Fiberklaar is een netwerkbeheerder die in grote delen van onze gemeente een glasvezelnetwerk aanlegt. Fiberklaar wil zoveel mogelijk woningen en kleine ondernemingen in Vlaanderen klaarmaken voor het internet van de toekomst.

Glasvezel (ook wel ‘fiber’) laat vrijwel onbeperkt én stabiel verkeer toe in beide richtingen, dus zowel voor het verzenden als het ontvangen van gegevens. Als nutsbedrijf biedt Fiberklaar zelf geen internetdiensten. Het is een open netwerk dat internetproviders kunnen huren om zo hun diensten tot bij u te brengen. 

De aanleg gebeurt in overleg met het gemeentebestuur. Waar mogelijk worden de werken gecombineerd met andere infrastructuurwerken om de overlast tot een minimum te beperken.

Wie binnen het projectgebied van Fiberklaar valt, kan zijn woning laten aansluiten op het glasvezelnetwerk van Fiberklaar.

Deze aansluiting is vrijblijvend en gratis. U bent daarna vrij om een abonnement te nemen bij een provider die op het netwerk van Fiberklaar diensten aanbiedt.

Wilt u weten of uw adres binnen het aansluitbaar gebied valt? Doe dan de adrescheck.

Adrescheck

Aannemer Constructel controleert de woningen om de aanleg van het fibernetwerk voor te bereiden. Ze bekijken hoe de glasvezelkabel het best uw woning binnenkomt. Dit bezoek houdt geen enkele verplichting in. U beslist zelf of u een fiberaansluiting laat plaatsen, met of zonder abonnement.

De Fiberklaar-technici zijn medewerkers van aannemer Constructel. Ze dragen een hesje met het Fiberklaar-logo en hebben een badge.

Als u nu aansluit bij Fiberklaar dan betaalt u voor de aanleg en de aansluiting in uw woning niets.  Alle inwoners binnen het projectgebied krijgen dus een gratis aansluiting aangeboden, vrijblijvend en zonder abonnementsverplichting. 

Zolang de aannemer in uw buurt aan de slag is, kan hij relatief snel uw aansluiting voorzien. 

Aannemer Constructel houdt u voor en tijdens de aanleg op de hoogte. Wilt u meer weten over de planning? Ervaart u problemen door de werken?
Neem dan contact op via E constructel@fiberklaar.be of het gratis nummer T 0800 30 113 (op werkdagen van 8 tot 16 uur).