Fietsverhuur

Beveren verkennen met de fiets? Dat kan! Bekijk wat de mogelijkheden zijn of neem contact op met Toerisme Beveren.

Heerlijk Beveren

Fietsen langs heerlijk Beveren

Ontdek eeuwenoude kastelen, prachtige natuurreservaten en Fort Liefkenshoek. Begroet u iedereen met tsjeur? Deze route is op knooppunten.

Radartoren

Fietsen rond de radartoren

Unieke polderpracht, robuuste topnatuur en verre havenzichten wisselen elkaar af. Deze route is op knooppunten.

Aardbeiroute

Fietsen langs de Aardbeiroute

Fiets langs bolle akkers en talloze serres in het landelijke Melsele en proef het rode goud. Deze route is bewegwijzerd.

Gaverland

Fietsen langs de Kapellekesroute

Fiets langs de unieke Gaverlandkapel en de typische veldkapelletjes in Beveren. Deze route is bewegwijzerd.

Bij

Bijenfietstocht

Ook zo gefascineerd door bijen? Doe de 29 km lange fietstocht en ontdek de leukste bijenvriendelijke plekjes in Beveren.

Vijdland fietsroute | 35 km

Multimediale fietsroute van 35 km langs adembenemende landschappen, een bruisende wereldhaven en de mooiste monumenten van Kallo, Beveren en Melsele. Vijdland vertelt aan de hand van video en podcast wie Joos Vijd was en wat hij betekende (en nog steeds betekent) voor Beveren.

Polderlandroute

Polderlandroute | 48 km

Ook ten noorden van de expresweg vindt u kapelletjes. Ze liggen verscholen tussen de prachtige polders in het grensgebied met Nederland. Deze route is bewegwijzerd. 

Rondje Beveren

Rondje Beveren | 91 km

Bent u een fervent fietser of een echte wielertoerist? Dan is deze route ongetwijfeld op uw lijf geschreven. Deze route gaat helemaal langs de buitengrens van Beveren en haar deelgemeenten.

Beverlandpad

Beverlandpad | 43 km

Een deel van Beveren leren kennen? Volg het toeristisch fietspad dat Beveren, Melsele, Haasdonk en Vrasene doorkruist. Deze route is bewegwijzerd. 

Belpop Bonanza

Belpop Bonanza wandel- en fietsroute

Ontdek hoe Beverse rockhelden en moderne kleinkunstenaars een muzikale thuismatch spelen of hoe Vrasene dé bakermat werd voor de popcornmuziek.

Havenland

Verken Havenland

Ontdek de economische en industriële bedrijvigheid van de haven aan beide oevers van de Schelde. Vijf routes in Havenland werden uitgewerkt langs de fietsknooppunten en zijn dus gemakkelijk te volgen.

Fietsknooppunten

Fietsknooppuntennetwerk Waasland

Hebt u liever een overzicht van de fietsknooppunten op een kaart? Aan de balie Toerisme koopt u fietsnetwerkkaarten aan 6 EUR.

fietsen langs de dodendraad

Fietsen langs de Dodendraad

Het 540 km lange traject kronkelt over de Belgische-Nederlandse grens langs pittoreske grensdorpen, rivieren, hevels en bossen. U fietst langs knooppunten in Vrasene, Beveren, Melsele, Doel en Prosperpolder. De fiets- en wandelgids van de grensroute is te koop aan de balie Toerisme in het gemeentehuis (18 EUR).

Toerisme Waasland

Fietsen door haven en natuur

Ontdek de vier routes uitgestippeld door Toerisme Waasland

Fietssnelwegen

Wil u met de fiets graag snel van punt A naar punt B dan kan u de fietssnelweg nemen. De bekendste is de F4 die van Antwerpen naar Gent loopt. De F41 en F425 lopen ook door het grondgebied Beveren. De fietssnelwegen zijn een realisatie van de provincie Oost-Vlaanderen.

Ontdek ons fietsaanbod

Ook interessant

Proeven & genieten

Proeven & genieten

Jong & ouder

Jong & ouder

Cultuur & erfgoed

Cultuur & erfgoed