campagnebeeld dementievriendelijke gemeente

Diensten ter ondersteuning

Dementiecoach : Deze coach maakt tijd vrij om samen met jou je vragen te bekijken en advies te geven over dementie.

Regionaal expertise centrum dementie : Je kan een medewerker van Meander opbellen, een mail sturen of afspraak maken voor een gesprek. Ze maken graag tijd om naar je verhaal te luisteren en je te helpen.

Inloophuis Waasland: een toegankelijke ontmoetingsplek voor mensen met (een vermoeden van) geheugenproblemen of dementie en hun naasten. Er staan zorgprofessionals en vrijwilligers klaar om je een luisterend oor te bieden en je vragen te beantwoorden.

Informatie over dementie

Als persoon met dementie en mantelzorger kom je na diagnose voor veel vragen te staan. Onderstaande info maakt je wegwijs.

Boeken dementievriendelijk

Dementievriendelijke Bib

In Bib Beveren vindt u een uitgebreide collectie aan informatieve boeken over dementie. Raakt u niet meteen wegwijs, vraag dan gerust raad aan de bibmedewerkers! De bib heeft ook een keuzelijst beschikbaar.

Vermiste personen met dementie

Personen met dementie kunnen het moeilijk krijgen om zich te oriënteren. Hierdoor lopen ze soms weg van huis of raken ze de weg kwijt. Om snel te kunnen helpen als iemand met dementie zoekraakt, is er de fiche “opsporing van vermiste personen” (u kunt de fiche ook downloaden onderaan de pagina). Deze fiche vult de persoon met dementie, of de familie, op voorhand in. Op het moment dat een persoon met dementie vermist is, heeft de politie meteen alle gegevens die nodig zijn om te zoeken. Op die manier bespaar je kostbare tijd. Voor meer informatie, contacteer de politie of je thuiszorgdienst.

Voor BEVEREN, SINT-GILLIS-WAAS, STEKENE
Onthaal PZ Waasland Noord
T 03 750 14 11

permanentie@politiewano.be