Ter hoogte van de kruising van de  Scheldedijk met de Zoetenberm pronkt de Radartoren die het scheepvaartverkeer op de Westerschelde in goede banen helpt te leiden. Een wenteltrap brengt u naar een platform, 8 meter hoog, waar de haven, de polders en de Schelde aan uw voeten ligt. 

Radartorens verstrekken essentiële informatie die de navigatie en de beslissingen aan boord van de schepen vergemakkelijkt. Dit is geen overbodige luxe door het steeds intensere scheepvaartverkeer, de toename van de scheepvaartafmetingen en het aantal schepen dat de haven van Antwerpen aandoet.

Wie langs de Schelde en  in de polders rondwandelt of fietst verbaast zich telkens over de grote diversiteit van het gebied. Achter elke bocht of dijk duikt weer een nieuwe verrassing op. 

De radartoren is niet bereikbaar met de wagen. Parkeren doet u best aan de infokeet ter hoogte van kruisting Weslangeweg/Zoetenberm. Fietsers en wandelaars navigeren wel makkelijk langs de dijken. Het is hier dan ook een paradijs voor ornithologen, scheepspotters, wandelaars en fietsers.