Fietsroutes


Beveren beschikt met zijn 8 deelgemeenten over een grote verscheidenheid aan landschappen. Fiets langs bolle akkers, eeuwenoude kastelen en bruisende dorpjes. Laat je verbazen door de oases van groen midden in het industrielandschap van de Waaslandhaven. De verschillende fietsroutes zetten deze troeven extra in de verf. Kom en ontdek ze allemaal!

Aardbeiroute (25 km)

bewegwijzerd - Startplaats: kapel van Gaverland te Melsele - brochure aan 0,75 EUR

Situeert zich bijna volledig op het grondgebied van Melsele, deelgemeente van Beveren. Een rit langs mooie en rustige wegen zal u overtuigen van het belang van de land- en tuinbouw.

Beverlandpad (43 km – verkorting mogelijk)

bewegwijzerd - Startplaats: Grote Markt te Beveren - brochure aan 0,75 EUR

Toeristisch fietspad dat de deelgemeenten Beveren, Melsele, Haasdonk en Vrasene doorkruist.

Kapelletjes in Beveren 

bewegwijzerd - brochure aan 1,50 EUR

Twee routes brengen u niet alleen langs grotere kapellen, maar laten u eveneens kennismaken met een aantal andere bezienswaardigheden in de gemeente Beveren en zijn deelgemeenten. De twee routes kunnen verkort, maar ook gecombineerd worden.

1. De Polderlandroute (48 km) voert u in het grensgebied met Nederland langs de Schelde en door de dorpen Doel, Kieldrecht en Verrebroek. In het landschap liggen de polders en de Waaslandhaven naast elkaar. Startplaats: Marktplein te Kieldrecht.

2. De Kapellekesroute (63 km) loopt door Beveren, Melsele, Haasdonk en Vrasene, met een uitloper naar Kallo. Startplaats: Grote Markt te Beveren.

Fietswegwijs in de haven

gratis brochure met 7 fietsroutes, met o.a.

  1. Polderroute (11de van den 11de) (32 KM)
    een mengeling van natuur en industrie, u fietst langs de prachtige Prosperpolder, langsheen het Verdronken Land van Saeftinghe en de kerncentrale van Doel
  2. Havenroute rondje Kallo (48 KM)
    Ontdek de verschillende natuurgebieden tijdens deze fietsroute.
  3. Tocht langs de grootste sluis ter wereld  (30 KM)
    U fiets langs de Kieldrechtsluis, de grootste sluis ter wereld, maar ook langsheen de route zijn forten te bewonderen die Antwerpen eeuwen geleden beschermden tegen de Spanjaarden

Meer info over deze fietsroute op de website van het Havenbedrijf.

Fietsnetwerkkaart Waasland

bewegwijzerd - brochure aan 6,00 EUR

U kan bij ons ook terecht voor de aankoop van fietsroutes buiten Beveren.

Raadpleeg ook 'Ontdek het Waasland' om meer routes in onze regio te ontdekken.