2 gratis noodnummers die 24/7 bereikbaar zijn voor dringende hulp.

Als u het noodnummer 112 of 101 belt, moet u een keuze maken: voor ziekenwagen of brandweer druk 1, voor politie druk 2

Heeft u een smartphone, dan kunt u de app 112 BE downloaden. Na registratie kunt u op het icoontje van brandweer, ziekenwagen of politie drukken als u hulp nodig heeft. Dit vervangt het keuzemenu. U kunt ook nuttige medische informatie invullen in de app. Die wordt meegestuurd naar de Noodcentrale 112.

112.be

U kunt

  • bij registratie van de app 112 BE met een vinkje aanduiden dat u doof, slechthorend of spraakgestoord bent. Als u een noodoproep doet via de app zal de operator de chatfunctie activeren, waardoor u via berichten met de noodcentrale kan communiceren.
  • de noodcentrales ook bereiken via SMS. Het is niet mogelijk om berichtjes te sturen naar de traditionele noodnummers 112 en 101, maar wel naar specifieke nummers. Meer info vindt u op www.112.be (voor doven).

Om een brandweerinterventie voor storm of wateroverlast aan te vragen, kunt u terecht op het e-loket van Hulpverleningszone Waasland.

U kunt voor brandweerhulp tijdens een storm of als u wateroverlast heeft ook het nummer 1722 bellen als er niemand in levensgevaar is. Dit nummer wordt alleen geactiveerd bij hevig onweer (een code geel, oranje of rood van het KMI) en kunt u gebruiken als er bijvoorbeeld veel schade is aan de dakbedekking, uw kelder onderloopt, als er wateroverlast is op de openbare weg ...

Bel niet naar 1722 als er geen interventie van de brandweer nodig is.