In het noorden van Beveren en over de grens tot in Hulst, wordt volop werk gemaakt van de ontwikkeling van een grensoverschrijdend getijdennatuurgebied met 4700 hectare topnatuur, van brakwaterschorrengebieden tot natte weidegebieden en unieke polderpracht.  Dit staat in contrast met de drukke havenbedrijvigheid die er heerst.  

In de toekomst komt hier een belevingssite bovenop een nog op te richten panoramaheuvel. Nieuwsgierig naar al deze plannen? Loop eens langs de infokeet aan de Zoetenberm.

Leer meer over dit uniek project: https://www.grensparkgrootsaeftinghe.eu/ of volg ze op Instagram en Facebook.

Of lees er meer over op onze pagina Samenwerkingsverbanden.

  • Rustzoekers, natuurliefhebbers, vogelkijkers en schepenspotters genieten hier van mooie natuur-, haven-, en landbouwzichten.
  • Ervaar hier het unieke spel van wind en water op de grens van land en zee met het wandelnetwerk Grenspark Groot Saeftinghte. Met de knooppunten kunt u eindeloos variëren.
  • Kijk naar de vele unieke water- en weidevogels.
  • Spot de grote voorbijglijdende oceaanruezen.
  • Met de fiets de streek verkennen? Doe de polderlandroute of Rondje Beveren of rij langs de Kieldrechtsluis met bestemming Fort Liefkenshoek.
  • Proef de heerlijke streekproducten van de streekholders.

Tijdens een bustocht rond het volledige havengebied vertelt de gids over de belangrijkste bedrijven die zich vestigden in de Waaslandhaven, de infrastructuurwerken die uitgevoerd werden, de problemen van de landbouwers met natuurcompensaties en ontpoldering. Meer info over de groepsbezoeken en tarieven vindt u hier.

Interreg grenspark groot saeftinghe europees