Bibliotheek Beveren

Bibliotheek

Kom op verhaal in één van onze bibliotheken. Van grote letter boeken tot kleine voetnoten. Ontdek ons aanbod boeken, strips, cd’s, dvd’s, muziekpartituren en luisterverhalen. Snuister in kranten en tijdschriften. Of kom eens langs tijdens één van onze literaire activiteiten.

Schatten van Vlieg - zomer 2024

Deze zomer hebben we vier schatten verstopt in Beveren. Haal je gratis doe-boekje bij Bib Beveren, op Fort Liefkenshoek, aan de balie Toerisme of bij de Sportdienst. Ga je mee op avontuur?

Ter Vesten, seizoensbeeld 2024-2025

Cultuurcentrum Ter Vesten

Ter Vesten is hét centrum voor cultuur en kunst in Beveren. Boek een avondje verwondering. Het aanbod, met aandacht voor innovatie en kwaliteit, vormt de basis van een werking met regionale uitstraling.

Erfgoedhuis Hof ter Welle

Erfgoedhuis Hof ter Welle

Erfgoedhuis Hof ter Welle is de uitvalsbasis van de gemeentelijke erfgoedwerking en de Hertogelijke Heemkundige Kring Het Land van Beveren vzw. Het biedt een warm onderdak aan ieder die ons lokale erfgoed koestert. Ontdek meer dan 700 jaar geschiedenis op één plek.

Cultuur& erfgoed_academie-lino

Kunstacademie

voor muziek, woord, dans en beeld

We stimuleren zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen uit de regio om deel uit te maken van onze zingende, spelende, dansende en scheppende familie. Iedereen is welkom om les te volgen aan de Kunstacademie.

Vormingen

Levenslang leren

De wereld verandert snel. Met deze workshops en vormingen blijft u op de hoogte van nieuwe tendensen, doet u inspiratie op of leert u nieuwe inzichten.

Onze culturele infrastructuur

Samentuin Puithoek

Sociaal-culturele verenigingen

Verbinden zit in het DNA van de gemeente. Beveren telt  150 sociaal-culturele verenigingen. Ontdek een overzicht en de contactgegevens van de verenigingen, lees meer over de cultuurraden in Beveren of doe een aanvraag tot een erkenning van een sociaal-culturele vereniging.

Vijd-figuranten

In het spoor van Beverse helden

Maak een tijdreis met historische figuren of ontdek via sport, spel en muziek de Beverse vedetten van nu. Deze helden zetten onze veelzijdige gemeente op de kaart.

Niet te missen

Ook interessant

Sport en supporteren

Sport & supporteren

Proeven & genieten

Proeven & genieten

Zien & doen

Zien & doen