Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Om terug gewoon met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan, of naar een concert of het voetbalstadion. Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer het gewone leven kunnen oppikken.

Sinds de start van de vaccinatie tegen COVID-19 in januari 2021 kregen al verschillende doelgroepen gefaseerd hun vaccinatie. Op de website https://www.laatjevaccineren.be/ vindt u een overzicht van de verschillende fasen en welke personen er op dit moment een vaccins kunnen krijgen. 

Vaccinatie brief

Uitnodigingsbrief COVID-19-vaccinatie

Iedereen ontvangt een uitnodiging per brief. Is uw gsm-nummer of e-mailadres gekend bij het ziekenfonds, dan ontvangt u bijkomend bevestigings- en herinneringsmail en sms'en van de overheid.

De uitnodiging vermeldt:

 • De locatie van het vaccinatiecentrum (oud gemeentehuis, Stationsstraat 2, 9120 Beveren).
 • De dag en het tijdstip van beide vaccinaties. Voor de meeste vaccins krijgt u immers 2 spuitjes.
 • Uw unieke code.

Iedereen komt aan de beurt om gevaccineerd te worden volgens een schema dat de overheid heeft uitgewerkt. Het is dus perfect mogelijk dat uw partner, buur of kennis deze vroeger of later dan u ontvangt.

Hou deze uitnodigingsbrief goed bij, ook na uw eerste vaccinatie want uw unieke code en data van de inspuitingen staan hierop vermeld.

 • Bevestigings- en herinneringsmails worden gemaild vanuit cov19-vaccin@doclr.be
 • Bevestigings- en herinneringsms’en worden verstuurd vanuit het nummer 8811,

Op www.laatjevaccineren.be/je-uitnodiging-voor-coronavaccinatie staan tips hoe u kunt nagaan of uw uitnodiging echt is.

online aanmelden vaccinatie

Wat doet u als u de uitnodiging ontvangt?

U heeft 4 mogelijkheden:

 1. UW AFSPRAAK BEVESTIGEN

Wenst u een vaccin? Bevestig dan uw afspraak. Probeer u zo goed als mogelijk vrij te maken om uw vaccin te ontvangen op de vooropgestelde data.

 1. UW AFSPRAAK VERPLAATSEN

Passen de voorgestelde data voor u echt niet, dan kunt u de afspraak wijzigen. Doe dit niet in de hoop op een ander type vaccin want u zal op een later tijdstip hetzelfde vaccin krijgen. Alle vaccins zijn trouwens veilig en doeltreffend.

 1. UW AFSPRAAK WEIGEREN

Wenst u geen vaccin? Laat het ons weten. Zo kunnen we uw vaccin aan iemand anders geven. U wordt niet meer opgeroepen om een vaccin te ontvangen.

 1. U BENT AL GEVACCINEERD

Bent u al gevaccineerd maar ontving u toch een uitnodigingsbrief? Laat het ons weten. Zo kunnen we uw vaccin aan iemand anders geven.

Uw vaccinatie bevestigen, wijzigen of weigeren kan:

ONLINE

Scan de QR-code op pagina 1 van uw uitnodigingsbrief of surf naar de url vermeld op pagina 2 van de uitnodigingsbrief en meld u aan met uw persoonlijke vaccinatiecode.

TELEFONISCH VIA DE HELPDESK T 03 750 16 00

Als het niet lukt om uw vaccinatie afspraak online te bevestigen, te verplaatsen of te weigeren dan kunt u dit telefonisch regelen via onze helpdesk:  T 03 750 16 00.

 

Hoe werkt het vaccinatiepunt?

1. HET ONTHAAL

Een onthaalmedewerker checkt uw identiteitsgegevens en uw afspraak. Ook uw temperatuur wordt gecontroleerd. Daarna begeleidt een onthaalmedewerker u naar uw vaccinatielijn en de medische administratie..

