Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten.  Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar. 

Vaccinatie brief

Uitnodigingsbrief COVID-19-vaccinatie

Iedereen ontvangt een uitnodiging per brief. Is uw gsm-nummer of e-mailadres gekend bij het ziekenfonds, dan ontvangt u bijkomend bevestigings- en herinneringsmail en sms'en van de overheid.

De uitnodiging vermeldt:

  • De locatie van het vaccinatie
  • De dag en het tijdstip
  • Uw unieke code

Hou deze uitnodigingsbrief goed bij, ook na uw eerste vaccinatie want uw unieke code en data van de inspuitingen staan hierop vermeld.

  • Bevestigings- en herinneringsmails worden gemaild vanuit cov19-vaccin@doclr.be
  • Bevestigings- en herinneringsms’en worden verstuurd vanuit het nummer 8811,

Op www.laatjevaccineren.be/je-uitnodiging-voor-coronavaccinatie staan tips hoe u kunt nagaan of uw uitnodiging echt is.

online aanmelden vaccinatie

Wat doet u als u de uitnodiging ontvangt?

U heeft 4 mogelijkheden:

  1. UW AFSPRAAK BEVESTIGEN

Wenst u een vaccin? Bevestig dan uw afspraak. Probeer u zo goed als mogelijk vrij te maken om uw vaccin te ontvangen op de vooropgestelde data.

  1. UW AFSPRAAK VERPLAATSEN

Passen de voorgestelde data voor u echt niet, dan kunt u de afspraak wijzigen. Doe dit niet in de hoop op een ander type vaccin want u zal op een later tijdstip hetzelfde vaccin krijgen. Alle vaccins zijn trouwens veilig en doeltreffend.

  1. UW AFSPRAAK WEIGEREN

Wenst u geen vaccin? Laat het ons weten. Zo kunnen we uw vaccin aan iemand anders geven. U wordt niet meer opgeroepen om een vaccin te ontvangen.

  1. U BENT AL GEVACCINEERD

Bent u al gevaccineerd maar ontving u toch een uitnodigingsbrief? Laat het ons weten. Zo kunnen we uw vaccin aan iemand anders geven.

Uw vaccinatie bevestigen, wijzigen of weigeren kan:

ONLINE

Scan de QR-code op pagina 1 van uw uitnodigingsbrief of surf naar de url vermeld op pagina 2 van de uitnodigingsbrief en meld u aan met uw persoonlijke vaccinatiecode.

TELEFONISCH VIA DE HELPDESK T 03 750 16 00

Als het niet lukt om uw vaccinatie afspraak online te bevestigen, te verplaatsen of te weigeren dan kunt u dit telefonisch regelen via onze helpdesk:  T 03 750 16 00.

 

Hoe werkt het vaccinatiepunt?

1. HET ONTHAAL

Een onthaalmedewerker checkt uw identiteitsgegevens en uw afspraak. Ook uw temperatuur wordt gecontroleerd. Daarna begeleidt een onthaalmedewerker u naar uw vaccinatielijn en de medische administratie..

Afhankelijk van de drukte is het mogelijk dat u moet plaatsnemen in de wachtruimte. Om alles zo coronaveilig mogelijk te laten verlopen, is de wachtruimte binnen beperkt. Bij drukte kan het zijn dat u nog even buiten moet wachten.

2. MEDISCHE ADMINISTRATIE

Hier geeft een verpleegkundige u info over het vaccin. Uw medische voorgeschiedenis en gezondheidstoestand wordt overlopen aan de hand van een vragenlijst. Uw 2e afspraak wordt herbevestigd en genoteerd op uw vaccinatiekaartje. Daarna verwijst de verpleegkundige u door naar de vaccinatieruimte.

3. VACCINATIERUIMTE

In deze ruimte krijgt u het vaccin. Dit gebeurt door een verpleegkundige met een spuitje in de bovenarm. Draag daarom kledij waarbij u de bovenarm makkelijk kan vrijmaken. Omwille van de privacy is de vaccinatieruimte volledig afgeschermd.

4. EINDREGISTRATIE

Een administratief medewerker registreert uw vaccinatie.

5. DE WACHTZAAL

Na de vaccinatie moet u een kwartier rusten onder toezicht van een arts die opvolgt of er eventuele bijwerkingen zijn.
Milde klachten na vaccinatie komen vaak voor. U mag paracetamol nemen. Blijft u last hebben, contacteer dan uw huisarts.

 

Bent u minder mobiel?

Spreek in eerste instantie uw familieleden aan. Zij kunnen u wellicht een lift geven naar het vaccinatiepunt. 

Hebt u geen wagen en kunt u niet op eigen kracht het openbaar vervoer nemen, contacteer dan (tijdig) de Handicar T 03 750 46 06. Uitzonderlijk voor de vaccinatie wordt een vast bedrag van 5 EUR (heen en terug) aangerekend. U hebt hiervoor geen doktersvoorschrift nodig. Het tonen van uw vaccinatie-uitnodigingsbrief volstaat.

Krijgt u thuiszorg?

Dan wordt vanuit deze instantie voor vervoer gezorgd.

Call Center Vaccinatiecentrum

voor al uw vragen over uw uitnodigingsbrief en het vaccinatiecentrum

Dit nummer is van maandag tot donderdag te bereiken van 9 tot 17 uur en op vrijdag van 9 tot 15 uur.