Proeven en Genieten

Culinaire wandeling (h)eerlijk Beveren vroeger & nu

Tijdens een CULINAIRE themawandeling (3 km) maakt u kennis met leven en werk van Anna Piers.

De geestelijke dochter Anna Piers stichtte op het einde van de 17de eeuw de congregatie van O.-L.-Vrouw Presentatie met de bedoeling om weesmeisjes teonderrichten in de godsdienst en het kantwerk.

U bezoekt alle plaatsen die met haar leven en werkverbonden zijn. Hierbij komen zowel onroerend, immaterieel, cultureel als levend erfgoed aan bod.

Onderweg is het genieten van enkele HEERLIJKE plaatselijke specialiteiten en nostalgische proevertjes, bereid volgens de authentieke recepten uit het ‘Kookboek Zuster Huberta’. Deze zuster heeft bijna 40 jaar kookles gegeven en was daarna overste van Hof ter Welle. 

Praktische info

Wandeling is alle dagen mogelijk, behalve vrijdag en zondag.
Start: 11 uur aan het poortgebouw Hof ter Welle (Anna Piersdreef 1 | 9120 Beveren)
Einde: Grote Markt | 9120 Beveren
Deelnemers: max. 20
Duurtijd: 5 uur
Prijs: 27 EUR per persoon 't Bevers aperitiefje | Vlaamse soep | verrassende Beverse hoofdschotel | Sint-Maarten gebak met koffie | Moeder Overste
Gids: 150 EUR

Saeftingherhof

Saeftingherhof

Het Saeftingherhof ligt in Prosperpolder, vlakbij de Nederlandse grens en bij het Verdronken Land van Saeftinghe. Hier kweekt men runderen van het Belgisch wit-blauwe ras. Dit ras staat bekend om zijn rustige karakter en zijn grote spierontwikkeling.

De koeien grazen gedurende 6 maanden per jaar in het Verdronken Land van Saeftinghe dat tweemaal per dag onderstroomt met het zilte water van de Schelde. Door het eten van de zilte begroeiing bekomen de dieren hun unieke pré-salé (licht gezouten) smaak en heeft het vlees een mooie donkerrode kleur.

Praktische info

Praktische info
Bezoek is mogelijk na afspraak, van maandag tot zaterdag (periode 1 april tot 31 oktober).
Deelnemers: min. 20 - max. 45
Duurtijd: 45 minuten zonder proevertje Saeftingher pré-salé 1,5 uur met degustatie Saeftingher pré-salé en Prosperbiertje
Prijs: 4 EUR per persoon zonder proevertje, 9 EUR per persoon met proevertje

Meer info & reservatie
T 04 98 18 14 14
www.saeftingher.com