Leer Hof ter Saksen, de Chinese bomen en planten en het theepaviljoen kennen op een originele manier

Een Kopje ZEN

Wie ZEN zegt, denkt aan rust en harmonie, precies wat elke bezoeker in Hof ter Saksen zoekt. Het park heeft dan ook, dankzij de uitgebreide Aziatische plantencollectie, een unieke band met de ZEN-filosofie. Na de succesvolle edities in 2022 bieden we u ook dit jaar twee keer de kans om helemaal ZEN te worden in Hof ter Saksen. De gids maakt je wegwijs in de plantencollectie aan de hand van 10 Chinese bomen. Na elke wandeling proeven we samen met een Theepersoon twee verschillende theesoorten op ceremoniële ‘Gong Fu’ wijze in ‘Zian’, het Chinese theepaviljoen ‘voor iedereen’.

Een kopje Zen blijft niet bij proeven. We bestelden een hele nieuwe set theespullen zodat de deelnemers de Chinese gongfu theeceremonie zelf kunnen uitvoeren. We inspireren ons daarbij op de Chaozhou-traditie en zetten de thee in een gaiwan, een typisch Chinese theekop met deksel.

Zhongqiu Jie (Midherfstfestival of Chinees maanfeest)

Het Midherfstfestival is de meest vrolijke Chinese feestdag. In deze tijd loopt de zware arbeid van het hele jaar ten einde en nadert de dag waarop de laatste oogst wordt binnengehaald. De meeste mensen vieren dit vreugdevolle feest met gevoelens van dankbaarheid jegens de Hemel (in de vorm van de maan) en de Aarde (gesymboliseerd door de God van de Aarde).

Tijdens dit Kopje Zen, genieten we niet alleen van de wandeling, de Chinese gongfu theeceremonie het park en de thee, maar ook van de volle maan. 

Het voornaamste onderdeel van het Midherfstfeest is het eten van maankoeken, die door hun vorm verbondenheid symboliseren.

Praktisch

Wanneer

29|09 om 19 uur: theeceremonie op chinees maanfeest

Waar

Binnenkoer van de hoeve
Hof ter Saksendreef 3A/3B, Beveren

    Prijs

    10 EUR (deelname vanaf 12 jaar)

    Thee-experte

    • Christl Van den Broucke