Fietsers Beveren

Fietsverhuur

Beveren verkennen met de fiets? Dat kan! Bekijk wat de mogelijkheden zijn of neem contact op met Toerisme Beveren.

Aardbeiroute

Aardbeiroute (23 km)

Melsele is het aardbeidorp bij uitstek. Melsele groeide door de geschiedenis heen uit tot een aardbeiencentrum, een 'glazen' dorps, en eist nog altijd een voorname plaats op in de Vlaamse tuinbouw. Dienst Toerisme heeft een aardbeiroute van 23 km uitgewerkt.

Kapellekesroute

Kapellekesroute (63 km)

Wist u dat Beveren meer dan vijftig unieke kapelletjes telt? Een deel ervan vindt u terug op de route ten zuiden van de expresweg. U doorkruist zo Beveren, Melsele, Haasdonk en Vrasene, met een uitloper naar Kallo.

De route is bewegwijzerd. Startplaats aan Toerisme Beveren.

Haven

Verken Havenland met 5 fietsroutes

Ontdek de economische en industriële bedrijvigheid van de haven aan beide oevers van de Schelde. Vergeet niet af en toe even te stoppen aan het water om de voorbijvarende oceaanreuzen te bewonderen. De routes in Havenland werden uitgewerkt langs de fietsknooppunten en zijn dus gemakkelijk te volgen.

Fietsen

Fietsknooppuntennetwerk Waasland

In het Waasland treft u prachtige verborgen plekjes, idyllische dorpjes, uitgestrekte polders en een wereldhaven. Met de fietsrouteplanner van Toerisme Oost-Vlaanderen stelt u zelf een route in de Wase regio samen.

Hebt u liever een overzicht van de fietsknooppunten op een kaart? Het Toeristisch infokantoor biedt fietsnetwerkkaarten van de Oost-Vlaamse regio's te koop aan.

Bewegwijzerd - brochure aan 6,00 EUR

Toerisme Waasland

Fietsen door haven en natuur

Ontdek deze vier routes uitgestippeld door Toerisme Waasland.

  • Beyond Borders Fietsroute
  • Waaslandhaven Fietsroute
  • Liniefietsroute
  • Door Natuur, Landbouw en Haven Fietsroute
Vijdland

Vijdland fietsroute (35 km)

Multimediale fietsroute van 35 km langs adembenemende landschappen, een bruisende wereldhaven en de mooiste monumenten van Kallo, Beveren en Melsele. Vijdland vertelt aan de hand van video en podcast wie Joos Vijd was en wat hij betekende (en nog steeds betekent) voor Beveren.

Beverlandpad

Beverlandpad (43 km)

Een deel van Beveren leren kennen? Volg het toeristisch fietspad dat Beveren, Melsele, Haasdonk en Vrasene doorkruist. Verkorte lus mogelijk.

Dit is een bewegwijzerde route. De startplaats is aan Toerisme Beveren.

Polderlandroute

Polderlandroute (48 km)

Ook ten noorden van de expresweg vindt u kapelletjes. Ze liggen verscholen tussen de prachtige polders in het grensgebied met Nederland. U fietst langs de Schelde en door de dorpen Doel, Kieldrecht en Verrebroek. In het landschap liggen de polders en de Waaslandhaven naast elkaar.

Dit is een bewegwijzerde route. De startplaats is op het Marktplein van Kieldrecht.

Rondje Beveren

Rondje Beveren (91 km)

Bent u een fervent fietser of een echte wielertoerist? Dan is deze route ongetwijfeld op uw lijf geschreven. Deze route gaat helemaal langs de buitengrens van Beveren en haar deelgemeenten.

Doel wandelen en fietsen

Fietsen langs de Dodendraad

Het 540 km lange traject kronkelt over de Belgische-Nederlandse grens langs pittoreske grensdorpen, rivieren, hevels en bossen. U fietst langs knooppunten in Vrasene, Beveren, Melsele, Doel en Prosperpolder. De fiets- en wandelgids van de grensroute is te koop aan de balie Toerisme in het gemeentehuis (€18).

Sint-Annekesroute

Sint-Annekesroute (33 km)

Genieten van het prachtige panorama op Antwerpen en de Schelde? Deze route leidt u langs kasteel Cortewalle en het zuiden van Melsele naar het Galgenweel. Even uitrusten kan op het strand van Sint-Anneke. Geniet van het prachtige zicht aan de oever van de Schelde en fiets langs de Zwijndrechtse polders en het noorden van Melsele terug naar Beveren. Download hier het gratis plannetje.

Bewegwijzerd - Startplaats: Grote Markt Beveren (richting Gravendreef)

Belpop Bonanza Beveren

Belpop Bonanza wandel- en fietsroute

Ontdek hoe Beverse rockhelden en moderne kleinkunstenaars een muzikale thuismatch spelen of hoe Vrasene dé bakermat werd voor de popcornmuziek. Muziekkenners Jan Delvaux en Jimmy Dewit alias DJ Bobby Ewing gidsen u langs 10 unieke Beverse muziekmijlpalen.

#blijffietsen

#blijffietsen

In navolging van de gesmaakte #blijfwandelen-wandelingen in de deelgemeenten werkten we voor jullie ook een aantal mooie fietstochten uit. Ontdek ze allemaal! Opgelet: deze routes zijn niet bewegwijzerd.

Fietsnelweg_VER

Fietssnelwegen

Wil u met de fiets graag snel van punt A naar punt B dan kan u de fietssnelweg nemen. De bekendste is de F4 die van Antwerpen naar Gent loopt. De F41 en F425 lopen ook door het grondgebied Beveren. De fietssnelwegen zijn een realisatie van de provincie Oost-Vlaanderen.
Bekijk alle fietssnelwegen op fietssnelwegen.be.

Is er een bewegwijzeringsbordje weg? Wij horen het graag! Stuur een mailtje met vermelding van de locatie naar toerisme@beveren.be.