Door de coronamaatregelen werkt onze dienstverlening enkel nog op afspraak.
Wilt u een afspraak met één van onze medewerkers? Dit kan via T | 03 750 15 11

Gezocht: vrijwilligers voor het vaccinatiecentrum Beveren

Het is ondertussen duidelijk geworden dat er een vaccinatiecentrum komt in Beveren. Dit centrum zal opgebouwd worden in de oude sporthal (Klapperstraat - Beveren). Maar om dit centrum te kunnen vormgeven, zijn we op zoek naar helpende handen, veel helpende handen.

Wilt u graag uw steentje bijdragen? Gebruik dan dit formulier om u aan te melden: https://forms.gle/tiT4RUKTu9wMWYQk6

Wij trachten op deze manier geen elke helpende hand uit het oog te verliezen.

Hoe meer helpende handen, hoe beter!

Persbericht Vaccinatiecentra

lokale vaccinatiecentra voor Beveren, Kruibeke, Sint-Gillis-Waas, Stekene en Zwijndrecht

13/1/2021

De burgemeesters van de gemeenten Beveren, Kruibeke, Sint-Gillis-Waas, Stekene en Zwijndrecht namen, in overleg met de voorzitter van de eerstelijnszone Waasland Noord-Oost, het besluit om twee vaccinatiecentra op te richten in de regio. Tegelijkertijd werden ook de locaties gekozen. Zo zal er een vaccinatiecentrum komen in de oude sporthal van Beveren (Klapperstraat) en een tweede in cultuurcentrum ‘de Route’ in Sint-Gillis-Waas.

Elk centrum zal starten met vier zogenaamde vaccinatielijnen. Afhankelijk van de beschikbaarheid van het vaccin en het beschikbare zorgpersoneel kan er verder opgeschaald worden naar 6 vaccinatielijnen. De eerstelijnszone zal analyseren of er voldoende personeel beschikbaar is om de beide vaccinatiecentra op te starten.

Daarnaast speelt ook mobiliteit speelt een heel belangrijke rol. Alle betrokken burgemeesters streven ernaar dat alle inwoners van hun gemeenten zich makkelijk naar de overeengekomen vaccinatiecentra kunnen verplaatsen. Daarvoor maken de betrokken gemeenten samen een transportplan op. Dat plan moet de eenvoudige toegang tot het dichtstbijzijnde vaccinatiecentrum mogelijk maken.

Die corona-vaccins, zijn die wel veilig? Waarom zou ik mij laten vaccineren? Hoeveel kost dat? Zal ik ziek worden na het vaccin?

In deze video geeft prof. Isabel Leroux-Roels, vaccinatiespecialist van het UZ Gent, een helder antwoord. Want het virus verslaan, dat doen we samen, door ons allemaal te laten vaccineren.
Zit u na het bekijken van de video nog met vragen? Surf dan naar www.laatjevaccineren.be/ziektes/covid-19

 

-