Verheyen

Wandelen in het spoor van Philip Verheyen

Combineer het interessante levensverhaal van Philip Verheyen met adembenemende vergezichten.  Deze route is bewegwijzerd.

Vingerlingpad

Wandelen langs het Vingerlingpad

Unieke polderpracht, robuuste topnatuur en verre havenzichten wisselen elkaar af. Deze route is op knooppunten.

Kastelenroute

Wandelen langs drie kastelen

Wandel langs eeuwenoude kastelen Cortewalle, Hof ter Welle en Hof ter Saksen en proef de rijke geschiedenis van Beveren. Deze route is bewegwijzerd.

 

Sint-Maarten

Wandelen in het spoor van Sint-Maarten

Wandel in de voetsporen van Sint-Maarten in Beveren (12 km). De weg zelf is het doel, hoe kort of hoe lang u hem ook bewandelt. Ontdek heel de bewegwijzerde etappe van Utrecht naar Tours (450 km).

Belpop Bonanza

Belpop Bonanza wandel- en fietsroute

Ontdek hoe Beverse rockhelden en moderne kleinkunstenaars een muzikale thuismatch spelen of hoe Vrasene dé bakermat werd voor de popcornmuziek.

Zwansele

Nutteloze Bordjesroute Zwansele in Melsele

50 kwinkslagen toveren een lach op uw gezicht

Kunstlabaarg vzw uit Melsele mocht met steun van de gemeente Beveren in haar thuisdorp het idee van de 'Nutteloze Bordenwandeling' van bedenker Kamiel De Bruyne adopteren en doopte de geanimeerde wandelroute ‘Zwansele. Vijftig kwinkslagen liggen er verspreid op en rondom een suggestieroute van in totaal 11 km die u kan fietsen of wandelen. 

nutskastkunst

Wandelen langs NUTSkastKUNST

Het project NUTSkastKUNST zorgt voor meer kleur in het straatbeeld en brengt het rijke kunstpatrimonium in Beveren op nutskasten tot leven.

Vijd-figuranten

Vijdland wandelroute

Een prachtige multimediale wandeling van 7 km voor jong en oud langs de mooiste erfgoedparels in Beveren. Vijdland vertelt aan de hand van video en podcast wie Joos Vijd was en wat hij betekende (en nog steeds betekent) voor Beveren.

Trage Wegen

Trage wegen vindt u overal. Samen vormen verharde veldwegjes en onverharde bospaden een netwerk waar u als zachte weggebruiker ongestoord kan wandelen. Ideaal voor een ochtendloopje, een ommetje met de hond of om een frisse neus te halen na het werk.

blijfwandelen

#blijfwandelen

Trek eropuit in uw buurt! De wandeltochten leiden u langs mooie en ook de minder bekende paadjes. Opgelet: deze wandelen zijn niet meer bewegwijzerd.

Fort Haasdonk

Streek-GR Waas- en Reynaertland

Treed in de voetsporen van Reynaert de vos. De wandelgids is te koop aan de balie Toerisme in het gemeentehuis (17 EUR).

Bunkergordel

GR 5A Wandelronde van Vlaanderen

Ruwweg de grenzen van het vroegere Graafschap Vlaanderen volgend, ontdekt u 582 km wandelplezier van topniveau. Ook de wit-rode markeringen in Beveren zijn absoluut de moeite waard. De wandelgids is te koop aan de balie Toerisme in het gemeentehuis (20 EUR).

Toerisme Waasland

Toerisme Waasland

In het Waasland treft u prachtige verborgen plekjes, idyllische dorpjes, uitgestrekte polders en een wereldhaven. Raadpleeg de website van Toerisme Waasland om meer routes in de Wase regio te ontdekken of stippel uw eigen wandelroute uit met de wandelrouteplanner.

wandelknooppunt

Wandelnetwerken in het Waasland

Meer inspiratie nodig? Koop de wandelnetwerkkaarten aan de balie van toerisme in het gemeentehuis of in het onthaal van Fort Liefkenshoek.

Wandelbox

Wase wandelbox: wandelen voor iedereen

Koop de wandelbox aan de balie Toerisme in het gemeentehuis (9 EUR). Onderzoek wijst uit dat 10.000 stappen per dag de gezondheid aanzienlijk verbetert bij volwassenen (8000 bij 65+’ers). Gemiddeld zetten we ongeveer 6.000 stappen per dag; dat is maar 4.000 stappen verwijderd van het streefdoel. Met een half uur meer bewegen per dag haalt u zo die 4.000 extra stappen.

Start uw wandeling

Ook interessant

Wandelen & fietsen

Wandelen & fietsen

Cultuur & erfgoed

Cultuur & erfgoed

Sport en supporteren

Sport & supporteren