Waterjuffer in zonnedauw

Als kind was Edwin Brosens al gefascineerd door mieren, vlinders en alles wat klein was en bewoog. Op zijn twintigste schaft hij zich een camera aan waarmee een wereld voor hem opent. Zeer snel kwam hij er achter dat dit niet genoeg was. Hij bezocht de plaatselijke bibliotheek op zoek naar informatie over het in beeld brengen van insecten en bloemen. Na wat speurwerk vond hij het boek Macrofotografie van John Pootjes. Hij schaft een macrolens aan en na veel experimenteren en tegenslagen is het uitgegroeid tot wat het nu is. 

Eind 2009 neemt Edwin de stap naar freelance fotografie. Momenteel publiceert hij voor diverse bladen terwijl exposities hem de mogelijkheid geven het publiek te tonen hoe mooi de wereld van insecten is, dit alles dankzij de zoeker van een camera.  

De tentoonstelling in Hof ter Saksen (tuincafetaria oranjerie en serre oranjerie), bestaat uit twee delen: een expositie over korstmossen en hun functie als indicator voor luchtvervuiling. Een tweede deel laat o.a. de taak van insecten zien.

Overtuig je alvast om eens langs te komen op www.edwinbrosens.com en www.instagram.com/edwinbrosens 

Praktisch

Waar

Oranjerie Hof ter Saksen

Wanneer

zo 31 maart > wo 29 mei 2024
Op woensdag en zondag, 14 > 18 uur

Prijs

Gratis

Contact

E natuurontwikkeling@beveren.be03 750 18 72