Agentschap Wegen en Verkeer zal vanaf april 2024 tot mei 2025 de Beverentunnel renoveren. De structuur en technieken van de Beverentunnel zijn dringend aan vernieuwing toe.

Vanaf midden april starten de werken aan de omleidingsweg. Vanaf de zomer starten de renovatiewerken aan de tunnel zelf.

Komende maanden zijn er ook enkele nachtelijke en weekendsluitingen gepland voor onderhoud en inspectie. Een overzicht hiervan vindt u op de webpagina van het Vlaams Verkeerscentrum.

Agentschap wegen en Verkeer organiseert een infomarkt over de werken aan de Beverentunnel op woensdag 6 maart. U bent doorlopend van 16.30 tot 21 uur welkom in Burcht Singelberg (Katoen Natie), Ketenislaan 1 in Kallo (Blok E ‘Troubadour’, 4de verdieping). Vooraf inschrijven is niet nodig.

De Beverentunnel wordt vanaf juli 2024 voor één jaar afgesloten voor verkeer richting Gent. Er geldt een omleiding via de Ploegweg - Ketenislaan langs het sluizencomplex van Kallo - Steenlandlaan, om zo via het complex Waaslandhaven-Zuid de R2 te bereiken. Het autoverkeer richting Nederland kan steeds door de Beverentunnel rijden, ofwel door de eigen koker, ofwel door de koker in de andere rijrichting.

Als de omleidingsroute versperd wordt, in geval van een calamiteit, geldt voor alle verkeer een omleiding via de Steenlandlaan -  Hazopweg - Hoogschoorweg - Blikken - Sint-Antoniusweg.

Met vragen kunt u terecht bij de omgevingsmanager van Agentschap Wegen en Verkeer:
 
T 0468 03 53 84 (van ma tot vr tussen 9 en 17 uur)

Meer informatie over de werken Beverentunnel Schrijf u hier in op de nieuwsbrief over de werken

De gemeente neemt bijkomende maatregelen om sluipverkeer in de dorpskernen van Kallo, Verrebroek, Kieldrecht te vermijden.

Kallo:
Bovenop het bestaande tonnageverbod wordt er gedurende de werken een hoogtebareel geplaatst in de Fabriekstraat ter hoogte van Milcobel. Hierdoor wordt het voor zwaar vrachtverkeer onmogelijk om de Fabriekstraat in te rijden. 
Personenvervoer kan door.

Verrebroek en Kieldrecht: 
Hoogtebareel in de Middenstraat ter hoogte van Blikken om zwaar vrachtverkeer te verhinderen om door de dorpskernen om te rijden.
Enkelrichtingsverkeer in de Engelsesteenweg Doel om sluipverkeer zwaar vrachtvervoer richting Kieldrecht te verhinderen.

 

Start werken aan de omleidingsweg: midden april 2024

Start renovatie van de tunnel: juli 2024

zomer 2025