Wij staan tot uw dienst in het nieuw gemeentehuis, Gravenplein 8 in Beveren!

Waarom krijgt u een vaccin tegen corona?

 • De kans dat u COVID-19 (terug) oploopt, is véél kleiner dan wanneer u zich niet laat vaccineren.
  Wordt u toch opnieuw besmet, dan zal dit met mildere symptomen zijn.
 • U beschermt anderen want als een groot deel van de bevolking gevaccineerd is, krijgen we het virus onder controle.
 • Als voldoende mensen zich laten vaccineren, kunnen we sneller terug naar ons normaal leven.

Een vaccin tegen corona is veilig en gratis.

U kreeg het vaccin. Wat moet u nu doen?

Het vaccin voorkomt dat u ziek wordt bij besmetting. Het is echter nog niet geweten of vaccinatie voorkomt dat u het virus doorgeeft. Zolang niet voldoende mensen zijn gevaccineerd, is het daarom belangrijk dat u zelfs na uw vaccinatie de maatregelen volhoudt

 • Blijf 1,5m van elkaar
 • Draag een mondmasker
 • Was veel uw handen met water en zeep

Kregen meer dan 70% van de bevolking het vaccin, dan veranderen de coronamaatregelen.

Bent u op zoek naar uw geregistreerde vaccinatiegegevens, ga dan naar https://www.myhealthviewer.be of  https://www.mijngezondheid.be

Richtdatum voor vaccinatie

U kunt aan de hand van uw leeftijd ook simuleren wanneer u (ongeveer) aan de beurt komt voor uw eerste en tweede vaccinatie. Dat kan via onderstaande knop. Deze tool toont de data voor mensen tussen 18 en 64 jaar zonder onderliggende aandoening die hen prioriteit geeft voor vaccinatie.

Let wel, dit is geen exacte timing, maar een inschatting! Hou zeker rekening met een mogelijk verschil van één week vroeger of één week later voor je effectieve uitnodiging en vaccinatiedata.

Vaccinatie en vakantie

Hou bij het plannen van een vakantie of reis naar het buitenland rekening met uw afspraken voor vaccinaties. U bent best volledig gevaccineerd voor u op vakantie of reis vertrekt. Kunt u toch niet wachten? Plan uw reis dan tussen twee vaccindosissen. Zorg wel dat u tijdig terug bent voor uw tweede dosis want die kunt u niet uitstellen.

 1. Schat op voorhand in wanneer u gevaccineerd zal worden.
 2. U kent uw exacte data via uw uitnodiging en kan nog wat verplaatsen
 3. Geen uitstel voor de tweede dosis

Benieuwd hoe zo'n vaccinatie in het Bevers vaccinatiecentrum verloopt? Eline De Munck, Wim Van de Velde en Tine De Caigny maken u graag wegwijs.

BEL DE HELPDESK

T 03 750 16 00

voor al uw vragen over uw uitnodigingsbrief en het vaccinatiecentrum

 

Vaccinatie brief

Uitnodigingsbrief COVID-19-vaccinatie

Iedereen ontvangt een uitnodiging per brief. Is uw gsm-nummer of e-mailadres gekend bij het ziekenfonds, dan ontvangt u bijkomend bevestigings- en herinneringsmail en sms'en van de overheid.

De uitnodiging vermeldt:

 • De locatie van het vaccinatiecentrum (de oude sporthal, Klapperstraat 103 in Beveren).
 • De dag en het tijdstip van beide vaccinaties. Voor de meeste vaccins krijgt u immers 2 spuitjes.
 • Uw unieke code.

Iedereen komt aan de beurt om gevaccineerd te worden volgens een schema dat de overheid heeft uitgewerkt. Het is dus perfect mogelijk dat uw partner, buur of kennis deze vroeger of later dan u ontvangt.

Hou deze uitnodigingsbrief goed bij, ook na uw eerste vaccinatie want uw unieke code en data van de inspuitingen staan hierop vermeld.

 • Bevestigings- en herinneringsmails worden gemaild vanuit cov19-vaccin@doclr.be
 • Bevestigings- en herinneringsms’en worden verstuurd vanuit het nummer 8811,

Op www.laatjevaccineren.be/je-uitnodiging-voor-coronavaccinatie staan tips hoe u kunt nagaan of uw uitnodiging echt is.

online aanmelden vaccinatie

Wat doet u als u de uitnodiging ontvangt?

U heeft 4 mogelijkheden:

 1. UW AFSPRAAK BEVESTIGEN

Wenst u een vaccin? Bevestig dan uw afspraak. Probeer u zo goed als mogelijk vrij te maken om uw vaccin te ontvangen op de vooropgestelde data.

 1. UW AFSPRAAK VERPLAATSEN

Passen de voorgestelde data voor u echt niet, dan kunt u de afspraak wijzigen. Doe dit niet in de hoop op een ander type vaccin want u zal op een later tijdstip hetzelfde vaccin krijgen. Alle vaccins zijn trouwens veilig en doeltreffend.

 1. UW AFSPRAAK WEIGEREN

Wenst u geen vaccin? Laat het ons weten. Zo kunnen we uw vaccin aan iemand anders geven. U wordt niet meer opgeroepen om een vaccin te ontvangen.

 1. U BENT AL GEVACCINEERD

Bent u al gevaccineerd maar ontving u toch een uitnodigingsbrief? Laat het ons weten. Zo kunnen we uw vaccin aan iemand anders geven.

Uw vaccinatie bevestigen, wijzigen of weigeren kan:

ONLINE

Scan de QR-code op pagina 1 van uw uitnodigingsbrief of surf naar de url vermeld op pagina 2 van de uitnodigingsbrief en meld u aan met uw persoonlijke vaccinatiecode.

