Omwille van de verhuis naar het nieuw gemeentehuis sluiten de gemeentelijke loketten van wo 21 t.e.m. za 24 april.
Vanaf ma 26 april staan we terug tot uw dienst in het nieuw gemeentehuis, Gravenplein 8. Telefonisch blijven we steeds bereikbaar T 03 750 15 11.
Vijdland
Vijdkiosk: #iedereenVijd
Joos Vijd in vijf weetjes
Grenspark Groot Saeftinghe

Fietsen en wandelen in #Vijdland

Een multimediale belevingstocht leidt u langs adembenemende kastelen en tuinen, een bruisende wereldhaven en de eindeloze polders. Kom met de erfgoedapp in vijf video- en audiofragmenten te weten wie Joos Vijd was en wat hij betekende (en nog steeds betekent) voor Beveren. De meeslepende verhalen zijn van Jonas Bruyneel, auteur van het boek ‘Vijd. Het verdriet van het Lam Gods'.

Jos Vijd, Vijdkiosk, #iedereenVijd

Vijdkiosk: #iedereenVijd

Iedereen Vijd. Dat was het opzet van de foto-opdracht voor de Gentse fotograaf Jan Matthys, gespecialiseerd in theatrale scènes en portretfotografie. Hij bracht tien Beverse erfgenamen van Joos Vijd magistraal in beeld. Als een nieuwe Jan van Eyck tovert Jan Matthys de afstammelingen van Vijd om tot middeleeuwers van vlees en bloed, afgebeeld in een sprookjesachtig Bevers decor. 

Vijd, Vyt, Vijt, Vyd

  • 10 nakomelingen van Joos Vijd lieten zich portretteren voor de lens
  •  10 portretten in de stijl van grootmeester Jan Van Eyck
  •  10 mensen met een uniek verhaal
  •  10 knipogen naar een Middeleeuwse dubbelganger

Ontdek de verlichte Vijdkiosk van mei tot december in Hof ter Welle.

Activiteiten rond Vijd

Lam Gods Beveren

Joos Vijd: verrassend veelzijdig

Beverenaar Joos Vijd (ca. 1360-1439) drukte zijn stempel op het Beveren dat we nu kennen. Hij was inpolderaar en turfhandelaar, kasteelheer van Cortewalle, stichter van een middeleeuws klooster, man met een onvervulde kinderwens en nog zoveel meer. Ontdek het veelzijdige leven van Joos Vijd in vijf interessante weetjes.

Vijd bier en koekjes

Proevertjes uit de tijd van Vijd

De tijd van Vijd inspireerde Bier Verenigt en enkele artisanale bakkers uit Beveren tot lekkere, artisanale producten. Proef de 'zoute' of de 'zoete' Vijd, de vijf speciale biertjes gebrouwen met ingrediënten uit een middeleeuwse brouwerskuip of de L.A.M. gin.

U vindt onze Vijdbieren en -koekjes in diverse horecazaken (let op de Vijdsticker) en bij bakkers Van Steenlandt, Everix, Verhelst-Buys & Basta Sia Buono. Of spring binnen bij de dienst Toerisme en ontdek het volledige Vijdassortiment.