Leer Hof ter Saksen, de Chinese bomen en planten en het theepaviljoen kennen op een originele manier

Een Kopje ZEN

Wie ZEN zegt, denkt aan rust en harmonie, precies wat elke bezoeker in Hof ter Saksen zoekt. Het park heeft dan ook, dankzij de uitgebreide Aziatische plantencollectie, een unieke band met de ZEN-filosofie. Na de succesvolle edities in 2022 bieden we u ook dit jaar twee keer de kans om helemaal ZEN te worden in Hof ter Saksen. De gids maakt je wegwijs in de plantencollectie aan de hand van 10 Chinese bomen. Na elke wandeling proeven we samen met een Theepersoon twee verschillende theesoorten op ceremoniële ‘Gong Fu’ wijze in ‘Zian’, het Chinese theepaviljoen ‘voor iedereen’.

Een kopje Zen blijft niet bij proeven. We bestelden een hele nieuwe set theespullen zodat de deelnemers de Chinese gongfu theeceremonie zelf kunnen uitvoeren. We inspireren ons daarbij op de Chaozhou-traditie en zetten de thee in een gaiwan, een typisch Chinese theekop met deksel.

‘Drakenbootfestival of Dichterfeest’

Het drakenbootfestival luidt de Chinese zomer in. Huizen worden met kruidenbundels tegen kwade geesten beschermd en in veel Chinese gemeenschappen, ook buiten China zelf, worden drakenbootracen (roeiwedstrijden) georganiseerd.

Het feest valt in 2024 op maandag 10 juni. Op woensdag 12 juni genieten wij van een kopje Zen rond het drakenboot-thema. Nu de dagen lang zijn, en er veel bloeit in het park, is hét moment om de Chinese collectie te ontdekken.

In het theepaviljoen proeven we diverse theesoorten die naar draken genoemd zijn, ontdekken we oosterse smaken en genieten van het moois dat het park te bieden heeft.

Praktisch

Wanneer

Woensdag 12|06 om 19 uur

Waar

Afspraak met de gids aan de binnenkoer van de hoeve (Hof ter Saksendreef 3A/3B, Beveren).

Prijs

10 EUR p.p. (deelname vanaf 12 jaar)

Theedame

Christl Van den Broucke