Leer Hof ter Saksen, de Chinese bomen en planten en het theepaviljoen kennen op een originele manier

Een Kopje ZEN

Wie ZEN zegt, denkt aan rust en harmonie, precies wat elke bezoeker in Hof ter Saksen zoekt. Het park heeft dan ook, dankzij de uitgebreide Aziatische plantencollectie, een unieke band met de ZEN-filosofie. Na de succesvolle edities in 2022 bieden we u ook dit jaar twee keer de kans om helemaal ZEN te worden in Hof ter Saksen. De gids maakt je wegwijs in de plantencollectie aan de hand van 10 Chinese bomen. Na elke wandeling proeven we samen met een Theepersoon twee verschillende theesoorten op ceremoniële ‘Gong Fu’ wijze in ‘Zian’, het Chinese theepaviljoen ‘voor iedereen’.

Een kopje Zen blijft niet bij proeven. We bestelden een hele nieuwe set theespullen zodat de deelnemers de Chinese gongfu theeceremonie zelf kunnen uitvoeren. We inspireren ons daarbij op de Chaozhou-traditie en zetten de thee in een gaiwan, een typisch Chinese theekop met deksel.

Zhongqiu Jie (Midherfstfestival of Chinees maanfeest)

Het Midherfst- of Maanfestival is in heel Azië even belangrijk als Chinees Nieuwjaar. Het is vakantie, men gaat op familiebezoek en als geschenk worden mooi verpakte ‘mooncakes’ uitgedeeld.

Na de wandeling langs Chinese bomen in Hof ter Saksen, zetten we zelf thee (verschillende Chinese theesoorten) in Zian, proeven van zo’n typisch maangebak en genieten in alle rust van wat het park te bieden heeft op een magische nazomeravond.

Praktisch

Wanneer

Woensdag 18|09 om 19 uur: theeceremonie op chinees maanfeest

Waar

Hof ter Saksen
Afspraak met de gids aan de binnenkoer van de hoeve (Hof ter Saksendreef 3A/3B, Beveren)

Prijs

10 EUR p.p. (deelname vanaf 12 jaar)

Theedame

Christl Van den Broucke