campagne van Trage Wegen vzw. Op deze dag worden de trage wegen in de kijker geplaatst en kunnen de trage wegen ontdekt worden via verschillende wandelroutes. Deze wandelroutes werden gebundeld in een wandelkaart. Deze kaart bevat een uitgeschreven hoofdroute en enkele alternatieven om de route eventueel in te korten of te verlengen. Deze kan u kopen in het infokantoor voor € 1 of gratis downloaden.

Afleverende dienst: 
Mobiliteit
Stationsstraat 2
9120 Beveren
België
03 750 15 70