Campagne Vollenbak winter

Feest & gezelligheid liggen voor het grijpen!

In Beveren valt tijdens de winter heel wat te beleven. Neem de tijd om vollenbak te genieten met vrienden of onder familie. We bundelen voor u hartverwarmende activiteiten tijdens de koudste dagen. Kom schaatsen op de Grote Markt van Beveren of ga op tocht langs meer dan zestig kerststallen. Loop nu al warm voor onze straffe mix van cultuur, erfgoed & natuur.

Deel uw gezelligheid met #beverenverkennen en #vollenbakbeveren.

Wandelen & fietsen

Wandelen & fietsen langs Beverse parels

Winter poort Cortewalle met Zwarte Dreef copyright Poppe Guido

Ontdek onze fiets- en wandelroutes

De dienst Toerisme ontwikkelde gratis fiets- en wandelkaarten. Kom eens langs de balie Toerisme. U kunt er ook netwerkkaarten en gidsen Grote Routepaden kopen. We verwelkomen u graag met 'Tsjeur'. 

Tip: wandelnetwerk Grenspark Groot Saeftinghe
Dat is 120 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden. Een unieke plek om vogelspotten te combineren met het bewonderen van oceaanreuzen die voorbij glijden.

Beveren beleven

Beleven & feesten

Genieten met Beverse maat

Proeven & genieten met een Beverse maat

erfgoed

Cultuur & erfgoed in Beveren

Poëzieweek 2023

Poëzieweek (do 26|01 > wo 01|02)

Van 26 januari tot 1 februari 2023 loopt de elfde editie van de Poëzieweek met als thema vriendschap. Vlaanderen en Nederland laten zich dan van hun meest poëtische kant zien. Ontdek het hartverwarmende aanbod in Beveren.

Poëzieweek 2023 viert de vriendschap in al zijn facetten: de vriendschap met de buren in de straat of met pennenvrienden ver weg, de vriendschap van lang geleden of van vorige week op een zonnig terras. De vriendschap tussen oud en jong en met alle kleuren van de regenboog. Poëzie maakt belangrijke momenten tastbaar en alledaagse momenten kostbaar.

Feest voor alle poëzieliefhebbers: tijdens de 11de Poëzieweek kunt u bij voorstellingen van Ter Vesten of tijdens de openingsuren van de Bib de nieuwe poëziekaartjes ontdekken. Verras er een andere poëzieliefhebber mee of neem er eentje mee om zelf te koesteren.

Tom Naegels, Nieuw België.

Ter Vesten Dialoog

TOM NAEGELS
NIEUW BELGIË. EEN MIGRATIEGESCHIEDENIS

Nieuw! Ter Vesten Dialoog: een razend interessant aanbod van maatschappelijk relevante thema's en debatten. Ter Vesten gaat de dialoog aan tussen cultuur en wetenschap, filosofie, geschiedenis, natuur en tal van maatschappelijke tendensen. Tom Nagels bijt de spits af op 28 januari met de theaterlezing 'nieuw België', gebaseerd op zijn prijswinnend boek.

Za 28|01|2023, 20 uur
TER VESTEN

Kidsproof in Beveren

Activiteiten voor jong & ouder

Beverse Verkenner

Wordt u een Beverse Verkenner?

Spot schepen aan de Scheldemolen in Doel. Of ontdek de collectie haaientanden in het museum PolderMAS. Haal uw bingokaart aan de balie Toerisme en ontdek Beveren via 9 leuke activiteiten.
 

Voorlezen

Voorleesuurtje @Bib Beveren

Voorlezen is lezen met uw oren. Of luisteren met uw ogen. Het is avonturen beleven met uw ogen dicht, en het is met uw ogen wijd open meekijken in het boek. Het is niks van het verhaal missen, hoe groot of klein u ook bent, en hoe goed of minder goed u zelf leest. Het is één en al oor zijn.

Kom naar de voorleesuurtjes in de Bib! Enthousiaste voorlezers wachten u op en laten u lachen, griezelen, genieten. Alle kinderen van 4 tot 8 jaar zijn welkom. Ook (groot)ouders zijn welkom. Inschrijven is niet nodig.

Wo 25|01, 14.30 > 15.15 uur
Bib Beveren | Gravenplein 3 | Beveren

Uitpas

Meer inspiratie nodig?

Op UiT in Beveren vindt u een overzicht van alle activiteiten en evenementen in de gemeente.

Tip: UiTPAS Reynaert
Spaar punten tijdens UiTPAS-activiteiten en ruil ze om voor allerlei voordelen.