In Beveren vindt u op veel plaatsen land- en tuinbouwers die hun producten in een ‘thuiswinkeltje’ of automaat verkopen.  Kijk maar eens rond in uw buurt of onderweg in het Beverse en ga gerust eens bij hen langs. Ze zullen u met trots en enthousiasme ontvangen! 

Overzicht hoevewinkels en -automaten:

Iedere zaterdag van 13 tot 16 uur kunt u op de Boerenmarkt, op de gelijknamige parking aan de Stationsstraat in Beveren, verse land- en tuinbouwproducten kopen, rechtstreeks van de boer. In aanbod: aardappelen, streekeigen groenten en fruit, brood en banket.

Bij de Buurderij draait alles om de directe band met de boer en een eerlijk loon voor de lokale producenten. Een dertigtal producenten waarvan 9 van Beveren zelf, zorgen voor aanvoer van verse groenten en seizoensfruit, vlees recht van bij de boer, hoeve-zuivel, ambachtelijk brood en gebak, verse sappen en bijzondere lokale producten. Ook ambachtelijk meel, biologisch bier, koffie, glutenvrije pasta en natuurlijke verzorgingsproducten en één keer per maand ‘fair fish’.

Afhalen na digitale bestelling elke zaterdag tussen 11u en 12u30 – Sint-Martinusschool Leon Labytstraat 41 Beveren.

Ook mogelijkheid tot gratis leveren aan huis in Groot-Beveren (op zaterdag tussen 11u tot 15u) voor bestellingen boven 75 euro.

website

Voedselteams Beveren telt ondertussen een 20-tal leden die samen voedsel aankopen bij lokale producenten. Gemotiveerde nieuwe leden zijn van harte welkom en kunnen enkele proefpakketten aankopen vooraleer ze zich aansluiten.

Ophalen na digitale bestelling: Luitenant Van Eepoelstraat 82A Beveren op vrijdag van 18u30 tot 19u en zaterdag van 9u30 tot 11u.

website meer informatie

Boergondisch genieten met producten, gemaakt, gekweekt of geteeld door sympathieke waaslanders van achter je hoek. Dat is Smaak van Waas. Ook (horeca)bedrijven kunnen bij ons terecht voor verse producten, fruit- en soepabonnementen.

Vanaf 50 euro leveren wij zelf gratis aan huis in het Waasland elke dinsdag en zaterdag. 

website meer informatie

Wij zijn - een beetje - boer!

Doe mee en beslis zelf wat op je bord komt.
Bij het coöperatief boslandbouwbedrijf Pomona Puur Natuur willen Wase consumenten samen met boeren voor 80% voor hun eigen lokale, gezonde en duurzame voeding zorgen. We kennen onze voeding én elkaar.

Onze landbouwers zorgen voor het professioneel ecologisch verbouwen van ons voedsel. De consumenten zorgen voor een vaste afname van Pomona producten. Wie graag een handje helpt, is altijd welkom.

Word je ook één van de Pomona Puur Natuur consumenten of coöperanten die samen zorgen voor hun eigen eerlijke, ecologische, seizoensgebonden en lokale voeding voor vandaag, morgen én overmorgen? Of word je peter of meter van een Pomona Puur Natuur boom?

  • EERLIJK = voor de boer, de coöperant, de grond
  • ECOLOGISCH = boslandbouw, met respect voor mens, dier en natuur
  • SEIZOENSGEBONDEN = eten wat er op dat ogenblik op onze akkers oogstklaar is
  • LOKAAL = Waasland
  • VAN BOER TOT BORD = rechtstreeks van de akker naar de afhaalpunten
website meer informatie