Hof ter Saksen

Leer Hof ter Saksen, de Chinese bomen en planten en het theepaviljoen kennen op een originele manier

Gidsbezoek kant-en-klaar

Toerisme Beveren schotelt u enkele hapklare gidsbezoeken voor zodat u alleen of met een klein groepje zorgeloos kan genieten van de bestemming en de beleving.

Een kopje ZEN

Vaste gidsbeurten doorheen het jaar

Voel de verbondenheid met het kasteelpark en de seizoenen of word helemaal ZEN in Hof ter Saksen. Uw bezoek is geboekt na de aankoop van uw ticket. 

Een groepsbezoek op maat? Dat kan! 

We schotelen u een gevarieerd menu voor om de veelzijdigheid van Beveren te ontdekken. Combineert u graag havenbedrijvigheid met kunst in de Waaslandhaven? Of leert u liever het erfgoedhuis kennen door de ogen en smaakpapillen van Anna Piers? Of is een mix van een waterbusrit vanuit Antwerpen, Kruibeke of Lillo en een gegidst bezoek aan Fort Liefkenshoek iets voor u? 

De bezoekersplekken zijn opgedeeld in thema’s. Stel uw groepsbezoek samen op basis van uw interesses, tijd en budget. Ook reservaties voor een groep in een restaurant zijn via toerisme te boeken bij een daguitstap. 

Winter Kasteel Cortewalle copyright Maes Rudy

Erfgoedsites

We zijn trots op ons erfgoed. Ontdek de eeuwenoude erfgoedparels van Beveren.

Fort Liefkenshoek luchtfoto

Parels aan de Schelde

De Schelde meandert in deze regio tussen Beveren en Antwerpen. Bezoek onze parels aan de Schelde. Spot u de gigantische zeeschepen?

Waaslandhaven

De vele gezichten van de Waaslandhaven

Ontdek deze fascinerende wereldhaven op de linker Schelde oever met gigantische zeesluizen, duurzame projecten, havenontwikkeling, erfgoed en natuur. Stel voor uw groep een programma op maat samen of boek de busrondrit Rondje Waaslandhaven. Of laat u verrassen door een rondleiding  langs hedendaagse kunstenaars zoals Wim Delvoye, Atelier van Lieshout, Hubert Minnebo en Ramsey Nasr op de site van Katoen Natie.

Hof ter Saksen

Op expeditie in de natuur

Ontdek de unieke natuurgebieden en parkdomeinen. 

Actief

Actief

Op stap doorheen natuur en gezellige dorpskernen?  Boeiende verhalen van een lokale gids maken de wandelbeleving compleet. 

Fort Liefkenshoek SvV opdracht dansen

Familie

Beveren met de hele familie bezoeken? Ontdek ons kidsproof aanbod. Combineer het in de zomer met een leuke zoektocht van Schatten van Vlieg of een fietszoektocht.

Proeven en Genieten

Proeven en genieten

Smul van de culinaire wandeling (h)eerlijk Beveren! Vroeger & Nu, bezoek het Saeftingherhof of doe de proevertjeswandeling.

Vijd

In de voetsporen van Beverse helden

Stap mee in de voetsporen van straffe Beverse helden en vedetten.  

Schip MSC

Schoolexcursies

Op stap met uw leerlingen? Ontdek ons aanbod van volledig begeleide leeruitstappen.

Verdronken land van Saeftinghe

Grensgevallen

Beveren schuurt aan tegen de landsgrens met Nederland en aan de provinciegrens met Antwerpen. Ontdek deze boeiende grensgevallen.

Bonapart Bier

Honger of dorst?

Honger of dorst voor of na uw groepsuitstap? Wij zorgen voor een lekkere maaltijd bij één van onze lokale horecazaken.

Beveren verkennen logo

Beveren heeft een rijk verleden: van de uitgestrekte polders met zicht op de haven tot Fort Liefkenshoek en onze kastelen Cortewalle,
Hof ter Welle en Hof ter Saksen met zijn natuurpark. Het zijn getuigen van de boeiende verhalen die zich hier ooit afspeelden. Natuur, havenontwikkeling, erfgoed, streekproducten, onze gemeente heeft het allemaal in aanbod! Boek een bezoek op maat en ontdek het.  Elk module kan u combineren. Hierbij kunnen we rekening houden met uw vragen i.v.m. toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers, bereikbaarheid met het openbaar vervoer, fietsverhuur,...

  1. Kijk per thema welke plekjes u met een gids wil bezoeken. Boekt u liever op individuele basis een bezoek? Kijk dan eens bij het aanbod van de zalige gidszondagen of de kant-en-klare activiteiten doorheen het jaar.
  2. Vul het aanvraagformulier online in voor een groep of reserveer uw individuele plaats.
  3. Een volledige dag op maat van uw groep? Neem even contact op met de toerismemedewerkers.
  4. Binnen de twee weken krijgt u een bevestiging van uw gids en uw uitgestippelde route in uw mailbox.
  5. Geniet van uw groepsbezoek en kaart nog even na in leuke horecazaak.
  6. Deel uw ervaring op Instagram en/of Facebook met de hashtags: #beverenbeleven #beverenverkennen.
  7. Feedback over uw bezoek? Mail naar toerisme@beveren.be. We leren graag uit uw bezoek.
  8. Tot de volgende keer!

Vraag uw bezoek 3 weken vooraf aan.

T 03 750 15 80
E toerisme@beveren.be

Boek uw bezoek online

U betaalt aan de gids op de dag van het bezoek.
Rondleiding met een gids kost 60 EUR voor de eerste 2 uren en 30 EUR per bijkomend uur, met een maximum van 150 EUR voor een hele dag.
Verenigingen aangesloten bij een Beverse adviesraad en Beverse scholen betalen 55 % van de gidsenvergoeding. Het gemeentebestuur past het resterende deel bij.

Bij aanvraag van een rondrit zorgt de groep zelf voor vervoer. Beverse scholen kunnen voor een rondrit of voor een bezoek aan Fort Liefkenshoek gratis vervoer aanvragen bij de dienst Toerisme.

De dienst Toerisme doet steeds een beroep op de gidsenvereniging Beveren om leuke rondleidingen voor scholen, verenigingen en toeristen aan te bieden.