Vijdaanbod

Koek, bier en gin van Vijd

Geïnspireerd door de middeleeuwse recepten van 'De Foodarcheoloog' creëerden Beverse bierbrouwers , bakkers en gin makers een heerlijk aanbod van vijf bieren en twee soorten koekjes (zout en zoet) en een L.A.M. gin. Stuk voor stuk artisanale creaties met oog op duurzame verkoop. Een kleine voetafdruk met een grote smaaksensatie. 

Het volledige aanbod is te koop bij de dienst Toerisme.

Bonapart Bier

BONàPART

BONàPART is een blond bier met een zachte ronde smaak en bittere toetsen. Het bevat een alcoholpercentage van 8 à 8,5 %. Kom het bier met buskruit zelf ondekkken op het terras van het Fort Liefkenshoek of bij de dienst toerisme in Beveren. Het fortbier is verkrijgbaar in geschenkverpakking: mandje, glas en 4 flesjes BONàPART of in een karton met 6 flesjes. Beiden kosten 12 euro en zijn verkrijgbaar op beide verkooppunten.

Sint-Maartensgebak

Vervaardigd op basis van zanddeeg en frangipane, met daarin gehakte ananas verwerkt, gedrenkt in grand-marnier. Het is geglaceerd met suiker en konfituur.Te verkrijgen in de periode van de Sint-Maartensviering.

Bevers Gebak

Vervaardigd op basis van zanddeeg en frangipane, met daarin gehakte ananas verwerkt. Geglaceerd met suiker.
Bakkerij Verhelst - Buys  - Tel. 03 775 76 87
Halfdreef 39 - Beveren

Puitenslagersgebak

Het gebak wordt vervaardigd op basis van zanddeeg en frangipane, met daarin krieken en pindanoten verwerkt. Bovenaan is het versierd met een kikker (sticker).
Bakker Vermeiren - Tel. 03 775 94 57
Pastoor Steenssensstraat 41 - Beveren

Kerstgebak

Soort frangipane waarin gemalen noten verwerkt zijn. Voorzien van een fruitlaag met abrikozen en rozijnen. De versiering gebeurt met enkele typische kerstattributen.
Bakker Vermeiren - Tel. 03 775 94 57
Pastoor Steenssensstraat 41 - Beveren

Mosterd De Kroon

Ambachtelijk bereide, straffe mosterd. Op basis van verschillende mosterdzaden en azijn.
De Kroon   - Tel. 03 775 81 43
Heiveldstraat 113 - Beveren

Proevertjeswandeling

Tijdens de proevertjeswandeling door het centrum van Beveren van ongeveer 4 km, maakt u niet alleen kennis met een aantal monumenten en bezienswaardigheden, maar geeft de gids u ook uitleg over eigen Beverse producten. Deze wandeling is enkel beschikbaar voor groepen.