Jeugdcentrum Togenblik heeft twee uitgeruste repetitieruimtes. De ruimtes zitten in de kelder, onder het podium van de zaal en hebben een aparte toegang met een elektronisch toegangssysteem. Door middel van een badge krijg je toegang  in het gereserveerde tijdsslot.

  • 2 repetitieruimtes waar 2 groepen tegelijk ongehinderd kunnen repeteren. Er is 1 ruimte van 24 m² en 1 ruimte van 30 m².
  • 11 materiaalbergingen om muziekgerief (drumstel, versterkers, gitaren, keyboards …) op te bergen, waarvan 6 in de grootste ruimte, 3 in de kleinste en 2 tussen beide in de kleedkamer.

Beide repetitieruimtes zijn uitgerust met een vaste zanginstallatie en een vast drumstel.

De vaste zanginstallatie bestaat uit:

• 1 gepowerde 8-kanaals mixer (Yamaha EMX88S, 2 x 400 watt met ingebouwde effecten)
• 2 luidsprekers op statief (HK PR 15)
• 2 microfoonstatieven (er zijn geen micro’s of kabels!)
In elke ruimte ligt de handleiding van deze installatie en een mapje met beknopte instructies voor een correct gebruik ervan (met tips om een betere klank te creëren).

Het vast drumstel (type Pearl Export) dat door iedereen gebruikt kan worden bevat een volledige ketelset + hardware:

• 1 basdrum (22”) + basdrumpedaal, 2 toms (12” en 13 “), 1 floortom (16”), snare en 4 dempingsringen.
• Statieven voor hihat en snare, 2 boomstatieven voor de crash-cymbalen en 1 voor de ride én een drumstoeltje.
Cymbalen en hihat moet je zelf meebrengen, evenals de kleine onderdelen van de statieven (schroeven, mousse, hihatclutch, steunring voor de cymbalen …).

De zanginstallatie en het drumstel hebben een vaste plaats in het lokaal. Er hangt een plannetje met de basisopstelling aan de muur. Na elke repetitie moet het materiaal in deze opstelling terug geplaatst worden.

We maken onderscheid tussen jongeren en niet jongeren en tussen ‘uit Beveren’ en ‘niet uit Beveren’. De voorwaarde om tot een bepaalde categorie te behoren is dat minstens de helft van de groepsleden hieraan voldoet. Op het huurcontract moeten de gegevens van alle groepsleden worden ingevuld. Zo weten we tot welke categorie je behoort en hebben wij zicht op de mensen die toegang krijgen tot de repetitieruimtes.

De huurprijs die je betaalt, is afhankelijk van de categorie waartoe je behoort. Bovendien hebben we het recht om –indien nodig – op basis van deze categorieën voorrang te verlenen aan bepaalde groepen volgens onderstaande volgorde:

  1. Jongeren (tot 26 jaar) van Beveren
  2. 26-plussers van Beveren
  3. Jongeren (tot 26 jaar) van buiten Beveren
  4. 26-plussers van buiten Beveren

 

 

Beveren

Niet Beveren

Jongeren tot 26 jaar – blok 3u

5 euro

7,50 euro

Volwassenen +26 jaar – blok 3u

10 euro

15 euro

Individueel per uur tot 26 jaar

1,50 euro

2,50 euro

Individueel per uur  26-plussers

2,50 euro

10 euro

Berging/maand jongeren

10 euro

10 euro

Berging/maand 26-plussers

15 euro

15 euro

Van maandag tot vrijdag

Zaterdag

zondag

11u – 14u

9u – 12u

11u – 14u

14u – 17u

12u – 15u

14u – 17u

17u – 20u

15u – 18u

17u – 20u

20u – 23u

18u – 21u

20u – 23u

 

21u – 24u

 

Repetities kunnen maximaal 3 maanden op voorhand gereserveerd worden. Een groep kan maximaal 2 repetitieblokken van 3 uur per week vast reserveren voor een periode van 3 maanden. Extra losse repetities kunnen aangevraagd worden indien de verhuurkalender dit toelaat. Zo vermijden we dat een lokaal voortdurend bezet wordt door dezelfde groep(en).

Indien een groep door onvoorziene omstandigheden een repetitie wil annuleren, moet dit minstens 3 werkdagen vooraf gebeuren anders wordt de huurprijs toch aangerekend. 

Bij bepaalde activiteiten van het Jeugdhuis in de zaal (optreden, voorstelling, vergadering …) kunnen repetities (onder het podium) storend zijn. Op deze momenten worden de repetitieruimtes daarom niet verhuurd. Wij behouden het recht om een repetitie die reeds vastgelegd was in deze gevallen op voorhand te annuleren.