Wij staan tot uw dienst in het nieuw gemeentehuis, Gravenplein 8 in Beveren!

DEEL UW HOBBY/PASSIE MET KINDEREN

Gemeente Beveren organiseert in samenspraak met scholen activiteiten tijdens de middagpauze of aansluitend op de schooltijd. Vrijwilligers, (groot)ouders, lokale zelfstandigen en verenigingen zorgen voor een aanbod op maat. Deze werking heet ‘Brede School’. Om een brede waaier aan activiteiten te kunnen aanbieden in alle Beverse scholen zijn we op zoek naar mensen die hun passie/hobby willen delen met de leerlingen.

Hebt u een passie voor techniek, fotografie, muziek, handwerk, moestuinieren, tekenen, schaken, knutselen, koken, toneel …? Wilt u uw ervaring delen met kinderen tijdens de middag of na de schooltijd (reeks van 5 of 10 lessen)? Dan bent u de vrijwilliger die we zoeken!

Stel u kandidaat als vrijwilliger Brede School via het secretariaat van uw school of via E onderwijs@beveren.be
Als vrijwilliger kunt rekenen op een vrijwilligersvergoeding en het enthousiasme van de leerlingen.

flyer vrijwilligers Brede School gezocht

Inwoners van Beveren met een beperkt inkomen kunnen een vrijetijdspas aanvragen bij het Sociaal Huis. Voor een vrijetijdspas moet je ofwel recht hebben op de verhoogde tegemoetkoming in de ziekteverzekering ofwel cliënt zijn bij het OCMW. Met de pas krijg je 80% korting op het inschrijvingsgeld. Inschrijven met de vrijetijdspas kan enkel aan de balie van het Sociaal Huis, de sportdienst en de jeugddienst.
Meer info: Vrijetijdspas

De meeste ziekenfondsen voorzien een financiële tussenkomst in het inschrijvingsgeld van sportactiviteiten. Dit bedrag kan verschillen per instelling. Neem hiervoor contact op met je ziekenfonds. Zij geven je een formulier mee dat je kan laten invullen bij de sportdienst. Het ingevulde formulier geef je daarna terug aan het ziekenfonds en zij zullen het nodige terugbetalen. 

De leerlingen die deelnemen aan een activiteit van de Brede School zijn via de school verzekerd voor lichamelijke letsels.