Wijzigingen op de route

Ontdek een aantal lichte wijzigingen op de Martinusroute

Door op stap te gaan, met mensen te praten en zich open te stellen voor verhalen leert u andere culturen kennen. Dat is de essentie van de Martinusroute.
Richard Willems
Richard Willems
Europees voorzitter netwerk Sint-Martinus (mei 2021 - mei 2022)
Symbool martinusroute

Symboliek achter het logo

De ongeschoeide voet verwijst naar de nederigheid en herinnert er ons aan dat we allen onderweg zijn, dat we vrije mensen zijn en ons in alle richtingen kunnen bewegen.
De mantel staat voor het respect. Respect voor allen die we onderweg ontmoeten, respect voor natuur, cultuur en erfgoed. De mantel is eveneens de mantel van de aandacht, van de acceptatie, van de waardering, de tolerantie en van de vriendschap.
Het zwaard staat symbool voor het delen maar evenzeer voor het gevecht met onszelf en staat voor het beschermen van de zwaksten van onze maatschappij. 

Vijdland

Een groen lint door Europa

'La Bande Verte' (het groene lint) trekt de aandacht van de wandelaar op natuurgebieden en op duurzame ecologische projecten. Zo werkt de Martinusroute mee aan de ontwikkeling van duurzaam 'slow motion' toerisme en wil de aandacht vestigen op biologische landbouw, verbetering en ontwikkeling van 'zacht' transport, biodiversiteit en de strijd tegen visuele- en geluidsvervuiling. Zo promoot de Martinusroute langzaam toerisme en gedeeld burgerschap over de landsgrenzen heen. Ze waardeert het gemeenschappelijke erfgoed en de onderlinge afhankelijkheid tussen mens, dier en natuur.

5 x Sint-Maarten Beleven in Beveren

Martinuskerk

Sint-Martinuskerk

De imposante, vijfbeukige kerk op de Grote Markt herbergt heel wat verwijzingen naar Sint-Maarten.

Kastelenroute

Waterburcht Cortewalle

De 15e-eeuwse waterburcht in het hartje van Beveren staat onder de speciale bescherming van Sint-Maarten. Inwoners gever er hun ja-woord of vieren er hun jubileum. Het grote kasteelpark is altijd een bezoekje waard.

Hof ter Welle

Erfgoedhuis Hof ter Welle

Ontdek in het erfgoedhuis via Sint-Maarten en andere historische figuren de boeiende geschiedenis van Beveren.

Sint-Maartengebak

Gebak

Nood aan een pauze op uw tocht? Spring even binnen bij een bakker en proef ons typische Sint-Maartensgebak. Heerlijk om ook te delen met elkaar.

Samentuin Puithoek

Samentuin Puithoek

De ‘Samentuin’ is een interculturele gemeenschapstuin waar mensen van verschillende nationaliteiten diverse groenten en kruiden kweken. Buurtbewoners werken samen met nieuwkomers om een stuk grond te bewerken, te zaaien en te oogsten. De deelnemers leren elkaar kennen en respecteren op een spontane en aangename manier.