Omwille van de verhuis naar het nieuw gemeentehuis sluiten de gemeentelijke loketten van wo 21 t.e.m. za 24 april.
Vanaf ma 26 april staan we terug tot uw dienst in het nieuw gemeentehuis, Gravenplein 8. Telefonisch blijven we steeds bereikbaar T 03 750 15 11.

Waarom krijgt u een vaccin tegen corona?

 • De kans dat u COVID-19 (terug) oploopt, is véél kleiner dan wanneer u zich niet laat vaccineren.
  Wordt u toch opnieuw besmet, dan zal dit met mildere symptomen zijn.
 • U beschermt anderen want als een groot deel van de bevolking gevaccineerd is, krijgen we het virus onder controle.
 • Als voldoende mensen zich laten vaccineren, kunnen we sneller terug naar ons normaal leven.

Een vaccin tegen corona is veilig en gratis.

Benieuwd hoe zo'n vaccinatie in het Bevers vaccinatiecentrum verloopt? Eline De Munck, Wim Van de Velde en Tine De Caigny maken u graag wegwijs.

Reservelijst voor vaccinatie

U kunt zich al online inschrijven op de reservelijst om zich te laten vaccineren via QVax op https://www.qvax.be/.

In Vlaanderen wordt deze software momenteel eerst nog uitvoerig getest in de vaccinatiecentra van Deinze en Roeselare voordat deze ter beschikking wordt gesteld aan de andere vaccinatiecentra. Als deze software de test doorstaat en een meerwaarde blijkt voor de vaccinatiecentra, dan kan deze reservelijst mogelijk ook gebruikt worden in het vaccinatiecentrum in Beveren. Van zodra het vaccinatiecentrum van Beveren gebruik zal maken van deze reservelijst, zal hierover gecommuniceerd worden. Als het vaccinatiecentrum dan mensen nodig heeft om vrijgekomen vaccinatieplaatsen in te vullen, zullen mensen op de reservelijst opgeroepen worden  in dalende leeftijd, zoals voorzien in de vaccinatieplanning, en dus niet op basis van wie zich eerst heeft ingeschreven.

Momenteel werken we in het vaccinatiecentrum van Beveren met een reservelijst met daarop de resterende zorgverstrekkers en een aantal  prioritaire beroepsgroepen.

 

 

BEL DE HELPDESK

T 03 750 16 00

voor al uw vragen over uw uitnodigingsbrief en het vaccinatiecentrum

 

Vaccinatie brief

Uitnodigingsbrief COVID-19-vaccinatie

Iedereen ontvangt een uitnodiging per brief. Is uw gsm-nummer of e-mailadres gekend bij het ziekenfonds, dan ontvangt u bijkomend bevestigings- en herinneringsmail en sms'en van de overheid.

De uitnodiging vermeldt:

 • De locatie van het vaccinatiecentrum (de oude sporthal, Klapperstraat 103 in Beveren).
 • De dag en het tijdstip van beide vaccinaties. Voor de meeste vaccins krijgt u immers 2 spuitjes.
 • Uw unieke code.

Iedereen komt aan de beurt om gevaccineerd te worden volgens een schema dat de overheid heeft uitgewerkt. Het is dus perfect mogelijk dat uw partner, buur of kennis deze vroeger of later dan u ontvangt.

Hou deze uitnodigingsbrief goed bij, ook na uw eerste vaccinatie want uw unieke code en data van de inspuitingen staan hierop vermeld.

 • Bevestigings- en herinneringsmails worden gemaild vanuit cov19-vaccin@doclr.be
 • Bevestigings- en herinneringsms’en worden verstuurd vanuit het nummer 8811,

Op www.laatjevaccineren.be/je-uitnodiging-voor-coronavaccinatie staan tips hoe u kunt nagaan of uw uitnodiging echt is.

online aanmelden vaccinatie

Wat doet u als u de uitnodiging ontvangt?

U heeft 4 mogelijkheden:

 1. UW AFSPRAAK BEVESTIGEN

Wenst u een vaccin? Bevestig dan uw afspraak. Probeer u zo goed als mogelijk vrij te maken om uw vaccin te ontvangen op de vooropgestelde data.

 1. UW AFSPRAAK VERPLAATSEN

Passen de voorgestelde data voor u echt niet, dan kunt u de afspraak wijzigen. Doe dit niet in de hoop op een ander type vaccin want u zal op een later tijdstip hetzelfde vaccin krijgen. Alle vaccins zijn trouwens veilig en doeltreffend.

 1. UW AFSPRAAK WEIGEREN

Wenst u geen vaccin? Laat het ons weten. Zo kunnen we uw vaccin aan iemand anders geven. U wordt niet meer opgeroepen om een vaccin te ontvangen.

 1. U BENT AL GEVACCINEERD

Bent u al gevaccineerd maar ontving u toch een uitnodigingsbrief? Laat het ons weten. Zo kunnen we uw vaccin aan iemand anders geven.

Uw vaccinatie bevestigen, wijzigen of weigeren kan:

ONLINE

Scan de QR-code op pagina 1 van uw uitnodigingsbrief of surf naar de url vermeld op pagina 2 van de uitnodigingsbrief en meld u aan met uw persoonlijke vaccinatiecode.

TELEFONISCH VIA DE HELPDESK T 03 750 16 00

Als het niet lukt om uw vaccinatie afspraak online te bevestigen, te verplaatsen of te weigeren dan kunt u dit telefonisch regelen via onze helpdesk:  T 03 750 16 00.