Afhankelijk van de drukte is het mogelijk dat u moet plaatsnemen in de wachtruimte. Om alles zo coronaveilig mogelijk te laten verlopen, is de wachtruimte binnen beperkt. Bij drukte kan het zijn dat u nog even buiten moet wachten.

2. MEDISCHE ADMINISTRATIE

Hier geeft een verpleegkundige u info over het vaccin. Uw medische voorgeschiedenis en gezondheidstoestand wordt overlopen aan de hand van een vragenlijst. Uw 2e afspraak wordt herbevestigd en genoteerd op uw vaccinatiekaartje. Daarna verwijst de verpleegkundige u door naar de vaccinatieruimte.

3. VACCINATIERUIMTE

In deze ruimte krijgt u het vaccin. Dit gebeurt door een verpleegkundige met een spuitje in de bovenarm. Draag daarom kledij waarbij u de bovenarm makkelijk kan vrijmaken. Omwille van de privacy is de vaccinatieruimte volledig afgeschermd.

4. EINDREGISTRATIE

Een administratief medewerker registreert uw vaccinatie.

5. DE WACHTZAAL

Na de vaccinatie moet u een kwartier rusten onder toezicht van een arts die opvolgt of er eventuele bijwerkingen zijn.
Milde klachten na vaccinatie komen vaak voor. U mag paracetamol nemen. Blijft u last hebben, contacteer dan uw huisarts.

 

Naar het vaccinatiecentrum in Beveren

Het vaccinatiecentrum is gevestigd in het oude gemeentehuis, Stationsstraat 2 in Beveren.

TE VOET OF MET DE FIETS

Nabij de ingang van het vaccinatiecentrum zijn ruime fietsenstallingen.

MET DE WAGEN

U kan zich bij voorkeur parkeren op de parking Gravenplein te Beveren of als u minder mobiel bent op parking Boerenmarkt te Beveren.
De looproutes zijn aangeduid met pijlen.
Aan de ingang van het vaccinatiecentrum staan rolstoelen ter beschikking. 

MET DE TREIN

Met een 'vaccinatieticket' kunt u gratis heen- en terug reizen tussen uw woning en uw vaccinatiecentrum. Tickets beschikbaar via www.belgiantrain.be, app of  ticketautomaat.

MET DE BUS

De ingang van het vaccinatiecentrum ligt pal aan de halte Grote Markt in Beveren.

U kunt:

 • Met buslijn 81, 82, 83, 84, 85 naar halte Grote Markt in Beveren.
 • Met buslijn 81, 82, 84, 85 naar halte A.Z. Nikolaas, Oude Zandstraat (N70), en te voet de pijlen volgen naar het vaccinatiecentrum.
 • Met buslijn 84 naar halte J. Van Hoofstraat, Pastoor Steenssensstraat ter hoogte van het zwembad, en te voet de pijlen volgen naar het vaccinatiecentrum.
 • Ook het nemen van  BELBUS 280 is een optie. Deze heeft haltes in deelgemeenten Beveren, Haasdonk en Melsele en heeft een aparte halte aan het vaccinatiecentrum.
  Meer info en reserveren kan via www.delijn.be of T 09 211 91 91.

BENT U MINDER MOBIEL?

Spreek in eerste instantie uw familieleden aan. Zij kunnen u wellicht een lift geven naar het vaccinatiecentrum. Aan de ingang van het vaccinatiecentrum staan rolstoelen ter beschikking. 

Hebt u geen wagen en kunt u niet op eigen kracht het openbaar vervoer nemen, contacteer dan (tijdig) de Handicar T 03 750 46 06. Uitzonderlijk voor de vaccinatie wordt een vast bedrag van 5 EUR (heen en terug) aangerekend. U hebt hiervoor geen doktersvoorschrift nodig. Het tonen van uw vaccinatie-uitnodigingsbrief volstaat.

Krijgt u thuiszorg?

Dan wordt vanuit deze instantie voor vervoer gezorgd.

BEL DE HELPDESK

T 03 750 16 00

voor al uw vragen over uw uitnodigingsbrief en het vaccinatiecentrum