Kastelenroute

Kasteel Cortewalle

Een prachtige 15ee-eeuwse waterburcht die zich bevindt in een uitgestrekt park. Wist u dat in de jaren 1960 het kasteel het decor vormde van de bekende serie 'Kapitein Zeppos'? En dat de vroegere bewoner en opdrachtgever van het Lam Gods een link heeft met het kasteel? Ontdek het met de stamboom van Stefaan Van Biesen. Spotte u de afbeelding van Sint-Maarten al? Ontdek alles over de historische figuren en de bewoners van kasteel Cortewalle met een gids. Inkomprijs kasteel: 0,50 EUR per persoon (behalve voor kleuter- en lager onderwijs).

Hof ter Welle

Hof ter Welle

Unieke erfgoedsite, beschermd als landschap en monument, dat teruggaat tot de 13e eeuw. Een gids maakt u wegwijs in het Erfgoedhuis van de gemeente. Maak aan de hand van een tijdlijn en een boeiende tentoonstelling kennis met de geschiedenis van Beveren en zijn Beverse helden. Hof ter Welle herbergt ook een unieke kunstcollectie en erfgoedbibliotheek. 

Martinuskerk

Sint-Martinuskerk

De gids vertelt u over de verschillende metamorfoses die deze gotische kerk uit eind 11de eeuw heeft ondergaan. Ontdek de link met Sint-Maarten en de familie Vijd.

Gaverland

Kapel O.L.V. Van Gaverland

Volgens de legende werd na de vondst van een miraculeus Mariabeeld onder een linde in 1511, ter plaatse een eerste bidhuis opgericht. Dat werd verschillende malen vervangen, tot in 1862 de huidige kapel naar een ontwerp van priester-architect Clarysse werd opgetrokken in neogotische stijl. De gids vertelt u er alles over.

Singelberg

Singelberg

Deze locatie is voor elke Beverenaar bekend maar kent u ook de rijke geschiedenis? In 1360 werd in de waterburcht Joos Vijd geboren. Wist u dat in 1585 de historische overgave van de stad Antwerpen op Singelberg getekend werd? De gids vertelt u er alles over!

Prosperhoeve

Prosperhoeve

Bezoek met een gids het nieuwe belevingscentrum en ontdek alles over de geschiedenis van de Prosperpolder

Poldermas

PolderMAS

Bezielers Benjamin en Katrien  maken u graag wegwijs door het rariteitenkabinet en vertellen u leuke anekdotes over de streek. Maak in deze charmante herberg een reis door de eeuwenlange geschiedenis van de Schelde en polder aan de hand van vondsten en curiosa. Het is folklore op zijn best!

Ook interessant

Zien & doen

Zien & doen

Cultuur & erfgoed

Cultuur & erfgoed

Proeven & genieten

Proeven & genieten