 

Hoe werkt het vaccinatiecentrum?

1. HET ONTHAAL

Een onthaalmedewerker checkt uw identiteitsgegevens en uw afspraak. Ook uw temperatuur wordt gecontroleerd. Daarna begeleidt een onthaalmedewerker u naar uw vaccinatielijn en de medische administratie..

Afhankelijk van de drukte is het mogelijk dat u moet plaatsnemen in de wachtruimte. Om alles zo coronaveilig mogelijk te laten verlopen, is de wachtruimte binnen beperkt. Bij drukte kan het zijn dat u nog even buiten moet wachten.

2. MEDISCHE ADMINISTRATIE

Hier geeft een verpleegkundige u info over het vaccin. Uw medische voorgeschiedenis en gezondheidstoestand wordt overlopen aan de hand van een vragenlijst. Uw 2e afspraak wordt herbevestigd en genoteerd op uw vaccinatiekaartje. Daarna verwijst de verpleegkundige u door naar de vaccinatieruimte.

3. VACCINATIERUIMTE

In deze ruimte krijgt u het vaccin. Dit gebeurt door een verpleegkundige met een spuitje in de bovenarm. Draag daarom kledij waarbij u de bovenarm makkelijk kan vrijmaken. Omwille van de privacy is de vaccinatieruimte volledig afgeschermd.

4. EINDREGISTRATIE

Een administratief medewerker registreert uw vaccinatie.

5. DE WACHTZAAL

Na de vaccinatie moet u een kwartier rusten onder toezicht van een arts die opvolgt of er eventuele bijwerkingen zijn.
Milde klachten na vaccinatie komen vaak voor. U mag paracetamol nemen. Blijft u last hebben, contacteer dan uw huisarts.

 

vaccinatie plattegrond

Naar het vaccinatiecentrum in Beveren

Het vaccinatiecentrum is gevestigd in de oude sporthal in Sportpark Beveren, Klapperstraat 103. De inkom is langs de achterkant van het gebouw. Volg de signalisatiepijlen in de omgeving van de sporthal.

TE VOET OF MET DE FIETS

Nabij de ingang van het vaccinatiecentrum zijn ruime fietsenstallingen.

MET DE WAGEN

Met de wagen volgt u de signalisatie in de Klapperstraat naar parking 1 en 2. Zijn deze plaatsen volzet, dan volgt u de signalisatie naar parking 3, 4 of 5. Deze zijn allen op wandelafstand van de sporthal. De looproutes zijn aangeduid met pijlen.
Aan de schuilhut van de parkingsteward staan rolstoelen ter beschikking. 

 

MET DE TREIN

Aan het station Beveren kunt u overstappen op de gratis pendelbus naar het vaccinatiecentrum. De pendelbus rijdt op ca. half uur frequentie.
Met een 'vaccinatieticket' kunt u gratis heen- en terug reizen tussen uw woning en uw vaccinatiecentrum. Tickets beschikbaar via www.belgiantrain.be, app of  ticketautomaat.

MET DE BUS

U kunt:

 • Met buslijn 81, 82, 83, 84, 85 naar halte Grote Markt in Beveren. Daar kunt u overstappen op de gratis pendelbus naar het vaccinatiecentrum
 • Met buslijn 81, 82, 84, 85 naar halte A.Z. Nikolaas, Oude Zandstraat (N70), en te voet de pijlen volgen naar het vaccinatiecentrum.
 • Met buslijn 84 naar halte J. Van Hoofstraat, Pastoor Steenssensstraat ter hoogte van het zwembad, en te voet de pijlen volgen naar het vaccinatiecentrum.
 • Ook het nemen van  BELBUS 280 is een optie. Deze heeft haltes in deelgemeenten Beveren, Haasdonk en Melsele en heeft een aparte halte aan het vaccinatiecentrum.
  Meer info en reserveren kan via www.delijn.be of T 09 211 91 91.

BENT U MINDER MOBIEL?

Spreek in eerste instantie uw familieleden aan. Zij kunnen u wellicht een lift geven naar het vaccinatiecentrum.
Aan de schuilhut van de parkingsteward staan rolstoelen ter beschikking. 

Hebt u geen wagen en kunt u niet op eigen kracht het openbaar vervoer nemen, contacteer dan (tijdig) de Handicar T 03 750 46 06. Uitzonderlijk voor de vaccinatie wordt een vast bedrag van 5 EUR (heen en terug) aangerekend. U hebt hiervoor geen doktersvoorschrift nodig. Het tonen van uw vaccinatie-uitnodigingsbrief volstaat.

Krijgt u thuiszorg?

Dan wordt vanuit deze instantie voor vervoer gezorgd.

U kreeg het vaccin. Wat moet u nu doen?

Het vaccin voorkomt dat u ziek wordt bij besmetting. Het is echter nog niet geweten of vaccinatie voorkomt dat u het virus doorgeeft. Zolang niet voldoende mensen zijn gevaccineerd, is het daarom belangrijk dat u zelfs na uw vaccinatie de maatregelen volhoudt

 • Blijf 1,5m van elkaar
 • Draag een mondmasker
 • Was veel uw handen met water en zeep

Kregen meer dan 70% van de bevolking het vaccin, dan veranderen de coronamaatregelen.