Wij staan tot uw dienst in het nieuw gemeentehuis, Gravenplein 8 in Beveren!
afbeelding UiTPAS

Starten met UiTPAS binnen jouw organisatie

UiTPAS Reynaert wordt pas interessant als het aanbod aan UiTPAS-activiteiten groot is.

Jouw organisatie kan hieraan meehelpen door UiTPAS-partner te worden.

Hoe en wat ontdek je op deze pagina.


 

Als organisatie kan je gratis aansluiten bij het UiTPASverhaal. Je wordt ondersteund, kan gebruik maken van de UiTPASsoftware en je zet je in voor een maatschappelijk engagement samen met meer dan 2500 organisatoren. Er moeten echter enkele voorwaarden vervuld worden. Deze worden vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Die voorwaarden zijn:
 • Elke activiteit van uw organisatie moet ingevoerd worden via de UiTDatabank.
 • Men moet UiTPASpunten kunnen sparen op iedere UiTPASactiviteit.
 • Op iedere activiteit moet men kunnen deelnemen aan kansentarief. Mensen in armoede krijgen een korting van 80%. 70% van het bedrag wordt terugbetaald door de gemeente van de UiTPAShouder, de andere 10% is jouw financieel engagement in het UiTPASverhaal.
Daarnaast zijn er nog extraatjes die je als organisatie kunt aanbieden, maar deze zijn niet verplicht:
 • Actief promo maken voor de UiTPAS.
 • Omruilvoordelen aanbieden.

Bij het toetreden tot het UiTPASprogramma dien je als organisatie allereerst een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. Hierin zijn de voorwaarden opgenomen en vind je opgelijst alle info die je als organisator nodig hebt. Een tweede document die moet ondertekent worden is de verklaring op eer. Als baliemedewerker of als administrator kom je namelijk vaak in contact met privacy-gevoelige informatie van pashouders. Er wordt van je verwacht dat je vertrouwelijk met deze informatie omgaat.

Na het ondertekenen van de documenten wordt jouw virtuele UiTPASbalie binnen de eerste werkdagen aangemaakt en kan je aan de slag!

Als UiTPAS partner ken je in de UiTPAS balie het kansentarief toe voor pashouders uit onze regio. 

 • De deelnemer betaalt dan 20% van de normale deelnameprijs.
 • De solidaire kostendeling verloopt voor erkende verenigingen volgens de verdeelsleutel 20 - 10 - 70. Als erkende vereniging draag je 10% van de deelnameprijs bij, de overige 70% is ten laste van het lokaal bestuur.
 • 5% regel: indien 5% van de leden van de erkende vereniging een UiTPAS met kansentarief hebben dan vervalt de 10% bijdrage van de vereniging.
 • Er wordt nog een kleine financiële toelage voorzien voor de verenigingen die partner zijn van UiTPAS Reynaert.
 • Tweemaandelijks wordt een mail uitgestuurd om de onkostennota's te trekken van je UiTPASbalie. Op die manier kan je te weten komen hoeveel keer men heeft deelgenomen aan kansentarief bij je activiteiten. De gemeentelijke tussenkomst wordt op basis van deze onkostennota's  terugbetaald.

Je organiseert een UiTPASactiviteit met je vereniging, super! Het eerste wat je dan moet doen is de activiteit ingeven in de UiTdatabank. Onderstaande handleiding helpt je bij het invoeren van je activiteit in de database. De UiTdatabank stuurt je activiteit door naar meer dan 500 Vlaamse en Brusselse kranten, tijdschriften en websites zoals UiTinVlaanderen.be en UiTmetVlieg.be.. maar vooral: door het invoeren van je activiteit is die automatisch gekoppeld aan jouw UiTPASbalie waar je punten en kansentarieven zal moeten toekennen!

Om een UiTPASactiviteit in de UiTDatabank te kunnen plaatsen moet je eerst en vooral een UiT-ID aanmaken. Ook om in de UiTPASbalie te werken heb je die UiT-ID nodig. 

start UiTdatabank download handleiding UiTdatabank

Van omruilvoordelen en kansentarieven toekennen, punten laten sparen, UiTPASSEN registreren tot deze blokkeren en vervangen... Je kan heel wat in de balie applicatie. De handleiding is aangepast aan de laatste update en toont stap per stap de verschillende functies en mogelijkheden van de app.

Als je werkt met de balie-applicatie op je PC, dan is het mogelijk dat je gebruik wil maken van een combilezer! Op die manier kan je makkelijk UiTPASsen aanmaken of inscannen. Op onderstaande link download je de software die je nodig hebt om de combilezer te doen werken op je pc.
 

Handleiding UiTPAS balie download UiTPAS balie naar UiTPAS balie online

De UiTPAS in Vlaanderen wordt mede mogelijk gemaakt door publiq. Zij produceren heel wat interessante filmpjes die de werking van UiTPAS verduidelijken en ook  filmpjes die de verschillende functies en applicaties meteen live aan je voorstellen!
 

video tutorials UiTPAS balie filmpjes Start to UiTPAS

Het hebben van omruilvoordelen is geen verplichting voor organisaties. Toch zijn ze een grote meerwaarde voor het project UiTPAS en voor de aanbieder.

Het aanbieden van een korting op een activiteit kan een groter en nieuw publiek nieuwsgierig maken om een kijkje te komen nemen. Een korting op je eerste activiteit van het seizoen is daar een goed voorbeeld van.
Het aanbieden van een gadget of van eten of drank kan een beloning zijn van je trouw publiek en wie weet ‘blijven ze nog langer plakken’.

ONTDEK HIER ALLE OMRUILVOORDELEN IN VLAANDEREN!

Ter ondersteuning van je UiTPASactiviteiten kunnen we je op verschillende manieren helpen.

 • Organiseer je een groot evenement dan kan het handig zijn als je een mobiele spaarzuil plaatst.
 • Met ons beeldmateriaal kan je UiTPAS zichtbaar maken op website, affiches, ...
 • Je kan ons promomateriaal gratis ontlenen.
 • ...
download UiTPAS-pictogrammen