Groeipakket

Elk kind dat in Vlaanderen woont ontvangt een groeipakket. In dat pakket zitten de gezinsbijslagen (vroegere kinderbijslag) en andere financiële tegemoetkomingen op maat van elk kind.
In het gemeentehuis is er een maandelijkse gratis zitdag voor mensen met vragen over het groeipakket: elke 1e woensdag van de maand van 8u30 tot 12u30.

Terug aan het werk

Als werknemer kunt u beroep doen op een aantal maatregelen zodat u, als u terug aan het werk gaat, meer tijd kunt besteden aan het opvangen van uw kind(eren). Zo heeft u recht op 15 weken moederschapsrust.
Als u borstvoeding geeft, dan hebt u op het werk recht op borstvoedingspauzes van een half uur per halve dag, dit tot negen maanden na de bevalling.
Het vaderschapsverlof (ook voor meemoeders) bedraagt 10 werkdagen op te nemen binnen de 4 maanden na de bevalling.
Het ouderschapsverlof in het kader van de loopbaanonderbreking bedraagt 4 maanden voltijds equivalent en kan voltijds, halftijds of in een vijfde opgenomen worden tot de leeftijd van 12 jaar.
Afhankelijk van uw werkgever zijn nog andere verlofstelsels mogelijk. Neem hiervoor contact op met uw werkgever.

Als zelfstandige hebt u recht op 12 weken moederschapsrust, deze periode bestaat uit een verplichte rustperiode en een vrij te kiezen deel.

Meer informatie

School- en studietoelage

U moet nog altijd een aanvraag indienen bij de afdeling Studietoelagen. Dit kan telkens vanaf 1 augustus voorgaand op het schooljaar via het digitaal loket.

Voor wie in het verleden al een toelage kreeg, wordt automatisch  een dossier opgestart vanaf september. U ontvangt dan een vooraf ingevuld formulier waarmee u uw gegevens moet bevestigen.

Meer informatie bij uw school
of 

Schoolparticipatiefonds

Het schoolparticipatiefonds geeft aan gezinnen met kinderen in basis- en secundair onderwijs korting op de schoolfactuur.

KIA-cheque (Kind In Actie)

De KIA-cheque geeft kinderen tussen de 2 en 18 jaar die in Beveren gedomicilieerd zijn of in een sociale voorziening in Beveren verblijven een financiële tegemoetkoming  van max 25 EUR om ervoor te zorgen dat ze kunnen deelnemen aan het culturele, sportieve  en recreatieve aanbod in Beveren.

Studentenjob

Om een studentenjob te kunnen doen moet u

  • minstens 15 jaar oud zijn
  • minstens in het derde jaar secundair zitten
  • onderwijs met volledig leerplan volgen

Meer informatie:

www.VDAB.be

Tweedehands

TWEEDEHANDSBEURS GEZINSBOND

Enkele keren per jaar organiseert de Gezinsbond een tweedehandsbeurs voor kinderkledij, speelgoed en babyartikelen in verschillende deelgemeenten. U kunt  speelgoed, kinderkledij of -artikelen (natuurlijk in goede staat) verkopen of kopen.

Contactadressen via  www.gezinsbond.be en dan doorklikken naar ‘in uw buurt’.

DE KLEINE REST

De Kleine Rest verkoopt tweedehandskledij tegen een lage prijs. De vrijwilligers doen dit ten voordele van een goed doel.

Meer informatie:
De Kleine Rest
Kloosterstraat 24 | 9120 Beveren
T 03 775 53 69
Openingsuren: dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9.30 tot 12 uur; woensdag en zaterdag ook van 14 tot 17 uur

DE KRINGWINKEL

De Kringwinkel biedt allerhande tweedehandsmaterialen aan tegen zeer lage prijzen. U vindt er van alles, ook voor uw baby: speelgoed, buggy’s, babyspullen … De Kringwinkel organiseert ook regelmatig themaverkopen en repaircafés.

Meer informatie:
www.ibogem.be/kringwinkel

De Brug

De Brug (een onderdeel van B-asiel) is een winkel voor mensen in armoede. De Brug wil kwaliteitsvoeding en basisproducten aanbieden aan wie het financieel moeilijk heeft. De  Brug is eveneens een ontmoetingsplaats. In deze winkel vindt u een luisterend oor, een goed gesprek en bijkomende hulp die uw leven weer op de rails kan zetten.

Meer informatie:
De Brug/B-asiel vzw
Pareinlaan 1 | 9120 Beveren
T 0479 18 44 40
E basiel.beveren@gmail.com

Rap Op Stap

Het Rap op Stapkantoor is een laagdrempelig loket waar mensen met een beperkt budget of een speciale behoefte terecht kunnen voor reisadvies of suggesties voor uitstapjes.

afbeelding UiTPAS

UiTPAS Reynaert

Trek er op uit met UiTPAS Reynaert, uw spaar- en voordeelkaart voor cultuur, sport en vrije tijd.