Het aantal leerlingen dat secundair onderwijs in Beveren volgt, is in stijgende lijn. Ouders hebben vertrouwen in onze secundaire scholen. Steeds meer leerlingen volgen kwaliteitsonderwijs dicht bij huis. Onze scholen trekken ook veel leerlingen van buiten de gemeente aan.

U kunt in Beveren kiezen tussen 3 voortreffelijke scholen. Het basislespakket van de eerste graad is op de 3 scholen hetzelfde. De eigenheid van elke school weerspiegelt zich onder andere in het aanbod van keuzevakken en studierichtingen.

Sinds 2023 kan u ook terecht in Wereldwijzer Kieldrecht, een vestigingsplaats van Terra Temse. Deze school biedt enkel 1B aan.

Bent u nog op zoek naar een school? De onderwijskiezer kan u helpen in uw zoektocht. Bekijk zeker ook even de vrije plaatsen in de scholen.

Onderwijskiezer Vrije plaatsen

GTI Beveren is uw STEM-campus (STEM staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics) in de regio. De focus ligt enerzijds op wetenschappen, technologie, ontwerpen, techniek en wiskunde en hoe dit concreet toe te passen. Anderzijds vinden we het belangrijk dat je graag naar school komt en dat je je goed voelt! 

GTI Beveren heeft sinds 2023 ook een vestigingsplaats in Sint-Gillis-Waas. Deze vestigingsplaats biedt enkel 1A aan.

GTI Beveren

KA Beveren behoort tot scholengroep Waasland van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. We streven naar maximale gelijke onderwijskansen en werken op basis van een schooleigen opvoedingsproject.

Stapsteen Reynaert is een vestigingsplaats van KA Beveren in Kruibeke. Deze vestigingsplaats biedt momenteel enkel 1A aan, maar zal vanaf schooljaar 2024-2025 ook 1B aanbieden.

KA Beveren

De Sint-Maartencampus is een campus met een Middenschool en een Bovenschool. Twee aparte scholen die toch één geheel vormen en die elk op een specifieke manier tegemoet komen aan wat jij op dat moment nodig hebt. Wij geloven dat de 2 in 1 structuur zowel de overstap van basisschool naar de eerste graad als de overstap van de eerste graad naar de tweede graad ten goede komt. De opvolging van de resultaten van onze leerlingen bewijst dat elk jaar opnieuw. In het midden van het campusterrein ligt onze groene long, een echt bos dat rust uitstraalt. Het terrein omvat verschillende schoolgebouwen die samen de opleiding van de jongeren behartigen. Onze campus is een katholieke school waar je samen met al je medeleerlingen respect, eerlijkheid, hulpvaardigheid belangrijk vindt en nastreeft.

Sint-Maarten Campus

Om uw kind(eren) in te schrijven in het secundair onderwijs voor schooljaar 2024-2025 moet u digitaal aanmelden. 
De aanmeldperiode loopt van 25 maart tot en met 19 april 2024.

In Beveren kan u aanmelden voor: GTI Beveren (1A+1B), KA Beveren (1A+1B), Sint-Maarten Middenschool Beveren (1A+1B) en Wereldwijzer Kieldrecht (1B)

Digitaal aanmelden 1A en 1B

Om uw kind(eren) in te schrijven in het buitengewoon secundair onderwijs voor schooljaar 2024-2025 moet u digitaal aanmelden. 

Digitaal aanmelden in het buitengewoon secundair onderwijs

Wat als ik het moeilijk heb om de schoolrekeningen te betalen?

U kunt in gesprek gaan met de directie van de school om de schoolrekeningen in schijven te betalen als u dit wenst.
Het Sociaal Huis biedt aan sommige gezinnen extra ondersteuning aan bij het betalen van de schoolrekeningen. Voor meer informatie kunt u informeren aan de balie van het Sociaal Huis of bij uw maatschappelijk werker.

Ondersteuning schoolfactuur