WAT WAT

WAT WAT

WAT WAT geeft je antwoorden op de vragen waar jij als jongere mee zit, zoals:

  • Vanaf welke leeftijd mag ik autorijden? 
  • Iemand die ik ken is down, hoe kan ik helpen? 
  • Hoe kan ik goedkoop op reis gaan? 
  • ....

www.watwat.be 

clb chat

CLB chat

Op de chat praat je met een medewerker van het CLB.
Je kan je verhaal vertellen, een vraag stellen, … of samen met je chatbegeleider bekijken wat je zou willen bereiken, en hoe je dat kan aanpakken. De CLB-medewerker chat enkel met jou. Een chatgesprek duurt maximum 45 minuten, zodat ook andere leerlingen en ouders een kans krijgen om te chatten.

CLBch@t · We staan voor je klaar! (clbchat.be)

Awel

Awel

AWEL LUISTERT NAAR ALLE KINDEREN EN JONGEREN MET EEN VRAAG, EEN VERHAAL, EEN PROBLEEM.

Alle kinderen en jongeren kunnen awel anoniem contacteren over alles wat hen bezighoudt.
Ze zijn er voor hen door te luisteren, mee te voelen en mee te denken.

T 102
www.awel.be

wel jong niet hetero

Wel Jong Niet Hetero

"Wel Jong Niet Hetero blijft bouwen aan een gelijkwaardige samenleving vanuit de kracht van de jongeren zodat zij zichzelf kunnen zijn in hun lichaam, seksualiteit en genderbeleving."

Sinds 1994 is Wel Jong Niet Hetero een vrijwilligersorganisatie met als voornaamste doel dat elke holebi- en transgenderjongere in Vlaanderen en Brussel zich goed en veilig voelt. Een korte zin, maar daar komt heel wat bij kijken! Gelukkig doen we dat niet alleen!

T 09 335 41 87
www.weljongniethetero.be
 

JAC

JAC

Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar met al hun vragen en problemen. Problemen thuis? Op zoek naar je eigen stek? Vragen over seks? Slachtoffer van geweld of misbruik? Geldproblemen? Vragen over drugs? Of over pesten? Informatie nodig om zelfstandig te wonen? Of over je rechten en plichten? … Je kan bij het JAC terecht met elke vraag.

Meer informatie op hun website: www.caw.be/jac

NU praat ik erover

Nu praat ik erover

Zit je met vragen over seksueel misbruik of word je seksueel lastig gevallen? Word je vaak uitgescholden of is er iemand die je fysiek pijn doet? Of ken je iemand met zo’n probleem? Dan kan je anoniem chatten met één van de hulpverleners bij ‘Nu praat ik erover’.

www.nupraatikerover.be

NokNok

NokNok

Je bent jong en je kan heel wat aan. Hier vind je tips, opdrachten en verhalen om je goed in je vel te voelen. Ook voor een dipje of een tegenslag kan je hier terecht. Succes!
Voor wie? Jongeren tussen 12 en 16 jaar

www.noknok.be

4voor12

4 voor 12

Heb je signalen opgemerkt die er mogelijks op wijzen dat iemand hulp nodig heeft? Ben je bezorgd om iemand in je omgeving die het moeilijk heeft? Via ‘4voor12’ leer je hoe je zo’n signalen kan herkennen en ontdek je bovendien wat jij kan doen om te helpen.

www.4voor12.be

1813

Zelfmoordlijn 1813

Zie je het allemaal niet meer zitten en denk je aan zelfdoding? Of ken je iemand die eraan denkt en maak je je zorgen? Dan kan je gratis en anoniem terecht bij de zelfmoordlijn. Een aantal deskundig opgeleide vrijwilligers zitten voor je klaar en luisteren naar jouw verhaal.

T 1813
www.zelfmoordlijn1813.be

Tejo

Tejo

Zie je het even niet meer zitten? Is er iets wat jou verdrietig, boos of bang maakt? Kan je er met niemand over praten? En ben je tussen de 10 en 20 jaar? Dan ben je altijd welkom voor begeleiding in het TEJO-huis; gratis én anoniem. 

TEJO Sint-Niklaas
Apostelstraat 19 (bus 1)
T 03 294 91 33
www.tejo.be

Teleblok

Teleblok

‘Blijf in uw kot’ is de boodschap, maar dat kan voor eenzaamheid zorgen. Teleblok biedt een luisterend oor als je even je zorgen, stress of eenzaamheid wil delen met iemand.

www.teleblok.be

tZitemzo

tZitemzo

Heb je vragen over je rechten als jongere? ‘Tzitemzo’ beantwoordt al je vragen; gratis én anoniem!

Voor wie? Kinderen, jongeren, ouders, professionelen, leerkrachten
www.tzitemzo.be

druglijn

Druglijn

Heb je vragen over drank, drugs, gamen of gokken? Maak je je zorgen over je eigen gebruik of dat van iemand anders? Bel, mail of chat met de Druglijn.

T 078 15 20
www.druglijn.be

Lokale preventiewerker

In Beveren kan je ook steeds terecht bij onze lokale preventiewerker voor een gesprek of voor meer informatie over de thema’s alcohol, drugs, gamen & gokken.

Zij is gevestigd in het gemeentehuis, 
Gravenplein 8
9120 Beveren

Preventiewerker Kato Smet
T 0474 86 03 62
E preventiewerker@beveren.be

Jeugddienst Beveren

Er zijn zoveel instanties waar je terecht kan. Maar kan je even door de bomen het bos niet meer zien? Of wil je graag weten welke activiteiten er in Beveren (wel nog) zijn? Neem dat gerust even contact op met onze jeugddienst.

T 03 750 10 30 
E jeugddienst@beveren.be

BIB

Er zijn ook heel wat boeken over mentaal welzijn, zelfhulpboeken rond veerkracht, mediteren, hoe om te gaan met stress, etc. 
We geven je via volgende link alvast een inspirerende lijst mee.
Vind je toch niet wat je zoekt, kijk dan zeker eens op de website van de BIB voor meer informatie. 
www.beveren.bibliotheek.be