Ilja Pfeijffer

DAVIDSFONDS BEVEREN-ZUID, CC TER VESTEN & BIB BEVEREN 
zijn onvoorstelbaar trots en blij om op 16 april 2024 één van de grootste schrijvers van de Lage Landen te verwelkomen en met hem in gesprek te gaan over Alkibiades, zijn hele oeuvre, zijn denken en doen.

Ilja Leonard Pfeijffer is dichter, classicus en de auteur van moderne klassiekers als La SuperbaBrieven uit Genua en Grand Hotel EuropaAlkibiades is zijn meest ambitieuze roman. 

Hij behoort tot de meest gelauwerde auteurs van het taalgebied en heeft meer dan veertig titels op zijn naam, waaronder poëzie, romans, korte verhalen, toneelteksten, essays, wetenschappelijke studies, columns, vertalingen en bloemlezingen. Hij wordt erkend als een van de meest dwingende stemmen in de hedendaagse Nederlandse literatuur. 

Patrick De Rynck (°1963) is classicus en werkt als auteur, vertaler, recensent, bloemlezer en (eind)redacteur. Zijn publicaties gaan over de oudheid en haar doorwerking, schilderkunst en erfgoed. Hij redigeerde voor Open Monumenten- en Erfgoeddag, schreef talloze audiogidsen voor vaste museumcollecties en tentoonstellingen in Vlaanderen en Nederland, en werkt samen met grote musea, overheden, uitgevers en (erfgoed)instellingen.  In 2021 lanceerde hij de website Hic et Nunc, die de oudheid in het leven van elke dag in de kijker zet.

Praktisch

Wanneer

Di 16 april, 20 uur

Waar

CC Ter Vesten | Gravenplein 2 | Beveren

Prijs

Standaardprijs: 15 EUR

+65 | groepen: 14 EUR

-26 | 7 EUR

Kansentarief: 3 EUR

Contact

E tervesten@beveren.be , T 03 750 10 00