Volgens de legende werd na de vondst van een miraculeus Mariabeeld onder een linde in 1511, ter plaatse een eerste bidhuis opgericht. Dat werd verschillende malen vervangen, tot in 1862 de huidige kapel naar een ontwerp van priester-architect Clarysse werd opgetrokken in neogotische stijl.

Door de aangroei van het aantal bedevaarders werd in 1870 de kapel een laatste maal uitgebreid. De kapel en de woning van de kapelbewaarster zijn sinds 2003  beschermd als monument. Op het authentiek 18e-eeuws historisch Spaans orgel worden jaarlijks orgelconcerten gegeven. Vooral tijdens de maand mei komen talrijke bedevaarders naar de kapel en de beeweg van Gaverland.

Bezoek de kapel met gids. Meer info over de groepsbezoeken en tarieven vindt u hier.

  • Stap de beeweg af aan de mooie kapel van Gaverland. Het pad werd aangelegd in 1968 en bevat 15 'staties'. Hoe doet u een beeweg? Begin bij het eerste kapelletje: het eerste blije mysterie. Noem het mysterie bij naam en bid vervolgens het 'Onze Vader'. U vervolgt met 'een tientje'. Dit zijn tien weesgegroetjes die men al wandelend bidt op weg naar de tweede statie enz...
  • Beveren telt naast deze prachtige grote kapel nog 50 unieke kapelletjes. Fiets de route zowel ten zuiden als ten noorden van de expresweg. U doorkruist zo niet alleen deelgemeente Melsele, maar ook Beveren, Haasdonk en Vrasene, met een uitloper naar Kallo.

De kapel is elke dag vrij toegankelijk:

  • van 8 tot 12u en van 13 tot 17u (winter)
  • van 8 tot 12u en van 13 tot 18u (zomer)