We spreken van ‘Korte Keten’ wanneer voeding weinig of geen tussenschakels passeert en dus via de kortste weg van bij de boer op het bord van de consument terecht komt. Een aantal lokale producenten verenigden zich en bieden hun producten online aan. Neem zeker eens een kijkje op hun websites!

  • meer contact tussen consument en producent
  • weinig transport nodig, dus minder CO2-uitstoot
  • de producent ontvangt een eerlijke prijs
  • de consument koopt verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer

In Beveren vindt u op veel plaatsen land- en tuinbouwers die hun producten in een ‘thuiswinkeltje’ of automaat verkopen.  Kijk maar eens rond in uw buurt of onderweg in het Beverse en ga gerust eens bij hen langs. Ze zullen u met trots en enthousiasme ontvangen! 

Overzicht hoevewinkels en -automaten:

Iedere zaterdag van 13 tot 16 uur kunt u op de Boerenmarkt, op de gelijknamige parking aan de Stationsstraat in Beveren, verse land- en tuinbouwproducten kopen, rechtstreeks van de boer. In aanbod: aardappelen, streekeigen groenten en fruit, brood en banket.

Bij de Buurderij draait alles om de directe band met de boer en een eerlijk loon voor de lokale producenten. Een dertigtal producenten waarvan 8 van Beveren zelf, zorgen voor aanvoer van verse groenten en seizoensfruit, vlees recht van bij de boer, hoeve-zuivel, ambachtelijk brood en gebak, verse sappen en bijzondere lokale producten. Ook ambachtelijk meel, biologisch bier, koffie, glutenvrije pasta en natuurlijke verzorgingsproducten.

Afhalen na digitale bestelling elke zaterdag tussen 10.30  en 11.30 uur – Sint-Martinusschool Leon Labytstraat 41 Beveren.

Ook mogelijkheid tot het leveren aan huis in Haasdonk, Melsele en Beveren-centrum (op zaterdag tussen 11u tot 15u), prijs 5 euro per levering.

website

Boergondisch genieten met producten, gemaakt, gekweekt of geteeld door sympathieke waaslanders van achter je hoek. Dat is Smaak van Waas. Ook (horeca)bedrijven kunnen bij ons terecht voor verse producten, fruit- en soepabonnementen.

Vanaf 50 euro leveren wij zelf gratis aan huis in het Waasland elke woensdag en zaterdag. 

website meer informatie

Onze landbouwers zorgen voor het professioneel ecologisch verbouwen van ons voedsel. De consumenten zorgen voor een vaste afname van Pomona producten. Wie graag een handje helpt, is altijd welkom.

  • EERLIJK = voor de boer, de coöperant, de grond
  • ECOLOGISCH = boslandbouw, met respect voor mens, dier en natuur
  • SEIZOENSGEBONDEN = eten wat er op dat ogenblik op onze akkers oogstklaar is
  • LOKAAL = Waasland
  • VAN BOER TOT BORD = rechtstreeks van de akker naar de afhaalpunten
website meer informatie