Kieldrechtsluis

Kieldrechtsluis en Deurganckdok

Sinds 2016 verwelkomt de Kieldrechtsluis zeeschepen van over heel de wereld in de Waaslandhaven. De sluis is 500 meter lang en 68 meter breed. Ze zorgt ervoor dat de Waaslandhaven haar rol in de ontwikkeling van de haven van Antwerpen ten volle kan spelen. Bij een bezoek aan de Kieldrechtsluis krijgt u op de tweede verdieping van het sluisgebouw een uitzicht over de sluis zelf, de bedrijvigheid van de dokken in de Waaslandhaven en de Schelde. 

Kallosluis

Kallosluis

De zeesluis van Kallo was de eerste en tot half 2016 de enige toegang tot de Waaslandhaven. Bezoek het sluisgebouw en kijk met uw eigen ogen hoe een schip versast wordt. Een gids vertelt u hier de geschiedenis van de Waaslandhaven en zijn toekomstplannen.

Fort Liefkenshoek

Fort Liefkenshoek

Een gids vertelt u alles over dit militaire bouwwerk uit de 16e eeuw en de geschiedenis van de Waaslandhaven. Geniet van een prachtig 360 graden zicht over de haven in de uitkijktoren. Vergeet niet het lekkere huisbiertje BONàPART te proeven.
Een rondleiding duurt max. 2 uur.

Wist u dat Fort Liefkenshoek een tweelingenfort is samen met het Fort van Lillo? Deze twee locaties kunnen gecombineerd worden in 1 bezoek  met een oversteek via DeWaterbus.
Een rondleiding duurt 3 uur: gidstarief + ticket heen en terugvaart met DeWaterbus: 1 EUR  per persoon.

Vijdland

Grenspark Groot Saeftinghe

In het noorden van Beveren en over de grens tot in Hulst wordt volop werk gemaakt van de ontwikkeling van een grensoverschrijdend getijdennatuurgebied met 4700 hectare topnatuur, van brakwaterschorrengebieden tot natte weidegebieden en unieke polderpracht.  Dit staat in contrast met de drukke havenbedrijvigheid die er heerst. In de toekomst komt hier een belevingssite bovenop een nog op te richten panoramaheuvel. Op de radartoren Ouden Doel geniet van een prachtig uitzicht over het Grenspark Groot Saeftinghe, de haven, Doel en de Schelde.

Doel

Doel

Het felbevochten dorp Doel heeft een rijke geschiedenis. Het is vandaag een graffitihotspot en een plaats waar verschillende fietsknooppunten en een wandelnetwerk langs lopen. De gids maakt u attent op het erfgoed en het schone Scheldezicht. Spot u ook de oceaanreuzen uit alle werelddelen? Een blikvanger waar u niet naast kan kijken is de windmolen in Doel, één van de oudste stenen molens van Vlaanderen. 

Prosperhoeve

Prosperhoeve

Prosperpolder was het decor van het gehucht Kerke of Knorrendonk in de TV-serie ‘Den Elfden van den Elfden’. De gids vertelt u alles over het dorp en de kerk, de Prosperhoeve, het Grenspark Groot Saeftinghe, de grens met Nederland,…
De maalderij is te bezoeken aan 2,50 EUR per persoon.
 

Schapen

Katoen Natie

Benieuwd hoe het er aan toe gaat  in een havenbedrijf? Neem een kijkje op het drukke bedrijventerrein van Katoen Natie. Verwonder u over de topkunstwerken van zowel Vlaamse als buitenlandse kunstenaars zoals van Wim Delvoye en Ramsey Nasr op de site of neem een kijkje achter de schermen in een warehouse en ontdek alles over de wereldwijde logistieke keten.  

Poldermas

PolderMAS

Bezielers Benjamin en Katrien maken u graag wegwijs door het rariteitenkabinet en vertellen u leuke anekdotes over de streek. Maak in deze charmante herberg een reis door de eeuwenlange geschiedenis van de Schelde en polder aan de hand van vondsten en curiosa. Het is folklore op zijn best!

Hedwigepolder

Natuur

Tref bijzondere fauna en flora aan tijdens een gegidste wandeling doorheen de natuurcompensatiegebieden. 

Brits monument

Kunst in de Waaslandhaven

  •  Burcht Singelberg met werken van Vlaamse en buitenlandse meesters zoals Michaël Aerts, Pablo Atchugarry, Wim en Ramsey Nasr.
  • Containerkathedraal aan de Hazop-rotonde in Kallo, een kunstwerk van Niko Van Stichel en Lut Vandebos.
  • Baken in de Steentijdstraat aan de rand van het recent aangelegde Logistiek Park Waasland.
  • Fototentoonstelling ITC Rubis, langs het fietspad ter hoogte van ITC Rubis.
  • Brits Monument WOII, op de Scheldedijk in Doel ter ere van de Britse luchtfweer en de RAF en tot hulde aan de Britse bevrijders langs de Schelde.
Zien & doen

Zien & doen

Cultuur & erfgoed

Cultuur & erfgoed

Proeven & genieten

Proeven & genieten