Natuurlijk weet je dat ultrabewerkt voedsel niet de gezondste keuze is. Toch eet je het vermoedelijk veel meer dan je denkt (ja, ook dat gezond ogend potje humus is ultrabewerkt). Wetenschappelijk onderzoek linkt ultrabewerkt eten en drinken steeds overtuigender aan ernstige gezondheidsproblemen, van hart- en vaatziekten tot mentale stoornissen. Journaliste Eva Kestemont schrapte een maand lang al het fabrieksvoedsel uit haar menu en deed een aantal verontrustende, maar ook enkele hoopvolle ontdekkingen. Zo bleek ultrabewerkt voedsel een fantastisch aanknopingspunt om na te denken over de wereld van morgen. Verdient dit eten daar een plaats in en zo ja, hoe moet het er dan uitzien? Of willen we net helemaal zonder? Wat mogen we verwachten van de overheid en de voedingsindustrie zelf? En vooral: hoe kan meer genieten van eten meebouwen aan een duurzame toekomst?
Kruimelpad
Verbeterd recept: over ultrabewerkt voedsel en hoe het anders kan
Praktisch
Waar
CC Ter Vesten | Gravenplein 2 Beveren
Wanneer
wo 17|04, 20 > 22 uur
Prijs
9 EUR (4,5 EUR met korting)
Inschrijven (noodzakelijk)
T 03 775 44 84
https://avansa-wd.be/