TELEFONISCH VIA DE HELPDESK T 03 750 16 00

Als het niet lukt om uw vaccinatie afspraak online te bevestigen, te verplaatsen of te weigeren dan kunt u dit telefonisch regelen via onze helpdesk:  T 03 750 16 00.

 

Hoe werkt het vaccinatiecentrum?

1. HET ONTHAAL

Een onthaalmedewerker checkt uw identiteitsgegevens en uw afspraak. Ook uw temperatuur wordt gecontroleerd. Daarna begeleidt een onthaalmedewerker u naar uw vaccinatielijn en de medische administratie..

Afhankelijk van de drukte is het mogelijk dat u moet plaatsnemen in de wachtruimte. Om alles zo coronaveilig mogelijk te laten verlopen, is de wachtruimte binnen beperkt. Bij drukte kan het zijn dat u nog even buiten moet wachten.

2. MEDISCHE ADMINISTRATIE

Hier geeft een verpleegkundige u info over het vaccin. Uw medische voorgeschiedenis en gezondheidstoestand wordt overlopen aan de hand van een vragenlijst. Uw 2e afspraak wordt herbevestigd en genoteerd op uw vaccinatiekaartje. Daarna verwijst de verpleegkundige u door naar de vaccinatieruimte.

3. VACCINATIERUIMTE

In deze ruimte krijgt u het vaccin. Dit gebeurt door een verpleegkundige met een spuitje in de bovenarm. Draag daarom kledij waarbij u de bovenarm makkelijk kan vrijmaken. Omwille van de privacy is de vaccinatieruimte volledig afgeschermd.

4. EINDREGISTRATIE

Een administratief medewerker registreert uw vaccinatie.

5. DE WACHTZAAL

Na de vaccinatie moet u een kwartier rusten onder toezicht van een arts die opvolgt of er eventuele bijwerkingen zijn.
Milde klachten na vaccinatie komen vaak voor. U mag paracetamol nemen. Blijft u last hebben, contacteer dan uw huisarts.

 

vaccinatie plattegrond

Naar het vaccinatiecentrum in Beveren

Het vaccinatiecentrum is gevestigd in de oude sporthal in Sportpark Beveren, Klapperstraat 103. De inkom is langs de achterkant van het gebouw. Volg de signalisatiepijlen in de omgeving van de sporthal.

TE VOET OF MET DE FIETS

Nabij de ingang van het vaccinatiecentrum zijn ruime fietsenstallingen.

MET DE WAGEN

Met de wagen volgt u de signalisatie in de Klapperstraat naar parking 1 en 2. Zijn deze plaatsen volzet, dan volgt u de signalisatie naar parking 3, 4 of 5. Deze zijn allen op wandelafstand van de sporthal. De looproutes zijn aangeduid met pijlen.
Aan de schuilhut van de parkingsteward staan rolstoelen ter beschikking. 

MET DE TREIN

Met een 'vaccinatieticket' kunt u gratis heen- en terug reizen tussen uw woning en uw vaccinatiecentrum. Tickets beschikbaar via www.belgiantrain.be, app of  ticketautomaat.

Aan het station Beveren kunt u overstappen op de gratis pendelbus naar het vaccinatiecentrum (en terug). Deze pendelbus rijdt vanaf 1 juli “op afroep”. Bel of mail daarom minstens 2 werkdagen op voorhand tijdens de kantooruren naar T 03 750 17 87 of E naar buurtbus@beveren.be. Vermeldt hierbij datum en uur. 

Bij het voorleggen van de uitnodiging voor vaccinatie blijft de pendelbus gratis.

MET DE BUS

U kunt:

 • Met buslijn 81, 82, 83, 84, 85 naar halte Grote Markt in Beveren. Daar kunt u overstappen op de gratis pendelbus naar het vaccinatiecentrum. Opgelet! Vanaf 1 juli rijdt de gratis pendelbus tussen het station Beveren, Grote Markt Beveren en het vaccinatiecentrum (en terug) 'op afroep'. Bel of mail minstens 2 werkdagen op voorhand tijdens de kantooruren naar T 03 750 17 87 of E naar buurtbus@beveren.be. Vermeldt hierbij datum en uur dat u de pendelbus wenst te reserveren. 
 • Met buslijn 81, 82, 84, 85 naar halte A.Z. Nikolaas, Oude Zandstraat (N70), en te voet de pijlen volgen naar het vaccinatiecentrum.
 • Met buslijn 84 naar halte J. Van Hoofstraat, Pastoor Steenssensstraat ter hoogte van het zwembad, en te voet de pijlen volgen naar het vaccinatiecentrum.
 • Ook het nemen van  BELBUS 280 is een optie. Deze heeft haltes in deelgemeenten Beveren, Haasdonk en Melsele en heeft een aparte halte aan het vaccinatiecentrum.
  Meer info en reserveren kan via www.delijn.be of T 09 211 91 91.

BENT U MINDER MOBIEL?

Spreek in eerste instantie uw familieleden aan. Zij kunnen u wellicht een lift geven naar het vaccinatiecentrum.
Aan de schuilhut van de parkingsteward staan rolstoelen ter beschikking. 

Hebt u geen wagen en kunt u niet op eigen kracht het openbaar vervoer nemen, contacteer dan (tijdig) de Handicar T 03 750 46 06. Uitzonderlijk voor de vaccinatie wordt een vast bedrag van 5 EUR (heen en terug) aangerekend. U hebt hiervoor geen doktersvoorschrift nodig. Het tonen van uw vaccinatie-uitnodigingsbrief volstaat.

Krijgt u thuiszorg?

Dan wordt vanuit deze instantie voor vervoer gezorgd.