Vogels spotten collage

Arrangement voor individuele bezoekers

Toerisme Beveren stelt enkele leuke arrangementen voor. Wat denk je van vogels spotten in een uniek natuurgebied of de seizoenen beleven in Hof ter Saksen?

Winter Kasteel Cortewalle copyright Maes Rudy

Erfgoedsites

Ontdek de eeuwenoude erfgoedparels van Beveren: kasteel Cortewalle, erfgoedhuis Hof ter Welle, Sint-Martinuskerk, Kapel O.-L.-V. Van Gaverland, Singelberg, de Prosperhoeve of het PolderMAS.

Fort Liefkenshoek luchtfoto

Parels aan de Schelde

De Schelde meandert tussen Beveren en Antwerpen. Bezoek onze parels aan de Schelde met een gids.

Waaslandhaven

Waaslandhaven

Ontdek de fascinerende haven met de Kallosluis en Kieldrechtsluis. Doe een bustocht rond het volledige havengebied of bezoek Kunst in de haven.

Hof ter Saksen

Natuur

Ontdek Hof ter Saksen, de Munkhaven Cottage Gardens in Verrebroek of het Arboretum Grootenbosch.

Actief

Actief

Doe de dorpswandeling in Doel, de wandeling in Prosperpolder, ontdek het Verdronken Land van Saeftinghe of doe de natuurwandeling in Doelpolder Noord.

Fort Liefkenshoek SvV opdracht dansen

Familie

Beveren met de hele familie bezoeken? Ontdek ons kidsproof aanbod.

Proeven en Genieten

Proeven en genieten

Smul van de culinaire wandeling (h)eerlijk Beveren! Vroeger & Nu, bezoek het Saeftingherhof of  doe de proevertjeswandeling.

Vijd

Historische figuren

Stap mee in de voetsporen van turfhandelaar en opdrachtgever van het Lam Gods Joos Vijd of ontdek Anna Piers.

Schip MSC

Excursies voor scholen

Op stap met uw leerlingen? Ontdek ons aanbod van volledig begeleide leeruitstappen.

Verdronken land van Saeftinghe

Grensgevallen

Beveren schuurt aan tegen landsgrens Nedereland en provinciegrens Antwerpen.

Bonapart Bier

Honger of dorst?

Honger of dorst voor of na je groepsuitstap? Wij zorgen voor een lekkere maaltijd bij onze één van onze locale horecazaken.

Beveren heeft een rijk verleden: van de uitgestrekte polders met zicht op de haven tot Fort Liefkenshoek en onze kastelen Cortewalle,
Hof ter Welle en Hof ter Saksen met zijn natuurpark. Het zijn getuigen van de boeiende verhalen die zich hier ooit afspeelden. Natuur, havenontwikkeling, geschiedenis, streekproducten, onze gemeente heeft het allemaal in aanbod! Boek een bezoek en ontdek het. 

Boek een bezoek en ontdek Beveren met een uitgestippeld groepsbezoek of een bezoek op maat. Elk module kan je combineren. Hierbij kunnen we rekening houden met uw vragen i.v.m. toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers, bereikbaarheid met het openbaar vervoer, fietsverhuur,...

Vraag uw bezoek minstens 3 weken vooraf aan.

T 03 750 15 80
E toerisme@beveren.be

online regelen

U betaalt aan de gids op de dag van het bezoek.
Rondleiding met een gids kost 60 EUR voor de eerste 2 uren en 30 EUR per bijkomend uur, met een maximum van 150 EUR voor een hele dag.
Verenigingen aangesloten bij een Beverse adviesraad en Beverse scholen betalen 55 % van de gidsenvergoeding. Het gemeentebestuur past het resterende deel bij.

Bij aanvraag van een rondrit zorgt de groep zelf voor vervoer. Beverse scholen kunnen voor een rondrit of voor een bezoek aan Fort Liefkenshoek gratis vervoer aanvragen bij de dienst Toerisme.

De dienst Toerisme doet steeds een beroep op de gidsenvereniging Beveren om leuke rondleidingen voor scholen, verenigingen en toeristen aan te bieden.