Vijdland

Fietsen en wandelen in #Vijdland

Een multimediale belevingstocht leidt u langs adembenemende kastelen en tuinen, een bruisende wereldhaven en de eindeloze polders. Kom met de erfgoedapp in vijf video- en audiofragmenten te weten wie Joos Vijd was en wat hij betekende (en nog steeds betekent) voor Beveren. De meeslepende verhalen zijn van Jonas Bruyneel, auteur van het boek ‘Vijd. Het verdriet van het Lam Gods'.

Joos Vijd

Vijdkiosk: #iedereenVijd

Iedereen Vijd. Dat was het opzet van de foto-opdracht voor de Gentse fotograaf Jan Matthys, gespecialiseerd in theatrale scènes en portretfotografie. Hij bracht tien Beverse erfgenamen van Joos Vijd magistraal in beeld. Als een nieuwe Jan van Eyck tovert Jan Matthys de afstammelingen van Vijd om tot middeleeuwers van vlees en bloed, afgebeeld in een sprookjesachtig Bevers decor. 

Vijd-figuranten

Joos Vijd: verrassend veelzijdig

Beverenaar Joos Vijd (ca. 1360-1439) drukte zijn stempel op het Beveren dat we nu kennen. Hij was inpolderaar en turfhandelaar, kasteelheer van Cortewalle, stichter van een middeleeuws klooster, man met een onvervulde kinderwens en nog zoveel meer. 

Ook interessant

Zien & doen

Zien & doen

Wandelen & fietsen

Wandelen & fietsen

Cultuur & erfgoed

Cultuur & erfgoed