Een groepsbezoek op maat? Dat kan! 

Combineert u graag havenbedrijvigheid met kunst in de Waaslandhaven? Of leert u liever het erfgoedhuis kennen door de ogen en smaakpapillen van Anna Piers? Of is een mix van een waterbusrit vanuit Antwerpen, Kruibeke of Lillo en een gegidst bezoek aan Fort Liefkenshoek iets voor u? De bezoekersplekken zijn opgedeeld in thema’s. Stel uw groepsbezoek samen op basis van uw interesses, tijd en budget. Ook reservaties voor een groep in een restaurant zijn via Toerisme te boeken bij een daguitstap. 

Jean-Marie Pfaff

Pop-up museum Jean-Marie Pfaff

Bezoek nog tot en met vrijdag 31 mei 2024 het museum van Jean-Marie Pfaff. Bewonder foto's, trofeeën, memorabilia en iconische truitjes van onze Beverse ereburger. Jean-Marie leidt uw groep graag rond. Reserveren via dienst Toerisme E toerisme@beveren.be.

Hof ter Welle

Erfgoedsites

We zijn trots op ons erfgoed. Ontdek de eeuwenoude erfgoedparels van Beveren.

Luchtfoto Schelde

Parels aan de Schelde

De Schelde meandert in deze regio tussen Beveren en Antwerpen. Bezoek onze parels aan de Schelde. Spot u de gigantische zeeschepen?

Waaslandhaven

De vele gezichten van de Waaslandhaven

Ontdek deze fascinerende wereldhaven op de linkerscheldeoever met gigantische zeesluizen, duurzame projecten, havenontwikkeling, erfgoed en natuur. Boek een Rondje Waaslandhaven of laat u verrassen door een rondleiding  langs hedendaagse kunstenaars zoals Wim Delvoye, Atelier van Lieshout, Hubert Minnebo en Ramsey Nasr op de site van Katoen Natie.

Hof ter Saksen

Op expeditie in de natuur

Ontdek onze unieke natuurgebieden en parkdomeinen. 

Actief wandelen

Actief

Op stap doorheen natuur en gezellige dorpskernen?  Boeiende verhalen van een lokale gids maken de wandelbeleving compleet. 

Familie wandelt

Familie

Beveren met de hele familie bezoeken? Ontdek ons kidsproof aanbod. Combineer het in de zomer met een leuke zoektocht van Schatten van Vlieg of een fietszoektocht.

Anna Piers

Proeven en genieten

Smul van de culinaire wandeling (h)eerlijk Beveren! Vroeger & Nu, bezoek het Saeftingherhof of doe de proevertjeswandeling.

Vijd-figuranten

In het spoor van Beverse helden

Stap mee in de voetsporen van straffe Beverse helden en vedetten.  

Containerschip

Schoolexcursies

Op stap met uw leerlingen? Ontdek ons aanbod van volledig begeleide leeruitstappen.

Saeftinghe

Grensgevallen

Beveren schuurt aan tegen de landsgrens met Nederland en aan de provinciegrens met Antwerpen. Ontdek deze boeiende grensgevallen.

bonapart

Honger of dorst?

Honger of dorst voor of na uw groepsuitstap? Wij zorgen voor een lekkere maaltijd bij één van onze lokale horecazaken.

Beveren heeft een rijk verleden: van de uitgestrekte polders met zicht op de haven tot Fort Liefkenshoek en onze kastelen Cortewalle, Hof ter Welle en Hof ter Saksen met zijn natuurpark. Het zijn getuigen van de boeiende verhalen die zich hier ooit afspeelden. Natuur, havenontwikkeling, erfgoed, streekproducten, onze gemeente heeft het allemaal in aanbod! Boek een bezoek op maat en ontdek het.  Elk module kan u combineren. Hierbij kunnen we rekening houden met uw vragen i.v.m. toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers, bereikbaarheid met het openbaar vervoer, fietsverhuur,...

 1. Kijk per thema welke plekjes u met een gids wil bezoeken.
  Boekt u liever op individuele basis een bezoek?
  Kijk dan eens bij het aanbod van de zomerse gidszondagen of de kant-en-klare activiteiten doorheen het jaar.
 2. Vul het aanvraagformulier online in voor een groep of reserveer uw individuele plaats.
 3. Een volledige dag op maat van uw groep? Neem even contact op met de toerismemedewerkers.
 4. Binnen de twee weken krijgt u een bevestiging van uw gids en uw uitgestippelde route in uw mailbox.
 5. Geniet van uw groepsbezoek en kaart nog even na in leuke horecazaak.
 6. Deel uw ervaring op Instagram en/of Facebook met de hashtags: #beverenbeleven #beverenverkennen.
 7. Feedback over uw bezoek? Mail naar toerisme@beveren.be. We leren graag uit uw bezoek.
 8. Tot de volgende keer!

Vraag uw bezoek 3 weken vooraf aan.

Boek uw bezoek online

U betaalt aan de gids op de dag van het bezoek. Rondleiding met een gids kost 75 EUR voor de eerste 2 uren en 37,5 EUR per bijkomend uur, met een maximum van 187,5 EUR voor een hele dag. Opgelet: voor groepsbezoeken geboekt voor 1 oktober 2023 gelden de tarieven van het retributiereglement van 27 november 2018.

Verenigingen aangesloten bij een Beverse adviesraad en Beverse scholen betalen 55 % van de gidsenvergoeding bij een reservering uit het toeristische aanbod van de gemeente Beveren. Het gemeentebestuur past het resterende deel bij.

Bij aanvraag van een rondrit zorgt de groep zelf voor vervoer. Beverse scholen kunnen voor een rondrit of voor een bezoek aan Fort Liefkenshoek gratis vervoer aanvragen bij de dienst Toerisme.

De dienst Toerisme doet steeds een beroep op de gidsenvereniging Beveren om leuke rondleidingen voor scholen, verenigingen en toeristen aan te bieden.